grilinimas
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „grilinimas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „grilinimas“.
Grilyje kepti krevečių iešmeliai: neišbandyti būtų nuodėmė
Norite subtilaus ir išskirtinio skonio užkandžio? Krevečių iešmeliai su lydytu pelėsiniu sūriu yra kaip tik tai! Net neabejojame, kad grilyje kepti iešmeliai jūsų vasaros skonius perkels į kitą lygį. Tad kviečiame išbandyti šį išskirtinį receptą.
Meksikietiški takai su žuvimi – pigus patiekalas, dėl kurio einama iš proto: kaip jį paruošti grilyje?
Tilapija ant lietuvių stalo jau kone tokia pat dažna, kaip ir lietuvių turistai jos gimtinėje – Egipte. Iš Nilo vandenų kilusi ir po įvairius žemynus išplitusi žuvis vertinama dėl švelnaus savo skonio, geros kainos bei lengvo paruošimo, sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Be to, jį mėgstama ir tų, kurie sako nesantys dideli žuvies gerbėjai – tilapija beveik neturi intensyvaus žuviško kvapo, todėl patinka net vaikams.
Vos per 20 min. ant grilio paruošite azijietišką vištieną: pigiau ir greičiau nei iš restorano
Azijietiška virtuvė pasauliui padovanojusi didelę įvairovę skaniausių patiekalų. Vienas jų, pelnęs tarptautinį susižavėjimą, yra vištienos „satay“ su riešutų kremo padažu – švelnus, bet išraiškingas ir be galo kvapnus patiekalas, kurį lengva paruošti. O svarbiausia – labai skanus ir nebrangus, viena porcija kainuos vos kelis eurus, skaičiuoja Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.
Išbandykite: ypatingų mėsainių paslaptys ir specialūs receptai
Įsibėgėjęs grilio sezonas vilioja ne tik šašlykais ar dešrelėmis, bet ir mėsainiais. Kad ant grilio gaminami mėsainiai būtų gardūs, svarbu pasirinkti ne tik kokybišką mėsą, bet ir bandeles. Virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas atskleidžia, kokios mėsainių bandelės labiausiai tinka šiam patiekalui ir kaip pasigaminti tobulą mėsainį.
Žarijose keptos bulvės: visai nebrangiai jas iškepti galite dar skaniau
Lauže ar grilyje keptos bulvės džiugina savo skoniu, tačiau jos turi ir dar du svarbius privalumus – šios daržovės ypač pigios, ir jas labai lengva paruošti įvairiais būdais. Ne be reikalo bulvės yra viena perkamiausių daržovių ištisus metus, sako Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Šiuo metu lietuviai itin gausiai perka neseniai pasirodžiusias šviežias naujo derliaus bulves, kurios ypač tinka kepimui.
Nesvarbu, kokį marinatą naudojate: vienas nebrangus produktas kepamą mėsą bemat suminkštins
Grilio sezonas – pačiame įkarštyje. Lietuviai kepa ne tik įprastus šašlykus, tačiau grilina ir kepsnius, šonkauliukus, vištienos krūtinėles, blauzdeles, pastebi pirkimų statistiką sekanti Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Nors dažnas kepėjas gali prisiekti, kad būtent jo marinato receptas – pats geriausias, nė vienas nėra apsaugotas nuo pernelyg sausos mėsos. Tačiau yra paprastas nedaug kainuojantis ingredientas, kuris padės išvengti šios problemos.
Išskirtinio skonio šamas patiks net nemėgstantiems žuvies: patarė, kaip jį kepti ant grilio
Grilio sezono įkarštyje daugelis tradicinių patiekalų receptų jau išbandyti, tad ieškome naujų patiekalų idėjų, kaip nustebinti savo artimuosius. Prekybos tinklo „Rimi“ kulinarijos technologas Vidas Nadzeika įsitikinęs, kad įvairios žuvies rūšys, ant grilio keptos su skirtingais garnyrais, taip lengvai tikrai nepabos.
Vasariškai vakarienei grilyje šefas rekomenduoja išsikepti šamo filė su šviežiais smidrais, paprikomis, cukinijomis bei kukurūzų burbuolėmis.
Savaitgalio pietums – vištienos vėrinukai: 6 patarimai, kaip iškepti itin sultingus
Sukate galvą, ką kepsninėje pasigaminti savaitgalio pietums ar vakarienei? Išbandykite skirtingų skonių vištienos vėrinukus – juos galite paįvairinti ir daugybe daržovių, taip pasiruošite ne tik skanų, greitai pagaminamą, bet ir maistingą patiekalą.
Vilniaus paukštyno produktų kūrimo technologo Raimondo Čironio teigimu, skanus ir sultingas vištienos iešmelis prasideda nuo kokybiškos mėsos.
Tapkite griliaus karaliumi: 3 stebinančios gudrybės ir receptas
Maisto ekspertas dalijasi mažiau žinomomis gudrybėmis, kuriomis pasinaudoję – tapsite tikru griliaus karaliumi. O tam, kad jas išbandyti būtų dar paprasčiau, jis siūlo pamėginti ir itin lengvai bei greitai paruošiamų mėsainių su avokadais receptą.
Svogūnas – švariai kepsninei ir papildomam skoniui
Vilniaus paukštyno produktų kūrimo technologo Raimondo Čironio teigimu, gero ant grotelių kepto patiekalo paslaptis slypi ne tik kokybiškuose ir suderintuose produktuose.
Grilio žvaigždės – dešrelės: maisto technologė patarė, kaip išsirinkti
Ilgai laukta vasara jau čia, todėl dar dažniau mėgausimės iškylomis gamtoje ir grilio patiekalais. Vieni populiariausių – kepamosios dešrelės, kurias iškepti netrunka, o jas gardinant skirtingais padažais ir garnyrais, kiekvieną kartą galima susikurti vis kitokį dešrainį.
REKLAMA
REKLAMA
Kėdainiuose kaimynai susipyko dėl šašlykų: iškvietė net ugniagesius
Prasidėjus grilinimo sezonui tradiciškai prasidėjo ir barniai tarp kaimynų. Neapsikentę dūmų vieni kaimynai kitiems iškvietė ugniagesius.
Sekmadienį 17 val 56 min. Bendrajame pagalbos centre buvo gautas pranešimas, kad Kėdainių miesto M. Daukšos gatvėje kažkas deginama, pranešėjas informavo, kad galimai deginamos šiukšlės.
Į įvykio vieta atskubėjo ugniagesiai gelbėtojai
Gaisro požymių nerasta, paaiškėjo, kad buvo kūrenama šašlykinė.