čiobreliai
                    Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „čiobreliai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „čiobreliai“.
            
 LSMU mokslininkės sukūrė guminukus peršalimo ligoms gydyti: patinka net vaikams
                                Prasideda peršalimo sezonas, tad daugėja žmonių, kuriuos kamuoja sloga ir kosulys. Suaugusieji gydydamiesi griebiasi vaistų ar žolinių preparatų, bet vaikams sugirdyti juos sudėtinga. Tad Sveikatos mokslų universiteto mokslininkės kuria guminukus nuo peršalimo.  
Žinoma, juos galės vartoti ir suaugusieji. Šie guminukai, paskaninti čiobrelių, spanguolių ar svarainių sirupu, palengvina peršalimo simptomus.
                            
 Miške prisirinkite šių žolelių: pravers žiemą
                                Karštos dienos ir intensyvūs lietūs paragino grybus lįsti iš po samanų. Todėl vis daugiau žmonių išeina į miškus grybauti. Jei ir jūs ruošiatės į mišką, ten dairykitės ne tik grybų, bet ir žolelių.  
Tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ autorė, „Fiskars“ ambasadorė Renata Ničajienė dalinasi patarimais, ką ir kaip rinkti bei kaip džiovinti ir laikyti. Pasirūpinę tuo dabar, užsitikrinsite namų žolelių atsargas visiems metams.
                            
 Receptas. Faršu įdaryta cukinija
                                INGREDIENTAI:    2   česnakų    šiek tiek   čiobrelių (džiovinti)    šiek tiek   juodųjų pipirų    2 vienetai   paprikų    2 vienetai   pomidorų pastos (nebūtina)    200 gramų   pievagrybių    150 gramų   pieno (pabarstymui)    šiek tiek   druskos    6 vienetai   cukinijos    500 gramų   mesos (faršas)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Cukinijas nuplauti, perpjauti pusiau, išskobti, pabarstyti druska ir, sudėjus į kepimo skardą (išklota kepimo popieriumi), padėti į šoną.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Receptas. Marinuota vištiena
                                INGREDIENTAI:    0.5 vieneto   citrinų    1   česnakų    1 arbatinis šaukštelis   čiobrelių    1 arbatinis šaukštelis   krapų    1 arbatinis šaukštelis   rozmarino    1 kilogramas   vištienos sparnelių    2 valgomieji šaukštai   alyvuogių aliejaus    šiek tiek   druskos    1 valgomasis šaukštas   prieskonių (vištienai)    3 valgomieji šaukštai   vorčesterio padažo    1 valgomasis šaukštas   kario     PARUOŠIMO BŪDAS:   Prieskonius vištienai sumaišykite su kario milteliais, druska, susmulkintu če...
                            
 Receptas. John Torode kepsnys
                                INGREDIENTAI:    6   česnakų    2 valgomieji šaukštai   čiobrelių    2 valgomieji šaukštai   rozmarino    1 kilogramas   kiaulės prandinės    200 mililitrų   alyvuogių aliejaus     PARUOŠIMO BŪDAS:   Kiaulieną supjaustome maždaug 2 cm storio gabaliukais.  Kiaulienos kepsnelius sumaišome su sutrintais česnakais, čiobreliais ir rozmarinu.  Mėsą užpilame aliejumi, kad apsemtų ir laikome šaltai apie 1-2 paras.  Po to kepame griliuje.
                            
 Receptas. Grybų sriuba su kalakutiena
                                INGREDIENTAI:    1 arbatinis šaukštelis   česnakų (trintas)    1 arbatinis šaukštelis   čiobrelių (malti)    1 arbatinis šaukštelis   juodųjų pipirų (malti)    1 arbatinis šaukštelis   muskato    1 arbatinis šaukštelis   paprikų (malta)    1 vienetas   svogūnų    3 valgomieji šaukštai   kvietinių miltų    200 mililitrų   pieno    500 gramų   pievagrybių    600 mililitrų   vandens    3 valgomieji šaukštai   grietinėlės (riebi)    100 gramų   kiaulės šoninės (rūkyta)    šiek tiek   druskos    200 ...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Receptas. Naminiai kotletukai su prieskoniais
                                INGREDIENTAI:    1 arbatinis šaukštelis   cukraus    1 arbatinis šaukštelis   čiobrelių (džiovinti)    1 arbatinis šaukštelis   juodųjų pipirų (malti)    1 arbatinis šaukštelis   mairūnų (džiovintas)    1 arbatinis šaukštelis   petražolių (džiovintos)    1 arbatinis šaukštelis   šalavijų (džiovintas)    500 gramų   kiaulės faršo (arba kalakutienos)    2 valgomieji šaukštai   vandens    1 arbatinis šaukštelis   druskos    1 arbatinis šaukštelis   prieskonių (paprikos)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Inde ...
                            
 Receptas. Pyragėliai su burokėliais ir ožkos sūriu
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   čiobrelių    1 vienetas   kiaušinių (trynys patepimui)    2 vienetai   burokėlių (nedideli)    500 gramų   tešlos (sluoksniuota mielinė)    200 gramų   sūris (ožkos ar pan.)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Burokėlius susukti į folgą ir iškepti orkaitėje. Supjaustyti burokėlius plonais skrituliais. Tešloje išspausti skritulius stiklinės pagalba. Į tešlos skritulio vidurį padėti po burokėlio žiedą, ant viršaus sūrio gabalą, apibarstyti čiobreliu.
                            
