gaminimas

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „gaminimas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „gaminimas“.

Kėdainiuose sugalvojo kitokį būdą, kaip išmokti užsienio kalbų: patinka ne tik vaikams

Kėdainiuose, kalbų mokykloje, ir vaikai, ir suaugusieji užsienio kalbų mokosi netradiciškai – gamindami maistą. Mažieji „angliškai“ ruošia vaisių salotas, keksiukus ir šaltibarščius, o suaugusieji kepa itališkas picas ar gamina ispaniškus patiekalus. Pasak įstaigos direktorės, idėja įrengti pasaulio kalbų virtuvę gimė norint paskatinti kėdainiškius mokytis įvairių kalbų.  Daugiau apie tai – TV3 žiniose.
Aktualijos 2024-04-13

Atskleidė kitokį duonos receptą: ragina išsikepti namie

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Veganiškos bananų duonos receptas Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas. Duona drėgna, sunki, su maloniomis bananų ir juodojo šokolado nuotaikomis.
2024-03-18

Upėtakis pagal Gian Lucą: nuo šiol gaminsite tik šitaip

Prieš kelis metus išbandęs poledinę žvejybą, šį sekmadienį Gian Luca Demarco nusprendė šiam lietuvių pamėgtam hobiui suteikti antrą šansą. O kokios gudrybės čia taikomos ir kaip pasigaminti upėtakį su ypatingu polentos garnyru, galite išvysti TV3 laidoje „La maistas“. Receptu, kuris nustebins ne vieną upėtakio gerbėją, Gian Luca dalijasi nedelsdamas.
2024-01-15

Pasigaminkite naminį skalbimo skystį: rezultatas nustebins

Natūralūs skalbikliai tampa vis populiaresni – daugiau žmonių ieško aplinkai ir sveikatai nekenksmingų produktų kasdieniam naudojimui. Priešingai nei cheminiai skalbikliai, natūralūs plovimo skyčiai išsikiria ekologiškais ingredientais, kuriuose yra mažiau kenksmingų cheminių junginių. „Vėl muilažolė. Skalbimui, valymui, plovimui, ir.
2023-12-05

Ragina pasigaminti šį desertą namuose: sužavės šeimyną

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas. Reikės (apie 20 rutuliukų): 20 vnt.
2023-11-29

Šiukštu nedarykite šių klaidų ruošiant maistą: sutaupysite pinigų

Maisto iššvaistymas yra visuotinė problema, su kuria susiduria daugelis žmonių visame pasaulyje. Dažnai maistas yra perkamas, bet nepanaudojamas ir galiausiai išmetamas į šiukšlių dėžę. Tai kenkia ne tik aplinkai, tačiau ir mūsų piniginei. Gydytoja dietologė Ieva Laukytė – Gaulė atskleidė, kokių klaidų nedaryti, norintiems sutaupyti pinigų bei laiko gaminant maistą.
2023-11-24

Štai, kiek minučių reikia kepti vištieną: išeis ne guminė

Iškepti vištieną, kad ji nebūtų kieta ar guminė – nelengva užduotis, todėl virtuvės šefas Dennisas Littley‘us atskleidė, kaip kaskart tobulai iškepti vištieną. Nesvarbu, gaminate troškinį su vištiena ar kitą vištienos patiekalą, visada yra rizika, kad ji bus sausa ir sunkiai kramtoma. „Vištiena yra labai populiari mėsa, tačiau jei ji iškepama netinkamai, gali išsausėti.
2023-11-16

Šefas ragina į kiaušinienę nedėti 1 produkto: jis ten netinka

Omletas yra pagrindinis pusryčių patiekalas, tačiau daugelis gamindami omletą daro esminę klaidą. Galbūt manote, kad tobulai gaminate omletą, tačiau tikėtina, kad dėl vieno pagrindinio ingrediento tikrai gadinate pusryčių patiekalą, ir galbūt laikas jo atsisakyti. Atsisakykite pomidorų Pasak portalo eggs.ca, į omletą dedami įdarai yra svarbūs ir neturėtų būti parenkami tik atsitiktinai.
2023-11-08

Šiukštu į kiaušinienę nepilkite pieno: paaiškino, kodėl

Kiaušinienė – populiarus pusryčių patiekalas, tačiau jį labai paprasta sugadinti ir pagaminti ją guminės tekstūros. Dėl to ekspertai pataria niekada į kiaušinienę nedėti vieno produkto, jei norite ją pasigaminti purią ir minkštą. Daugelis sutinka, kad skanios kiaušinienės paslaptis – tinkama jos tekstūra, kuri turėtų būti lengva, puri ir kreminė, rašo tastingtable.com.
2023-10-11

Garsus šefas atskleidė tobulų šaltibarščių paslaptį: išbandę nepasigailėsite

Paskutinėmis šiltomis dienomis norisi mėgautis ne tik saulės spinduliais, bet ir gaiviais valgiais – o kas gali būti geriau nei šaltibarščiai? Šiuolaikiškos lietuviškos virtuvės restorano „Ertlio namas“ šefas Tomas Rimydis sako, kad pasigaminti skaniausius šaltibarščius – paprasta. Tereikia rinktis kokybiškus, vietinės produkcijos gaminius. „Patirtis rodo, jog svarbiausia – Lietuvoje pagamintas ir, pageidautina, kuo riebesnis kefyras“, – sako jis.
2023-08-31
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų