Džiovinti grybai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „Džiovinti grybai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „Džiovinti grybai“.
Jokiu būdu nedžiovinkite šių grybų: išskiria nuodingas medžiagas
Grybavimas yra vienas populiariausių rudens užsiėmimų. Kadangi mūsų miškuose gausu skanių grybų, jų prisirenkama daugiau, kad būtų galima pasiruošti atsargų iki kito grybavimo sezono, o vienas populiarių jų ruošimo būdų – džiovinimas. Vis tik, ne visi grybai yra tinkami džiovinimui.
Be to, kai kurių grybų džiovinimas netgi gali kelti rimtą grėsmę sveikatai dėl išskiriamų nuodingų medžiagų, tad įsiminkite, kokių grybų nereikėtų dėti į džiovyklę ar orkaitę.
Gyventojai švenčių stalui ieško džiovintų baravykų: 200–250 eurų kilogramas
Ant šventinio stalo – auksiniai baravykai. Taip žmonės juokauja pamatę džiovintų grybų kainas prekyvietėse. Kilogramas baravykų kainuoja nuo pusantro iki kone pustrečio šimto euro.
O grybautojai atkerta, kad šiemet grybų mažai, o ir sudžiovinti juos tapo gerokai brangiau išaugus elektros kainoms. Tačiau ir brangius baravykus artėjant šventėms žmonės šluoja nuo prekystalių.
Receptas. Pica su grybais
INGREDIENTAI: 5 vienetai salotų lapelių 3 vienetai sūrio lazdelių 3 saujos džiovintų grybų 1 vienetas svogūnų 4 valgomieji šaukštai kietojo sūrio (tarkuotas) 1 valgomasis šaukštas majonezo 1 valgomasis šaukštas pomidorų padažo 1 saujelė krapų Kepimui: 2 valgomieji šaukštai aliejaus Tešlai: 300 gramų miltai 100 mililitrų pieno 2 valgomieji šaukštai aliejaus 1 arbatinis šaukštelis cukraus 1 gramas sausų mielių Paruoši...
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Silkė su grybais
INGREDIENTAI: 200 gramų silkių ("Zigmo") 1 vienetas porų (baltoji dalis) 1 vienetas svogūnų 2 saujos džiovintų grybų 3 valgomieji šaukštai aliejaus 2 valgomieji šaukštai baltojo sauso vyno Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 1 PARUOŠIMO BŪDAS: Grybus išmirkau ir susmulkinu. Į keptuvę pilu aliejų, dedu grybus, smulkintą porą ir svogūną, maišant trumpai apkepu.
Receptas. Perlinių kruopų košė su morkų tyre
INGREDIENTAI: 1.5 stiklinės perlinių kruopų 3 vienetai morkų 1 sauja džiovintų grybų 1 pundelis petražolių 25 gramai kietojo sūrio 1 žiupsnelis druskos Kepimui: šiek tiek sviesto Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Džiovintus grybus užpilti verdančiu vandeniu ir palikti išbrinkti.