garnyras
                    Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „garnyras“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „garnyras“.
            
 Atrado superinį pyrago receptą: nustebsite, iš ko jis pagamintas
                                Keičiantis metų sezonams kartu viena kitą keičia ir daržovės, tačiau kai kurias jų galima valgyti ištisus metus. Viena tokių – dėl itin patrauklios kainos, naudos sveikatai ir plataus panaudojimo vertinamas baltagūžis kopūstas.  
Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ kulinarijos meistrai siūlo šią savaitę iš šios nė pusę euro nekainuojančios daržovės gaminti sriubas, salotas, kepti blynus, kepsnius ar net marinuoti kopūstus žiemai.
                            
 Šios daržovių salotos nepaliks abejingų: vienas, du ir yra
                                Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.
                            
 Receptas. Perlinės kruopos su daržovėmis
                                Greitas, nebrangus ir labai gardus patiekalas, ypač tiems, kas mėgsta daržoves.  
 INGREDIENTAI:    400 gramų   perlinių kruopų    2 vienetai   morkų    2 vienetai   svogūnų    1 vienetas   porų    2 valgomieji šaukštai   aliejaus    1 žiupsnelis   druskos    Paruošimo laikas: Apie 20 min.  Porcijų skaičius: 3   PARUOŠIMO BŪDAS:   Išverdame perlines kruopas, nupilame vandenį.   Į keptuvę pilame aliejų. Smulkiai supjaustome svogūnus ir porus bei sutarkuojame morkas. Visas daržoves apkepiname.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Receptas. Marinuoti ridikėliai
                                INGREDIENTAI:    15 vienetų   ridikėlių    150 mililitrų   vyno acto (raudono )    100 gramų   cukraus    2 arbatiniai šaukšteliai   druskos    Paruošimo laikas: Apie 45 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Inde sumaišyti actą, druską ir cukrų. Ridikėlius supjaustyti žiedeliais.   Ridikėlius sudėti į marinatą, uždengti ir palaikyti 30 min. Tinka kaip garnyras prie mėsos ir paukštienos.
                            
 Receptas. Keptos bulvės su rozmarinu
                                Nuostabų kvapą skleidžiančios keptos bulvės su rozmarinu, tiks šalia įvairių patiekalų!  
 INGREDIENTAI:    1 kilogramas   bulvių    0.5 stiklinės   alyvuogių aliejaus    6 skiltelės   česnakų    1 sauja   rozmarino    1 žiupsnelis   pipirai    1 žiupsnelis   druskos    Paruošimo laikas: Apie 45 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Bulves nuskutame ir apverdame 10 - 15 minučių, kad truputį suminkštėtų, į verdančias bulves įberiame druskos.
                            
 Iš pirmųjų cukinijų: šio skanėsto receptas plinta iš rankų į rankas
                                 Lengvas daržovių troškinys, tiks kaip pagrindinis patiekalas arba garnyras prie mėsos. Jums reikės:  1 žalios nedidelės cukinijos (galima maišyti ir geltoną su žalia), 1 baklažano, 4 pomidorų, 1 paprikos, 1 nedidelio svogūno, 3 skiltelės česnako, žiupsnelio druskos ir pipirų, aliejaus kepimui Pomidorams pašalinamos odelės. Lengviausia tai padaryti įpjovus galuose nedidelias x formos įpjovas ir įmetus pomidorus 30s į verdantį vandenį ir po į perkėlus į ledinį vandenį.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  3 būdai, kaip paruošti karštą bulvių garnyrą ant griliaus
                                Ruošiantis šiltam savaitgaliui tikru galvosūkius tampa ne tik mėsos marinavimas, bet ir klausimas, kokį vaizdų ir skanų garnyrą patiekti. Dauguma vasarotojų išsiverčia su šviežiomis lietuviškomis daržovėmis, tačiau visą dieną praleidus gryname ore, norisi ir karšto garnyro. Sprendimas čia vienas: mūsų nacionalinės kulinarijos pagrindas – bulvės. Pasirodo, skaniai jas paruošti – atskiras mokslas. Armonikos garnyras Maistas, kad ir ką begamintume, turi būti išvaizdus.
                            
 Garnyras – svarbi patiekalo dalis
                                Patyrę virėjai žino, kad prie mėsos patiekus netinkamą garnyrą galima sugadinti viso patiekalo skonį, tuo tarpu išmaniai parinktas puikiai pabrėš mėsos skonį.
  Aviena: ryžiai, baklažanai, svogūnai
  Avienos skonis dažnai apibūdinamas kaip agresyvus, todėl ir garnyras prie jos turėtų būti toks pat. Švelnūs garuose virti brokoliai arba grikiai su tokia užduotimi nesusidoros. Bulvės tiks, tik jas reikės gardinti svogūnais ir česnaku. Morkos tiks  su barbarisu.
                            
 Tinkamas garnyras pabrėš mėsos skonį
                                Patyrę virėjai žino, kad prie mėsos patiekus netinkamą garnyrą galima sugadinti viso patiekalo skonį, tuo tarpu išmaniai parinktas jis puikiai pabrėš mėsos skonį.
  Aviena: ryžiai, baklažanai, svogūnai
  Avienos skonis dažnai apibūdinamas kaip agresyvus, todėl ir garnyras prie jos turėtų būti toks pat. Švelnūs garuose virti brokoliai arba grikiai su tokia užduotimi nesusidoros. Bulvės tiks, tik jas reikės gardinti svogūnais ir česnaku. Morkos tiks su barbarisu.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
   
  