cukinija
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „cukinija“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „cukinija“.
Neišmeskite cukinijų žiedų: nustebsite, kur pravers
Ryškiai geltona spalva išsiskiriantys, gurmanų liaupsinami ir vasaros įsigalėjimą skelbiantys cukinijų žiedai jau greit puikuosis visuose daržuose ir ūkininkų turgeliuose. Itin populiarūs italų virtuvėje, cukinijų žiedai vis dažniau atranda savo vietą ir lietuviškoje virtuvėje.
Šie produktai – aukso gysla organizmui: valgykite žiemą
Šaltuoju metų laiku tam tikrų vaisių ir daržovių vartojimas gali padėti išvengti nepageidaujamų ligų.
Žiemą atrodo beveik neįmanoma išvengti kokios nors ligos. Nesvarbu, ar tai būtų peršalimas, gripas, ar net Covid-19 – tiesiog šiuo metų laiku mes daug dažniau sergame. Nors vaistai padeda palengvinti ligos simptomus, tačiau kur kas geriau yra užkirsti kelią susirgimui.
Peršalimo ligų ne visada pavyksta išvengti, tačiau galime imtis tam tikrų veiksmų, kad sumažintume susirgimo riziką.
Rikotos mėgėjų dėmesiui: šis pyragas jums patiks
Itališkąjį rikotos sūrį ima mėgti vis daugiau lietuvių. O ar žinojote, kad su šiuo sūriu galima gaminti ne tik makaronus ir pizas, bet ir pyragus?
Cukinijų ir rikotos pyragas
Jums reikės:
Kiaušinio trynys, 1 vnt.
Sviestas (formai patepti), 1 v.š.
Tešlai:
Miltai, 160 gr.
Sviestas, 110 gr.
Grietinėlė, 60 ml
Vanduo, 60 ml
Citrinų sultys, 2 a.š.
Druska, 1 a.š.
Įdarui:
Jaunos cukinijos, 2 vnt.
Rikotos sūris, 100 gr.
Grietinėlė, 60 ml
Aliejus, 2 v.š.
Česnakai, 1 skilt.
Ši daržovė – naudingų medžiagų bomba: valgykite į sveikatą
Cukinijos – dar XX a. pradžioje lietuvių daržus pasiekusios daržovės, kurias dėl išskirtinės išvaizdos galime vadinti tikromis daržo karalienėmis. Įdomios formos, tačiau nesumaišomo skonio cukinijos puikiai tinka ir vasariškiems patiekalams gaminti – nuo sočių blynelių iki grilyje keptų užkandžių su rikotos sūriu bei šlakeliu alyvuogių aliejaus. Pasak gydytojos dietologės dr.
Jokiu būdu nevalgykite tokių cukinijų: gresia apsinuodijimas
Daugelio lietuvių daržuose karaliauja cukinijos ir kiti moliūginiai augalai. Nors jų nauda organizmui nenuginčijama, svarbu žinoti, kad cukinijose ir kituose moliūginių šeimos augalų vaisiuose gali kauptis sveikatai pavojinga medžiaga.
Holsitinės medicinos terapeutė, fitoterapeutė Kristina Juškienė pasakoja, kad šių augalų vaisiuose gali kauptis kukurbitacinas, kuriuo galima net apsinuodyti.
Receptas. Pomidorų ir cukinijų apkepas
Rudenį dažnai turime gėrybių iš daržo, o dar gerosios močiutės, mamos mums prideda ir nežinome, ką iš jų daryti. Suvartoti reikia greitai, tad mintis buvo padaryti apkepą. Paprasta, pakankamai greita ir skanu.
Receptas. Šokoladinis cukinijų pyragas
INGREDIENTAI: 3 vienetai kiaušinių 200 gramų cukraus 70 gramų sviesto 200 gramų miltai 1 vienetas cukinijos (maža) 200 gramų šokoladas 35 gramai kakavos 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 3 lašai vanilės Paruošimo laikas: Apie 5 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Išplakti kiaušinius, tirpintą sviestą ir cukrų iki purumo. Kitame inde sumaišyti miltus, kakavą ir kepimo miltelius.
