glitimas

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „glitimas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „glitimas“.

Skaistė 2 mėnesius visiškai nevartojo cukraus: negalėjo patikėti, kas įvyko po to

Kuo toliau, tuo daugiau kalbama apie cukraus daromą žalą organizmui ir apie dar didesnį blogį –  pridėtinį cukrų, kuris slepiasi net tuose produktuose, kur mažiausiai tikimės. Tad Norvegijoje gyvenanti kėdainiškė Skaistė Neverdauskaitė du mėnesius visiškai nevartojo cukraus  – štai, kokius pokyčius pastebėjo.  Apie cukraus detoksą Skaistė sako sužinojusi ne itin seniai, maždaug prieš metus ir galiausiai ryžosi jį išbandyti.
2023-08-30

Suvalgius raguolį merginai lėktuvo skrydis virto košmaru: praverkė tualete

Amerikietė Chloe Chapdelaine birželio penktąją skrisdama iš Dubajaus į Los Andželą užsisakė maisto be glitimo, tačiau ji net neįtarė, koks sunkus ir varginantis skrydis jos laukia. Tinklaraštininkė amerikietė C. Chapdelaine serga celiakija.
2023-06-18

Vilnietės gaminti tortai atima žadą: pažiūrėjus raibsta akyse

Vilnietė „Elytės torčiukai“ įkūrėja įrodė – gardus, saldus desertas be nuodėmės yra misija įmanoma ir, kaip pati sako, galima net tiems, kam negalima. Jos kuriami tortai ir kiti desertai patraukia ne tik akį, bet ir džiugina sudėtimi: juose nėra miltų, cukraus ir glitimo. Nors vos išgirdę pavadinimą daugelis mano žinantys, kas slepiasi už šių žodžių, tačiau tenka nustebti – gardžius desertus kuria visai ne Elytė, o Viktorija Pancereva.
2023-05-01

„Jautrumą glitimui“ iš tikrųjų gali sukelti ne glitimas

Neseniai atliktas tyrimas teigia, kad jautrūs glitimui žmonės iš tikrųjų gali būti ne tokie jautrūs, kaip mano. Dėl to gali būti kaltas kažkas kitas, ir tai nėra glitimas. Tyrimas, kuriam vadovavo mokslininkai iš Oslo universiteto Norvegijoje ir Monasho universiteto Australijoje, buvo paskelbtas žurnale „Gastroenterology“. Apie 13 procentų žmonių teigia, kad yra jautrūs glitimui, o jų patiriami simptomai yra išsipūtimo jausmas suvalgius maisto produktų, tokių kaip duona ir makaronai.
2021-07-04

Gydytoja pasakė visą tiesą apie maisto netoleravimą: žmonės dažnai daro klaidingas išvadas

„Gali būti riešutų pėdsakų‟ – toks maisto produktų ženklinimas dažnai kelia nuostabą, nes produkto sudėtyje riešutų nėra. Vis dėlto ši informacija labai svarbi alergiškiems žmonėms. Alerginė reakcija jiems gali kilti netgi suvalgius maisto, kuris buvo ruošiamas tame pačiame inde, kur anksčiau buvo laikomas ar gaminamas produktas, turintis tam tikrą alergeną.
2020-08-19

Lygiuokitės į geriausius: patiekalai, kurie per šventes nustebins

Kalėdos jau čia pat, tad ar jau susimąstėte, kokiais patiekalais nustebinsite savo šeimą bei susirinkusius svečius? Jeigu ne, pats metas pagalvoti. Idėjų bet kada galite pasisemti iš pačių geriausių savo srities profesionalų.  Gardžiomis netradicinių patiekalų idėjomis šventiniam stalui, receptais ir naudingais patarimais pasidalins TV3 kulinarinės laidos „La Maistas“ virtuvės šefai Vylius Blauzdavičius, Tomas Rimydis ir Vitalija Kurganovė.
2019-12-15
Į viršų