Deivydas Praspaliauskas

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „Deivydas Praspaliauskas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „Deivydas Praspaliauskas“.

„Michelin“ rekomendacijos sulaukęs Deivydas Praspaliauskas: „Tai – nesustabdomas procesas“

„Michelin“ rekomenduojamu šefu tapęs restorano „Amandus“ įkūrėjas Deivydas Praspaliauskas įsitikinęs, kad į mūsų šalį pagaliau atėjęs vertinimo procesas ne tik pažymėjo pasiektą kulinarinį lygį, bet ir atneš ilgalaikius nuolatinius pokyčius. „Kurdami naujus skonius, eksperimentuodami virtuvėje, tobulindami aptarnavimą ir organizuodami unikalias vakarienės patirtis, visų pirma galvojame apie visa tai patirsiančius klientus, o ne ekspertų vertinimus.
2024-06-14

Vieną geriausių pasaulio restoranų aplankęs Praspaliauskas atskleidė, kodėl kai kuriose šalyse vengia viešbučių

„Arzak“ – vardas, kurio nereikia pristatyti tikriems aukštosios virtuvės mėgėjams. Tai – ne kartą vienu iš trijų geriausių pasaulio restoranų pripažintas, tris „Michelin“ žvaigždutes turintis Arzak šeimos restoranas Ispanijoje, veikiantis nuo XIX amžiaus. Jame su žmona Rasa neseniai atšvęstų vestuvių proga apsilankęs žinomas šefas, restorano „Amandus“ įkūrėjas Deivydas Praspaliauskas teigia parsivežęs daugybę naujų idėjų ir įkvėpimo, rašoma pranešime žiniasklaidai.
2024-05-29

Deivydas Praspaliauskas paaiškino, ką ir kaip Lietuvoje vertino „Michelin“

Geriausiu virtuvės šefu Lietuvoje ne kartą pripažintas, restorano „Amandus“ įkūrėjas Deivydas Praspaliauskas paaiškino, ką reiškia „Michelin“ žvaigždė ir kokią vertinimo sistemą organizacija taikys Lietuvos restoranams. Vertinimai mūsų šalyje bus paskelbti birželio 13 d. „Pirmasis labai svarbus įvertinimas yra pats faktas, kad „Michelin“ Lietuvą jau kurį laiką laiko subrendusia ir vertinimui pasirengusia rinka.
2024-05-13

Užkalnis apie „Michelin“ restorano naudą Lietuvai: „Pasikeis turistų kokybė“

Neseniai Aušrinė Armonaitė gyrėsi, kad kažkurį Lietuvos restoraną šiemet papuoš „Michelin“ žvaigždė. O dar neseniau paaiškėjo, kad tai Lietuvai kainuos beveik 2 milijonus eurų. Už ką tiek mokėti? Ar tai eilinis pinigų švaistymas, o gal atvirkščiai – vertinga investicija? Restoranų bendruomenėje sklando kalbos, kad „Michelin“ inspektoriai Lietuvoje jau lankėsi. Du galimi kandidatai gauti žvaigždes yra šefai Liutauras Čeprackas ir Deivydas Praspaliauskas su savo restoranais Vilniuje.

Italijoje aukso žiedus sumainė virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas ir Rasa Senkutė

Italijoje, Apulijos mieste aukso žiedus sumainė virtuvės šefas, restorano „Amandus“ savininkas Deivydas Praspaliauskas (35 m.) ir Rasa Senkutė (33 m.). Poros vestuvės įvyko spalio 30-ąją. Džiugią žinią naujienų portalui tv3.lt patvirtino  pats šefas Deivydas Praspaliauskas.  „Labai smagu, ilgai laukta, kartu šventė šeima, draugai... Nerealu buvo!“ – džiaugėsi vyras. Pora augina beveik trejų metų dukrą Eleną.
2023-11-08

Garsus šefas Praspaliauskas išgyvena gražiausias akimirkas: su mylimąja laukia šeimos pagausėjimo

Garsus virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas kartu su mylimąja Rasa Senkute išgyvena gražiausias akimirkas. Pora laukiasi kūdikio. Šia puikia žinia socialiniuose tinkluose pasidalijo pats Deivydas.
2020-10-10

Vienas žymiausių virtuvės šefų pašiurpo nuo lietuviškų maisto kainų

Kylančias maisto kainas Lietuvoje pastebi jau ne tik nepasiturintys gyventojai. Vienas žymiausių sostinės virtuvės šefų Deivydas Praspaliauskas pripažįsta – kelionė į eilinį prekybos centrą jį tiesiog pribloškė. „Bandau susivokti, bet man sunkiai sekasi, netikiu! Tikriausiai maisto užsipirkti neužilgo skraidysim į Kopenhagą.