Receptas. Įdarytos cukinijos
INGREDIENTAI: 1 vienetas cukinijos 300 gramų kiaulės faršo 4 žiupsneliai prieskonių 1 vienetas svogūnų 100 gramų sūris 2 žiupsneliai druskos 100 mililitrų vandens 2 valgomieji šaukštai grietinės 3 vienetai konservuotų pomidorų Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Cukiniją nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti maždaug 5 cm ilgio gabalais, juos sustatyti į troškintuvą ar puodą, pabarstyti druska.
Atskleidė skaniausią cukinijos blynų receptą: tinka ir pietums, ir vakarienei
„Kvapnūs, minkšti ir tinkantys su įvairiausiais padažais. Tokius blynelius galima patiekti ir vakarienei, ir pietums. Jeigu blynus supjaustysite gabalėliais, tuomet bus ir puikus užkandis. Blynams pagaminti rinkitės kietesnį sūrį, tačiau vietoje sūrio galite naudoti ir varškę, tik varškė būtų geriausia sausesnė, kad nesuskystintų tešlos.
Gardus mėsos ir cukinijos troškinys: sunaudokite vasaros derlių
„Aš cukiniją gal dar ir dėl to labai mėgstu, kad ji tokia universali ir puikiai mėgsta pasislėpti patiekaluose. Nors šeima mano nėra prieš cukiniją taip nusiteikę, kaip prieš moliūgą, bet kartais visai gerai, kai nesupranta, kad valgo cukiniją. Taip nutiko ir šiame troškinyje. Cukiniją sutarkavau burokine traka ir besitroškindama ji virto skaniu padažu“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
REKLAMA
REKLAMA
Atskleidė, ar sveika valgyti cukinijas: tai žino ne visi
Atrodytų, kad dėl cukinijų neverta per daug sukti galvos. Tačiau jų geroji savybė – chameleoniškas gebėjimas įsilieti į labai daug patiekalų. Yra begalės įvairių kitų pasirinkimų, ką galima pagaminti su cukinijomis ar moliūgais – ir tai ne vien cukinijų duona ar keksiukai.
Cukinijos ir kitos panašios daržovės yra kaip maža juoda suknelė – šiuo atveju vertėtų sakyti maža žalia suknelė – tarp visų vasaros daržovių.
Galite moliūgą padaryti patiekalo žvaigžde ar paslėpti jį troškinyje ar pyrage.
Skaniausi cukinijos blynai pagal Editą: išeina minkšti ir lengvi
„Buvo be galo skanu pasilepinti šiais blyneliais – minkštučiai, lengvučiai ir malonios tekstūros“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.
Cukinijos blynams reikės: 1 cukinijos (260g); 1 kiaušinio; 30g parmezano sūrio (tinka Džiugas ar kitas kietas sūris); 2 v.š. miltų; žiupsnelis šv.krapų; druskos ir juodųjų pipirų;
1. Cukiniją sutarkuokite per burokinę tarką ir nuspauskite vandens perteklių.
Tobulo skonio cukinijos blyneliai pagal Jurgitą: tiks ir pietums, ir vakarienei
Vasaros neįsivaizduojate be gardžių cukinijos blynelių? Tuomet nieko nelaukite ir pasigaminkite tokių blynų jau šiandien.
Blynams reikės: 400 gr. cukinijos (svoris nuluptos ir išskobtos); 100–130 gr. mocarelos; 1 kiaušinio; apie 5 v.š. miltų; pusė svogūno; krapų; itališko žolelių mišinio; druskos.
Padažui: grietinės; česnako; krapų; druskos.
Cukiniją ir mocarelą sutarkuojame stambia tarka, svogūną – smulkia. Jei cukinija išskiria skysčio, jį nupilame. Sumaišome visus ingredientus.
