elniena

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „elniena“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „elniena“.

Tokios picos dar neragavote: apsilaižysite pirštelius

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca kvietė pasigaminti picą, kokios dar neragavote – su elnienos karpačio. Sekmadienį virtuvės šefas lankėsi netoli Utenos įsikūrusiame „Auksinio elnio slėnyje“, kuriame susipažino su Stasiu ir jo dukra Agne. Pastaroji užsiima turizmo paslaugomis, o pats vyras augina net 400 elnių ir danielių.
2024-01-22

Gian Luca atskleidė tobulą picos receptą: verta išbandyti

Lietuvoje esančių vietų, kur šiais laikais būtų galima pabėgti nuo miesto šurmulio, yra daugybė. Tačiau kaip išsirinkti tokią, kuri ne tik leistų pailsėti, bet ir apdovanotų jus naujais potyriais? Su viena iš tokių Gian Luca Demarco TV3 laidos „La maistas“ žiūrovus supažindins jau šį sekmadienį. Ne tik pamatysite, kaip atrodo poilsis gausiame elnių ir danielių būryje, bet ir sužinosite netikėtu ingredientu pagardintos picos receptą.
2024-01-19

Receptas. Kiniška elniena

INGREDIENTAI: 2 česnakų 2 valgomieji šaukštai krakmolo (kukurūzų) 2 vienetai paprikų (geltona, raudona) 1 vienetas svogūnų šiek tiek svogūnų (laiškai) 2 valgomieji šaukštai sojos padažo (šviesus) šiek tiek aliejaus (kepimui) 1 stiklinė sultinio (daržovių) 2 valgomieji šaukštai austrių padažo 500 gramų elnienos PARUOŠIMO BŪDAS: 1. Elnieną supjaustykite smulkiais gabalėliais - maždaug 2 cm ilgio ir 1 cm pločio.
2022-02-10

Receptas. Kalėdinis elnienos kepsnys

INGREDIENTAI: šiek tiek bruknių (papuošimui) šiek tiek citrinų (žievelė, papuošimui) 3 česnakų šiek tiek gvazdikėlių šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek mairūnų šiek tiek rozmarino 1 stiklinė raudonojo vyno (Kalėdinis) šiek tiek druskos šiek tiek kvapiųjų pipirų (žirneliais) šiek tiek kadagio uogų šiek tiek raudonėlių 400 gramų elnienos (kumpis) PARUOŠIMO BŪDAS: Į dubenį pilamas vyno gėrimas, dedami prieskoniai, smulkintas čes...
2022-02-05

Lietuvių paradoksas: protestuoja prieš gyvūnų medžioklę, bet valgo mėsą

Elnienos, stumbrienos, bebrų ir briedžių dešrų mėgėjai Lietuvoje tikina, kad tai – pati geriausia mėsa: be hormonų, antibiotikų, be riebalų, o ir energijos užtaisas suvalgius – žymiai didesnis nei iš mėsos parduotuvėje. Tačiau tai, kad žvėrieną valgyti yra gerai mano toli gražu ne visi. Atsiranda gyvūnų teisių gynėjų, kurie reikalauja uždrausti medžioklę kaip žiaurų elgesį su gyvūnais.

Darius Songaila pasidalino išskirtinėmis virtuvės paslaptimis

  Netrukus naujo Vilniaus restorano meniu bus papildytas dar vienu išskirtiniu patiekalu – jo receptu su virtuvės šefu Aleksandru Lukaševič pasidalino Kauno „Žalgirio“ treneris Darius Songaila.   Amerikoje medžiokle susidomėjęs karjerą baigęs garsus Lietuvos krepšininkas su šypsena sako pats mokąs ruošti žvėrieną ir paukštieną bei žinąs tokių maisto gamybos paslapčių, kurios medžiotojų šeimose perduodamos iš kartos į kartą.
2016-11-04

S. Daukšaitė: valgiau elnieną ir verkiau

Jau rytoj, trečiadienį, 21.00 val. jubiliejiniam, dvidešimtajam, sezonui besiruošiančios televizijos TV3 eteryje startuoja atsinaujinusi pikantiškiausių ir skandalingiausių žinių laida „Be komentarų“. Kol šmaikštusis laidos vedėjas Džiugas Siaurusaitis degustavo kobras ir pitonus Indonezijos restoranuose bei sėmėsi įkvėpimo vietos šventyklose, gražioji jo kolegė Sandra Daukšaitė iškeliavo kur kas šiauriau – į Kalėdų Senelio gimtinę – Laplandiją.
2012-07-17

Elnius vis dar augina pramogai, o ne verslui

Elnių auginimas Lietuvoje – labiau pramoga, o ne verslas, teigia tokių ūkių savininkai. Tačiau perspektyvų įžvelgiama. Lietuviams žvėriena per brangi, o užsienio rinkos reikalauja didesnių kiekių nei vietos ūkininkai gali pateikti. Tačiau perspektyvų įžvelgiama, todėl elnius veisiančių ūkių daugėja net ir per krizę, praneša LTV „Panorama“. Mažeikių rajone esančio vieno stambesnių elnių ūkių Lietuvoje savininkas šiais kanopiniais susidomėjo prieš keliolika metų.
2011-05-07
Į viršų