Deivydas Praspaliauskas: restoranui reikia žinomo veido

„Norint atidaryti sėkmingą restoraną, reikia turėti įdirbį - žinomą veidą. Savo vardą kuriu jau šešerius metus ir matau, kad Lietuvoje tai veikia geriausiai“, - mokymų cikle „Virtuvės verslas“ sakė Deivydas Praspaliauskas. Vienas žymiausių Lietuvos virtuvės šefų seminaro dalyviams atvirai papasakojo, kaip rengėsi naujo restorano atidarymui. D. Praspaliauskas kalbėjo, kaip kūrė naujo restorano „Amandus“ verslo koncepciją, skaičiavo personalo poreikius. „Labai atsakingai rengiau verslo planą.
2017-07-05

Deivydas Praspaliauskas: per šventes pailsiu nuo maisto gaminimo

Daugelis šeimų turi ypatingų receptų, kuriuos paveldėjo iš tėvų ar senelių, galbūt net prosenelių. Dažnai šie patiekalai labai vertinami ir gaminami tik tam tikromis progomis. Tiesa, garsūs Lietuvos kulinarai rūpinasi ne tik restoranų svečių sotumu, bet daug laiko skiria ir gamybai su artimaisiais, kuris teikia ne ką mažiau džiaugsmo. Apie savo šeimos tradicinius patiekalus, mėgstamiausią maistą, gamybą bei artėjančių švenčių laukimą pasakoja garsus virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas.
2016-11-23

Agnė Grigaliūnienė: apie ryto ritualus ir mamos įskiepytą meilę maisto gaminimui

„Diena, kupina nuoširdumo ir pozityvios energijos“, – taip virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas apibūdino savo nuotaiką, po naujausios laidos „Gardu Gardu“ filmavimo. Laidos viešnia Agnė Grigaliūnienė jų pokalbio temas apipynė moterišku žavesiu ir gerumu, kuriuo pasidalins jau rytoj, šeštadienį, 9.30 val. per TV3. „Mano rytas neprasideda be žadintuvo ir juodos kavos puodelio“, – pasakos Agnė. Tiesa, ji mielai leistų sau neskubėti ir pasimėgauti pusryčiais lovoje.
2016-10-07
REKLAMA
REKLAMA

3 Ericos Jennings receptai, kurie privers apsilaižyti pirštus

Paklausta apie savo rytą, balsingoji dainininkė Erica Jennings nedaugžodžiauja ir prispažįsta, kad pabudusi ji nieko negalvoja ir viską daro kaip mažas robotas – automatiškai. Intensyviu ritmu gyvenanti atlikėja neturi griežto režimo ir po vėlyvų koncertų gali neprabudusi miegoti kad ir iki vidurdienio. „Man visgi labiau patinka vakaras nei rytas. Dienos negaliu pradėti be kavos ir man labiau patinka saulėlydžiai nei saulėtekiai. Tikriausiai esu pelėda,“ – prisipažįsta E. Jennings.
2016-09-30

Gerda Stiklickienė pasidalino gardžiausiais savo receptais

Televizijos žiūrovams puikiai pažįstama „TV Pagalbos“ gelbėtoja, dainininkė, įvairių projektų vedėja Gerda Stiklickienė, paklausta apie savo įprastą dienos pradžią, kalba su šypsena. Rytais pirma ją aplankanti mintis yra ne apie tai, kaip būtų gerai dar truputį pamiegoti, o apie... orą. „Kai žinau, koks oras už lango, man viskas pasidaro žymiai aiškiau – ir kaip rengtis, ir kaip išsaugoti pozityvų nusiteikimą. Pavyzdžiui, kai lyja, nuotaiką man geriausiai pakelia dainavimas duše.
2016-09-02

TV3 televizijos ekrane – naujas veidas

Naująjį TV3 televizijos sezoną į eterį trečią kartą sugrįžta kulinarinė-konditerinė pokalbių laida „Gardu Gardu“. Laidos vedėjo vaidmuo šįkart patikėtas garsiam virtuvės šefui, restorano ir braserijos „Dublis“ įkūrėjui Deivydui Praspaliauskui, kuris kiekvieną savaitgalį pusryčiaujantiems siūlys netradicines pusryčių valgių improvizacijas ir intriguojančius pokalbius su Lietuvos garsenybėmis.
2016-08-12

Savaitgalį žvaigždės mėgavosi gurmaniška kava

Kad lietuviai ne tik mėgsta kokybišką kavą, bet ir domisi šio gėrimo naujovėmis bei moka meistriškai ją pateikti galima buvo įsitikinti savaitgalį Vilniuje vykusiose Kavos kultūros dienose. 8-ąjį kartą kavos profesionalams ir gero skonio mėgėjams skirtame renginyje apsilankė daugiau nei 20 tūkst. svečių. Tūkstančius žiūrovų pritraukę kavos čempionatai ne tik pademonstravo baristų meistriškumą, bet ir parodė aukštą kavos kultūros lygį Lietuvoje.
2016-02-29