Naudojame cukinijų likučius: Odeta rekomenduoja šį gardų apkepą
„Šiandien noriu pasidalinti labai lengvai pagaminamu patiekalu, kuris tinka ir pusryčiams, pietums ar net lengvai vakarienei. Šoninė čia nereikalinga, bet aš jos įdėjau, nes man taip norėjosi. Manau, tai puikus patiekalas norint sunaudoti likučius ir kaskart paruošti skanius pietus“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė.
Rekomenduoja šiuos kotletukus su cukinija: „Tikriausiai taip darau ne aš viena“
„Pradžioje man sus mama sekėsi puikiai, paskui cukinijos ėmė slėptis ir augti lyg pakvaišę, taip vieną kitą užauginome ne tokio dydžio, kaip aš svajojau. Bet didžiausią dalį jų nusiskynėme mažučių ir neperaugusių. Išmokiau ir mamą, kokias cukinijas reikia valgyti. Gaminau su jomis gaminau, o kai jau nebežinau kur jas dar dėti, imu kepti kotletus su jomis. Ir tikriausiai tai darau ne aš viena“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Sunaudokite cukinijas: įtraukite receptą prie mėgstamiausių
Dar turite cukinijų? Tuomet receptas su cukinija, įdaryta smulkintos vištienos įdaru, jums tikrai pravers.
Reikės:
cukinijos, smulkintos vištienos, kiaušinio, sūrio, svogūno, vištienos prieskonių, prieskoninių žolelių, pipirų ir druskos
Gaminimo eiga:
Smulkintą vištieną pagardinau prieskoniais, įmušiau kiaušinį ir išmaišiau.
Cukiniją supjausčiau griežinėliais ( galite daryti ir bokštelius ), sudėjau paruoštą vištienos įdarą ir užbarsčiau sūrio.
Cukinijų suktinukų gaminkite daugiau: jiems nėra lygių
Jei turite cukinijų, skubėkite gaminti cukinijų suktinukus, kuriems nėra lygių. Tai yra itin fantastiškas cukinijos patiekalų receptas. Subtilūs suktinukai su nuostabiu įdaru. Patiekalas tinka ant bet kokio stalo – pietų, vakarienės arba net švenčių. Pagaminame kuo daugiau, nes tikrai bus norinčių pakartoti! Jums reikės: pusės cukinijos, 100 gramų maltos mėsos, 2 svogūnų, 1 paprikos, pievagrybių, 1 kiaušinio, 2-3 šaukštų manų kruopų, sūrio, majonezo, druskos, pipirų.
Pabandė užraugti cukinijas. Toks rezultatas kaip reikiant nustebino
Tinklaraštininkė Audronė, tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė sako, kad raugtos cukinijos yra šių metų atradimas. Jos teigimu, cukinijas gyrė net vyras, kuris sakė, jog jos pavyko skanios, traškios, o gardumu primena raugtus agurkus. Jums reikės: cukinijos, gazuoto mineralinio vandens, 3 arbatinių šaukštų druskos, 3-5 skiltelių česnako, juodųjų pipirų, krapų. Gaminimo eiga:
Cukinijas supjausčiau griežinėliais.
Purūs ir minkštučiai cukinijų blynai: net ausys links
Jeigu namuose turite cukinijų, skubėkite jų pasigaminti jau dabar. Gardžius cukinijų blynelius pagaminsite lengvai ir greitai.
Jums reikės:
jaunos cukinijos: 400 gramų;
smulkiai sutarkuotas sūris ("Gouda", "Edamas" ar pan.
Super greitas cukinijų pyragas: nespės atvėsti, krims visa šeima
„Cukinijų metas... Ir kai jų derlius neplanuotai atsiduria ant stalo, tenka pasukti galvą, kaip skaniai išnaudoti. Šis patiekalas – tikra improvizacija“, – sako recepto autorė. Reikės: cukinijos; 4 kiaušinių; fermentinio sūrio; prieskonių, džiūvėsėlių; 3 sluoksniuotos tešlos lapelių. GAMINIMAS Atšildytus tešlos lapelius suminkome, iškočiojame ir išklojame formą. Įdarui: nupjauname cukinijos žievę, išimame sėklas ir sutarkuojame per burokinę tarką.
