čirviniai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „čirviniai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „čirviniai“.
Atrado skaniausią čirvinių blynų tešlą: užsirašykite ir turėkite
„Kas nėra valgę čirvinių blynų? Labai skanūs blynai iš vaikystės, bet tik tokie, kurie kepti senovinėje keptuvėje. Mes su seserimi šiuos blynus vadindavome bado blynais. Kodėl, net nežinau. Keptuvės neturėjome, bet mama lėkdavo pas kaimynę ir pasiskolindavo“, – sako tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė.
Reikės: 3 kiaušinių; 400 ml pieno; 3 v.š. aliejaus; 250 g miltų; 4 v.š. cukraus; druskos.
Kiaušinius suplakite su cukrumi. Pilkite pieną, dėkite druskos ir dar paplakite.
Atrado skaniausią čirvinių blynų tešlą: neišbandyti būtų nuodėmė
„Kas nėra valgę čirvinių blynų? Labai skanūs blynai iš vaikystės, bet tik tokie, kurie kepti senovinėje keptuvėje. Mes su seserimi šiuos blynus vadindavome bado blynais. Kodėl, net nežinau. Keptuvės neturėjome, bet mama lėkdavo pas kaimynę ir pasiskolindavo“, – sako tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė.
Reikės: 3 kiaušinių; 400 ml pieno; 3 v.š. aliejaus; 250 g miltų; 4 v.š. cukraus; druskos.
Kiaušinius suplakite su cukrumi. Pilkite pieną, dėkite druskos ir dar paplakite.
Atskleidė skaniausią čirvinių blynų tešlą: apsilaižysite pirštelius
„Kas nėra valgę čirvinių blynų? Labai skanūs blynai iš vaikystės, bet tik tokie, kurie kepti senovinėje keptuvėje. Mes su seserimi šiuos blynus vadindavome bado blynais. Kodėl, net nežinau. Keptuvės neturėjome, bet mama lėkdavo pas kaimynę ir pasiskolindavo“, – sako tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė.
Reikės: 3 kiaušinių; 400 ml pieno; 3 v.š. aliejaus; 250 g miltų; 4 v.š. cukraus; druskos.
Kiaušinius suplakite su cukrumi. Pilkite pieną, dėkite druskos ir dar paplakite.
Atskleidė tobulą čirvinių blynų tešlą: užsirašykite iš karto
„Kas nėra valgę čirvinių blynų? Labai skanūs blynai iš vaikystės, bet tik tokie, kurie kepti senovinėje keptuvėje. Mes su seserimi šiuos blynus vadindavome bado blynais. Kodėl, net nežinau. Keptuvės neturėjome, bet mama lėkdavo pas kaimynę ir pasiskolindavo“, – sako tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė.
Reikės: 3 kiaušinių; 400 ml pieno; 3 v.š. aliejaus; 250 g miltų; 4 v.š. cukraus; druskos.
Kiaušinius suplakite su cukrumi. Pilkite pieną, dėkite druskos ir dar paplakite.
Atskleidė skaniausią čirvinių blynų tešlą: užsirašykite iš karto
„Kas nėra valgę čirvinių blynų? Labai skanūs blynai iš vaikystės, bet tik tokie, kurie kepti senovinėje keptuvėje. Mes su seserimi šiuos blynus vadindavome bado blynais. Kodėl, net nežinau. Keptuvės neturėjome, bet mama lėkdavo pas kaimynę ir pasiskolindavo“, – sako tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė.
Reikės: 3 kiaušinių; 400 ml pieno; 3 v.š. aliejaus; 250 g miltų; 4 v.š. cukraus; druskos.
Kiaušinius suplakite su cukrumi. Pilkite pieną, dėkite druskos ir dar paplakite.
Atskleidė skaniausią čirvinių blynų tešlą: išbandykite iš karto
„Kas nėra valgę čirvinių blynų? Labai skanūs blynai iš vaikystės, bet tik tokie, kurie kepti senovinėje keptuvėje. Keptuvės neturėjome, bet mama lėkdavo pas kaimynę ir pasiskolindavo“, – sako tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė.
Reikės: 3 kiaušinių; 400 ml pieno; 3 v.š. aliejaus; 250 g miltų; 4 v.š. cukraus; druskos.
Kiaušinius suplakite su cukrumi. Pilkite pieną, dėkite druskos ir dar paplakite. Pilkite aliejų ir dėkite miltus. Tešla turi būti skystoka.