Labdaros Gala vakarienėje susiburs žymūs kultūros ir politikos atstovai

Į labdaros vakarienę vėžiu sergantiems vaikams padėti kviečia jungtinis Danijos ir Lietuvos fondas. Spalio 23 d. Belmonte vyksianti Labdaros Gala vakarienė ir aukcijonas oficialiai atidarys Danijos prekybos rūmų Lietuvoje iniciatyva neseniai įsteigtą „Vaikų vėžio fonda“. Renginio įkvepėjai – žymiausias Lietuvos šefas Deivydas Praspaliauskas ir Vilnius City Opera meno vadovė, režisierė Dalia Ibelhauptaitė žada įspūdingą programą, puikų meniu ir įsimintinus prizus.
2014-10-01

Žinomi kulinarai VO „Gelbėkit vaikus“ vaikus mokė maisto ruošimo paslapčių

Šalies laukuose, daržuose ir soduose nuimant paskutinį derlių, urbanistinės daržininkystės sezoną baigė ir Suomijos Respublikos ambasada Lietuvoje. Antradienį, rugsėjo 23 d., iš Vilniaus centre esančios ambasados balkone derėjusių gėrybių čia pat ambasadoje gamino ir VO „Gelbėkit vaikus“ dienos centro „Duok ranką“ vaikus to mokė knygos „Sezoninė virtuvė“ autorė, tinklaraštininkė Renata Ničajienė bei virtuvės meistras, „Bistro 1 dublis“ įkūrėjas Deivydas Praspaliauskas.
2014-09-24

„Skonio“ dalyviai delikatesus gamins pasibjaurėję

Šį sekmadienį 19.30 val. LNK kulinarinio šou „Skonis“ dalyvius šokiruos sudėtingas uždavinys – pagaminti gaminti patiekalus iš subproduktų, o patiekalo tema - pasimatymas. „Pasimatymas su subproduktais? Ar jūs išprotėjote? Ką jūs sau galvojate? Čia nebent galėtų būti skyrybų tema. Prašau, tau, brangioji, marinuota tiesioji žarna. Žiauru, bet taip yra. Neįsivaizduoju kitaip.
2013-11-28

Dieną be dietų Lietuvoje išrinkta pirmoji prieskonių karalienė

Vakar, Tarptautinės dienos be dietų vakarą, išrinkta pirmoji Lietuvoje Prieskonių karalienė. Dėl šio titulo „Santa Maria“ inicijuotame konkurse rungėsi trys kulinarijos entuziastės, pakeliui į finalą įveikusios 50 konkurso dalyvių. Finalisčių pasirodymą ir jų pagamintą vakarienę vertino virtuvės virtuozai Deivydas Praspaliauskas ir Tomas Rimydis, kulinarinių knygų vertėja, maisto tinklaraščio autorė Eglė Mačerauskienė ir „Santa Maria“ prieskonių ekspertas Artūras Braslauskas.
2013-05-07

D. Praspaliausko rekomendacija – jautiena su riešutais

 Daugelyje kulinarijos konkursų sužibėjęs restorano „Lauro lapas“ šefas Deivydas Praspaliauskas atnaujino vieną sėkmingiausių savo receptų, padėjusių laimėti Geriausio Lietuvos virėjo titulą. Jis siūlo iš pažiūros tradicinius patiekalus atėjus pavasariui žadinti iš žiemos miego riešutais ir džiovintais vaisiais. D. Praspaliauskas tradicinę jautieną rekomenduoja ant pietų stalo tiekti pakepus keptuvėje su burokėliais ir riešutų bei džiovintų spanguolių pagardais.
2013-03-26

Emocinė rinkodara – kokią įtaką versle turi garsas, skonis, kvapas ir vaizdas?

Tradicinės rinkodaros ir reklamos technikos turi vis mažiau įtakos vartotojams. Pastarieji ugdosi „imunitetą“ masinės reklamos priemonėms, tad rinkodaros specialistai ieško naujų būdų, kaip efektyviai komunikuoti su pirkėjais subtilesniame lygmenyje.
2013-03-14

„Michelin“ žvaigždės Lietuvoje nekrenta

Prie skrydžio laiko priderinta staliukų rezervacija, tik tinkamiausias vynas ir maistas, išskirtinis virtuvės šefo dėmesys kiekvienam klientui, idealia tvarka patiekiami patiekalai – tik geriausiose vietose pavalgyti. Tokias kryptis brėžia tarptautinis „Michelin“ gidas.
2012-08-07
Į viršų