Cukinijos blyneliai nespės atvėsti: valgė visa šeima
Karalienė cukinija jau jūsų virtuvėje? Pats metas pagaminti pikantiškus blynelius, kurie sužavės nuo pirmojo kąsnelio. Bus tokie skanūs, kad suvalgysite karštutėlius. Jums reikės: 2 nedidelių cukinijų, 1 kiaušinio, 4 - 5 v.š. miltų, prieskoninių žolelių, česnakinės druskos, aliejaus kepimui Įdarui: 100 - 150 gr. tarkuoto fermentinio sūrio, 100 - 150 gr. kumpinės dešros ( ar kt.
Taip cukinijų dar neruošėte: skonis ir kvapas sukvies visus
Jau šį šeštadienį charizmatiškasis duetas: profesionalus virtuvės šefas ir lietuvių kalbos perliukais pagarsėjęs italas Gian Luca Demarco bei modernios konditerijos pradininkas Lietuvoje ir žiūrovių numylėtinis Ali Gadžijevas sugrįžta! Pirmoji naujojo sezono laida bus lyg duoklė pasibaigusiai karštajai vasarai ir laidos vedėjai susitiks studijoje, įrengtoje Smiltynėje ant Kuršių marių kranto. Kaip įprastai vėluojantis Gian Luca krantine atskries savo motoroleriu su kava rankose.
Vilnietė pirmą kepė tokius cukinijų blynelius: šeima apdalijo komplimentais
Vilnietė Laura pasakoja, kad iš cukinijų, kurių vasarą ir rudenį turi beveik nuolat, itin dažnai gamina sriubas nei troškinius. Šį sykį ji nusprendė pagaminti cukinijų blynelius. Nors tai, jokia naujiena, visgi Laura atrado naują receptą, mat į klasikinius cukinijų blynelius pridėjo daugiau ingredientų nei įprastai. „Skonis fantastiškas, blyneliai net nespėjo atvėsti. Kepiau pirmą, bet ne paskutinį kartą. Šeima buvo labai laiminga ir apdalijo mane komplimentais“, - sakė skaitytoja.
Užtruksite vos pusvalandį: laiveliai iš cukinijos pertekliaus
„Nežinau kaip jums, bet man cukinija viena mėgiamiausių daržovių“, - sako tinklaraštininkė Audronė Zemenskienė. Ji siūlo pagaminti iš cukinijos pertekliaus gardžių laivelių, kurių skonis nepaliks abejingų. Reikės: 2 cukinijų, 2 × 150 g. jautienos maltinių mėsainiams, 2 v.š. pomidorų padažo, tarkuoto sūrio, piprų ir druskos, svogūno ir česnako, prieskoninių žolelių, aliejaus kepimui. Gaminimo eiga: Cukiniją išskobiau, padariau laivelio formas. Išskobtą cukiniją susmulkinau.
Fantastiško skonio cukinijų užkandėlė: užtruksite vos kelias minutes!
Rugpjūčio mėnesis tikriausiai retam lietuviui įsivaizduojamas be cukinijų. Iš jų gaminame blynelius, kotletukus, ruošiame jas žiemai. O šiandien nustebinkite savo šeimą greita cukinijų užkandėle, kuri tikrai nepaliks abejingų namiškių. Cukinijų užkandėlei reikės: 2 jaunas cukinijas; fermentinio sūrio; 30g sviesto; 2v.š. miltų; stiklinės pieno; šlakelio grietinėlės; druskos, juodųjų pipirų. Gaminimas: 1. Cukinijas supjaustykite su skustuku skirtu lupti daržoves.