Atrado superinę čirvinių blynų tešlą: verta 10 balų
„Varškiniai širdelių blynai mano atradimas, kaip apgauti savo mažąją, kuri nekaip nusiteikusi varškės atžvilgiu. Kirto blynus, net nenujausdama, kad čia slepiasi varškė“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Porcijos 4, Užtruksite apie 20 min: 200 g varškės; 2 kiaušiniai; 2 v. š. cukraus; 1 st pieno; 2 v. š. aliejaus; 400 ml miltų.
Kiaušinius paplakame šluotele su cukrumi, kol masė suputos. Sudedame varškę, pilame pieną. Gerai išmaišome. Suberiame miltus. Tešlą išmaišome šaukštu.
Atskleidė skaniausią čirvinių blynų tešlą: rašykitės iš karto
„Kas nėra valgę čirvinių blynų? Labai skanūs blynai iš vaikystės, bet tik tokie, kurie kepti senovinėje keptuvėje. Mes su seserimi šiuos blynus vadindavome bado blynais. Kodėl, net nežinau. Keptuvės neturėjome, bet mama lėkdavo pas kaimynę ir pasiskolindavo“, – sako tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė.
Reikės: 3 kiaušinių; 400 ml pieno; 3 v.š. aliejaus; 250 g miltų; 4 v.š. cukraus; druskos.
Kiaušinius suplakite su cukrumi. Pilkite pieną, dėkite druskos ir dar paplakite.
Atrado skaniausią čirvinių blynų tešlą: tobulą skonį suteiks 1 ingredientas
„Man pačiai tokie blynai visada bus čirviniai blynai, nors šiomis dienomis jie ganėtinai dažnai yra pavadinami vafliais. Labai knietėjo išbandyti elektrinę jų keptuvę, ir labai norėjos įtarkuoti obuolio. Eksperimentus aš mėgstu“, – sako recepto autorė.
Ingredientai blynams: 2 kiaušiniai; 1 valg.š. grietinės; 2 valg.š cukraus; 1 arbat.š. vanilinio cukraus; 2 stiklinės miltų; 2 stiklinės pieno; 2 valg.š. aliejaus; 1 didelis obuolys; žiupsnelis druskos.
Nostalgiški čirviniai blynai: nukels atgal į vaikystę
„Kas nėra valgę čirvinių blynų? Labai skanūs blynai iš vaikystės, bet tik tokie, kurie kepti senovinėje keptuvėje. Mes su seserimi šiuos blynus vadindavome bado blynais. Kodėl, net nežinau. Keptuvės neturėjome, bet mama lėkdavo pas kaimynę ir pasiskolindavo“, – sako tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė.
Reikės: 3 kiaušinių; 400 ml pieno; 3 v.š. aliejaus; 250 g miltų; 4 v.š. cukraus; druskos.
Kiaušinius suplakite su cukrumi. Pilkite pieną, dėkite druskos ir dar paplakite.
REKLAMA
REKLAMA
Kleizienė prabilo apie sūnų: papasakojo, kokių mitybos taisyklių laikosi
Birželio 1-ąją dieną pasaulyje minima Tarptautinė vaikų gynimo diena, o šios dienos proga žinomos mamos atskleidė, kaip skatina savo mažųjų meilę sveikam maistui.
Apie tai prabilo TV laidų vedėja Renata Šakalytė-Jakovleva ir grožio namų savininkė Agneta Kleizienė.
„Turiu dvi dukras – šešerių su puse metų ir ketverių, kurios lanko tą patį darželį. Jų skoniai ir pomėgiai labai skirtingi. Vyresnioji Elzė dažniau renkasi daržoves, vaisius, košes, sriubas ir apskritai lengvesnius patiekalus.
TOP idėja – bulviniai čirviniai blynai: taip gardu seniai nebuvo
Savaitgalį trokštate pasigaminti kažką gardaus ir greito? Išbandykite šiuos bulvinius čirvinius blynus, kurie tikrai nepaliks abejingų. Bulviniams čirviniams blynams reikės: bulvės: ~1 kilogramo; svogūnai: 1; kiaušiniai: 2; druska; pipirai; grietinė: ~5-6 valgomųjų šaukštų; miltai: 5-6 valgomųjų šaukštų (~1 stiklinės); aliejus: 4-5 valgomųjų šaukštų. Gaminimas: Iš pradžių bulves nuskuskite bei kartu su svogūnu sutarkuokite bulvių tarka/mašina arba smulkintuvu tinkamu peiliu.