Puikus būdas sunaudoti cukinijas: paprasta mišrainė žiemai
Tinklaraštininkė Jurgita dalijasi gardžios mišrainės žiemai receptu. Ji ją ragavo svečiuose, skonis patiko, todėl siūlo ir skaitytojams. Ji sako, kad tai puikus būdas sunaudoti cukinijas. Iš nurodytų produktų pavyks pagaminti 6-7 stiklainiukus po 0,5 l. Jums reikės: 2,5 kg. cukinijos (nuluptos ir išskobtais sėklalizdžiais), 1 kg. morkų, 3 didelių svogūnų, 2 v.š. susmulkinto česnako, 130 gr. cukraus, 2 v.š. druskos (nubraukti), 250 ml. aliejaus, 130 ml. acto, 3 v.š. smulkintų krapų.
Išnaudojame cukinijų derlių: fantastiško skonio kotletukai ištirps burnoje
Vasarą tikriausiai ne vienam tikru galvos skausmu tampa klausimas, kur išnaudoti užaugintas cukinijas. O puikia išeitimi gali tapti šis kotletukų receptas, kuriuos pagardins ne kas kitas, o būtent cukinijos.
Karina Krysko pasidalino džiugiomis naujienomis: „Mano du mažučiai naujagimiai!“
Atlikėja Karina Krysko mėgsta natūralumą. Tai ji ne kartą įrodė socialiniuose tinkluose. Žinoma moteris asmeninio gyvenimo akimirkomis nebijo pasidalinti ir su tūkstančiais sekėjų. Neseniai plaukus į rankšluostį susukusi Karina paviešino nuotrauką su dvejomis cukinijomis, kuriomis taip džiaugėsi, kad net palygino su vaikais. „Sodininko kronikos 2018. Mano du mažučiai naujagimiai! Per vieną naktį užaugo! Ryte radau kopūstuose!“ – šmaikštavo atlikėja.
Cukinijų mišrainė žiemai: po pirmo kąsnio taps mėgstamiausia
Susiviliojau internete rastu nauju receptu ir dar pasidariau kelis stiklainiukus cukinijų mišrainės. Manau, neapsirikau - labai skanu ir pikantiška! 4 stiklainiukai po 0,5 l. Jums reikės: 1,7 kg. cukinijos arba aguročių (išvalytos ir išskobtais sėklalizdžiais), 200 ml. trintų pomidorų, 100 ml. aliejaus, 100 gr. cukraus, 1 a.š. druskos (nubrauktas), 50 ml. acto 9%, 70 gr. krienų, 50 gr. česnako. Cukinijas supjaustome kubeliais.
Taip cukinijos dar neruošėte: valgysite tol, kol jų turėsite
Užderėjus cukinijų, metas pagalvoti, ką iš jų pagaminti. Šie gardūs vafliai nepaliks abejingų. Gaminkite jau dabar. Jums reikės: Cukinijų ~700g, 3 kiaušinių, 110g miltų, 50g sūrio, 1 a.š. druskos, 1a.š. kepimo miltelių, nemažas pluoštelis krapų, trupučio sviesto kepimui. Cukiniją nulupti sutarkuoti burokine tarka, apiberti šaukšteliu druskos, permaišyti ir palikti 15 min. Miltus, kiaušinius, kepimo miltelius sumaišyti kartu, suberti tarkuotą sūrį.
Užderėjo cukinijų: drąsiai siūlykite šio patiekalo visiems
Toks patiekalas tiks pietums ir vakarienei. O patinka šis receptas tuo, kad lengva paruošti, yra skanus. Net netyčia užklupusius draugus ar giminaičius galėsite pavaišinti šiuo kepiniu. Reikės: didesnės cukinijos, 1kg.maltos mėsos( bet kokios), 3-4 burokine trintuve tarkuotų bulvių, prieskonių ir žiupsnelio druskos. Maltą mėsą paruošiau kaip kotletukams ir įmaišiau sutarkuotas bulves, pagardinau prieskoniais ir druska.
Valgykite cukinijas kasdien: štai kas nutiks
Cukinijos, greičiausiai, yra kiekviename darže. Jos auga greitai ir lengvai, joms nereikalinga ypatinga priežiūra, todėl skoniu vėliau mėgaujasi ne tik šeima, bet ir giminaičiai. Taigi, jei jau turite cukinijų, valgykite jas į sveikatą. Jose gausu beta karotino, kuris yra ypač naudingas odai, plaukams, akims.
Kiaušinienė su 1 netikėtu ingredientu: skonis lyg pyrago!
Dažniausiai pusryčiams verdame kiaušinius, kepame kiaušinienę. Aš rekomenduoju pusryčiams ( nors galima šią kiaušinienę kepti ir ne tik pusryčiams ) išsikepti kiaušinienę su viena netikėta daržove, kuri kiaušinienę pavers tiesiog tikru pyragu. Tai - sodo ir daržo karalienė cukinija. Reikės: 4 kiaušinių, 0.5 puodelio sutarkuotos cukinijos, mocarelos sūrio, žalumos (krapų, petražolių, svogūno laiškų), druskos, pipirų, sviesto kepimui.
Iš pirmųjų cukinijų: šio skanėsto receptas plinta iš rankų į rankas
Lengvas daržovių troškinys, tiks kaip pagrindinis patiekalas arba garnyras prie mėsos. Jums reikės: 1 žalios nedidelės cukinijos (galima maišyti ir geltoną su žalia), 1 baklažano, 4 pomidorų, 1 paprikos, 1 nedidelio svogūno, 3 skiltelės česnako, žiupsnelio druskos ir pipirų, aliejaus kepimui Pomidorams pašalinamos odelės. Lengviausia tai padaryti įpjovus galuose nedidelias x formos įpjovas ir įmetus pomidorus 30s į verdantį vandenį ir po į perkėlus į ledinį vandenį.
Tobulas patiekalas per 30 minučių: taip skanu, kad apsilaižysite pirštelius!
Metas pagalvoti apie pietus ir apie vakarienę! Kol namuose turite rudens gėrybių, būtinai išbandykite tinklaraštininkės Ritos Žitaveckaitės idėją pietums. Ji receptus publikuoja feisbuko grupėje ,,Meškos virtuvė“. Įdaryta cukinija Ingredientai: 2 apvalios cukinijos, 100 gr.
Rudens smaguriams – greitai paruošiamos užtepėlės
Klasikinė britų popietė neįsivaizduojama be arbatėlės su gardžiu pyragu, o kokia būtų tradicinė lietuviška popietės arbatėlė? Prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen įsitikinusi, kad desertas – nėra būtinas ingredientas, todėl siūlo atrasti naują skonį ir išmėginti įvairiausių skonių užtepėlės. Tai – lengvas, greitas ir skanus maistas, kuris tiks ne tik patiems išalkus, bet ir netikėtiems svečiams užsukus.
Super idėja: paragavę šią, pamiršite visas iki šiol valgytas picas
Kol daržuose vis dar gausu cukinijų, skubėkite mėgautis patiekalais iš jų. Išradingosios šeimininkės žino, kad būtent ši daržovė yra bene universaliausia, todėl iš jos galima pagaminti pačių įvairiausių patiekalų. Siūlome jums cukinijų picą su pomidorais. Jums reikės: 250 gramų paruoštos tešlos (tinka šaldyti lakštai); 2 mažų arba vienos didesnės cukinijos; 2 pomidorų; sūrio; 250 gramų grietinės; pipirų, druskos.
Lietuviškų cukinijų belaukiant: 3 neįprasti salotų receptai
Atsibodo įprastos salotos su pomidorais ir agurkais? Tuomet į pietų racioną pravartu įtraukti spalvingąsias cukinijas. Nors iki lietuviškų cukinijų derliaus liko pora mėnesių, įvertinti šių daržovių universalumą siūlome jau dabar. Tam puikiai tiks trys salotų su cukinija receptai, atgaivinsiantys tiek kūną, tiek kulinarinius užrašus. Spalvingos salotos Sakoma, kad pirmiausia valgome akimis, todėl spalvingas, gražiai patiektas maistas labiausiai kelia apetitą.
Kokiais egzotiškais užkandžiais paįvairinti rudeniškus pusryčius?
Nors rytais vis dažniau pažadina pliaupiantis lietus, dauguma žmonių dar gyvena mintimis apie prabėgusią vasarą ir gurmaniškus patiekalus atostogų metu. Pastarojo malonumo vėsiais rytais pasiilgstama labiausiai. Tačiau kulinarai ragina nenukabinti nosies, nes pikantiškus pusryčius galima lengvai pasigaminti ir rudens metu. Tereikia šlakelio fantazijos, trupučio laiko ir šaukšto pagardų.
Įdarytos cukinijos
Ne tik skanu, bet ir sveika.
Jums reikės: 2 cukinijos 400 gr faršo 4 šaukštai majonezo 4 pomidorai 4 šaukštai pomidorų padažo 250 gr ryžių 200 gr sūrio
Paruošimas:
Ryžius išvirti ir sumaišyti su faršu, pridėti įvairių jūsų mėgstamų prieskonių. Cukinijos vidų išskaptuoti, sudėti faršo ir ryžių masę, ant viršaus pripjaustyti pomidorų ir kepti 170 laipsnių karštyje apie 40 min. Baigiant kepti, uždėti sūrio, pomidorų padažo ir truputį majonezo.
Vištienos troškinys su cukinija
Sudėtinės dalys: Vištienos filė, 150 gramų Paprika, 1 vienetas Cukinija, 1 vienetas Svogūnai, 2 vienetai Česnakai, 4 skiltelės Sultinys, kubeliais, 1 vienetas Druska, pagal skonį Juodieji pipirai, truputį Lauras, 3 vienetai Bazilikas, truputį Sviestas, 5 šaukštai Petražolės, truputį Prieskoniai, vištienos, pagal skonį Krakmolas, kukurūzų, 1 šaukštas Bulvės, 3 vienetai
Gaminimas:
Vištieną, cukiniją supjaustome kubeliais.
Cukinijų ir vištos skrandukų apkepėlė
Ingredientai:
2 vidutinio dydžio cukinijos 250 g rūkytų vištų skrandukų 300 g fermentinio sūrio 300 ml grietinėlės 2 svogūnų aliejus maltų juodųjų pipirų druskos kitų prieskonių
Gaminimas:
Cukinijas paruošiamos taip: nulupamos, perpjaunamos išilgai, išimamos sėklos. Paruošta cukinija supjaustoma pusžiedžiais. Svogūnai susmulkinami ir kepinami aliejuje, suberiami smulkiai supjaustyti skrandukai. Kai jie apkepa, sudedami cukinijų pusžiedžiai.
Ryžių makaronų salotos su cukinija, kiniškais kopūstais ir grybais
Šios salotos mane tiesiog sužavėjo - lengvos, paprastos, labai skanios ir lengvai rytietiškos.
2 porcijoms reikės: 100 g sojų makaronų (balti siūleliai, parduodami prekybos centrų egzotiškų prekių lentynose) 1 žalios cukinijos 60 g šitake grybų (juodi kniški grybai, randami ten pat, kur ir ryžių makaronai) Keleto "Pekino" salotos lapų 1 svogūno 2 skiltelių česnako 1 š. sojos padažo 1 š. ryžių acto 1 š. medaus 1 a.š. sezamų aliejaus 1 š. alyvuogių aliejaus 2 š. sezamo sėklų
Verdan...
Magiškas cukinijos ir kalakutienos derinys
Skanus, burnoje tirpstantis cukinijos ir kalakutienos derinys.
Šiam patiekalui reikės (2 porcijos): - žalios cukinijos; - morkos; - svogūno; - 250 gr. kalakutienos arba jos faršo; - sūrio; - prieskonių.
Į keptuvę įpilkite šaukštą aliejaus ir sudėkite maltą mėsą (jei naudosite "pirktinį" kalakutienos faršą, aliejaus pilti nereikia). Sudėkite susmulkintą svogūną ir tarkuotą morką.