 Receptas. Turkiška pica
                                INGREDIENTAI:    1 arbatinis šaukštelis   cukraus (tešlai)    2   česnakų    šiek tiek   čiobrelių    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    0.5 stiklinės   petražolių (smulkintos)    4 vienetai   pomidorų pastos (nedideli)    1 vienetas   svogūnų    200 gramų   kiaulės faršo    200 gramų   jautienos faršo    šiek tiek   kiaušinių    1 vienetas   kiaušinių (tešlai)    450 gramų   kvietinių miltų (tešlai)    200 mililitrų   pieno (tešlai)    šiek tiek   druskos    1 arbatinis šaukštelis   druskos ...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
   
  Receptas. Kiaušinienė
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų    1 vienetas   paprikų (raudona/geltona)    3 vienetai   kiaušinių    šiek tiek   druskos    šiek tiek   krapų    šiek tiek   čiobrelių    šiek tiek   žolelių ir česnakų mišinio    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Išplauname pasirinktos spalvos papriką, atpjauname piršto storumo griežinėlius, išvalome nuo sėklų. Dedame paprikos griežinėlius į įkaitintą keptuvę, kuri ištepta alyvuogių aliejumi.
                            
 Receptas. Kalėdinis troškinys
                                INGREDIENTAI:    700 gramų   bulvių    šiek tiek   čiobrelių    šiek tiek   juodųjų pipirų    2 valgomieji šaukštai   kmynų    šiek tiek   mairūnų    500 gramų   morkų    300 gramų   obuolių    1 vienetas   pomidorų pastos    100 gramų   pupelių    2 vienetai   svogūnų    200 gramų   kiaulienos    3 vienetai   raugintų agurkų    šiek tiek   druskos    šiek tiek   grietinės    3 stiklinės   sultinio (daržovių)    šiek tiek   kečupo     PARUOŠIMO BŪDAS:   Mėsą supjaustyti gabaliukais ir mesti į va...
                            
 Receptas. Kepti langustai
                                INGREDIENTAI:    3   česnakų    šiek tiek   čiobrelių (švieži)    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    šiek tiek   laurų lapų (lapai)    šiek tiek   rozmarino (šviežias)    šiek tiek   alyvuogių aliejaus    šiek tiek   druskos (jūros)    10 vienetų   langustų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Langustus nuplauname ir gerai nusausiname. Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų, sudedame visus prieskonius ir truputį pakepiname, kad aliejus sugertų prieskonių aromatą. Tada sudedame langustus ir maždaug po 5 min.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Svogūnų pyragas su šprotais
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   alyvuogių (įdarui)    šiek tiek   čiobrelių (įdarui)    šiek tiek   juodųjų pipirų (įdarui)    2 vienetai   pomidorų pastos (įdarui)    500 gramų   porų (įdarui)    500 gramų   svogūnų (įdarui)    200 gramų   kvietinių miltų    150 mililitrų   vandens (šiltas)    šiek tiek   druskos    šiek tiek   druskos (įdarui)    1 valgomasis šaukštas   aliejaus    1 arbatinis šaukštelis   mielių (sausos)    160 gramų   šprotų (įdarui)    Paruošimo laikas: Apie 5 min.
                            
 Receptas. Vištienos blauzdelės citrinų marinate
                                Šis citrinų marinatas suteikia vištienai nepaprastai malonų aromatą ir skonį. Iškeptos kulšelės viduje išlieka minkštos ir lengvai plyšta nuo kaulo. Jeigu vištieną pamarinuosite ilgiau, daugiau skonių įsigers į mėsą, bet neturint laiko marinuoti, galite kepti iškart, arba palikti marinuotis kambario temperatūroje bent 15 min ir tuomet kepti. Matavimui naudojau 240 ml stiklinę. Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.
                            
 Receptas. Kepta višta su kmynais ir česnakais
                                INGREDIENTAI:    1 kilogramas   bulvių    1 vienetas   citrinų    1 vienetas   česnakų    1 arbatinis šaukštelis   čiobrelių    šiek tiek   juodųjų pipirų    3 valgomieji šaukštai   kmynų    šiek tiek   laurų lapų (malti lapai)    šiek tiek   morkų (virtos)    šiek tiek   petražolių (žalios)    1 vienetas   vištiena (broileris)    2 valgomieji šaukštai   druskos    50 gramų   aliejaus    šiek tiek   prieskonių (vištienai)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Vištą išmirkyti vandenyje ir nusausinti.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Obuoliniai blynai su čiobrelių kremu
                                INGREDIENTAI:    100 gramų   cukraus    50 gramų   cukraus (kremui)    1 arbatinis šaukštelis   imbierų (maltas, SANTA MARIA)    1/4 arbatinio šaukštelio   muskato    2 vienetai   obuolių    2 vienetai   kiaušinių    300 gramų   kvietinių miltų    200 mililitrų   grietinėlės (kremui)    300 gramų   varškės (kremui)    1 arbatinis šaukštelis   druskos    50 gramų   sviesto (lydytas)    3 arbatiniai šaukšteliai   kepimo miltelių (SANTA MARIA)    1 valgomasis šaukštas   vanilinio cukraus (kremui, S...
                            
 Receptas. Vištienos paštetas su brendžiu
                                INGREDIENTAI:    1 arbatinis šaukštelis   čiobrelių    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    1 vienetas   svogūnų    300 gramų   vištienos kepenėlių    60 mililitrų   grietinėlės (38%)    60 mililitrų   brendžio    šiek tiek   druskos    120 gramų   sviesto     PARUOŠIMO BŪDAS:   Česnakus ir svogūnus smulkiai supjaustyti, įdėti į keptuvę 20 g sviesto ir kepti apie 3 minutes. Po to sudėti vištienos kepenėles ir pakepinti jas 7-9 min. ant vidutinės ugnies.
                            
 Receptas. Cezario salotos
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   bazilikų (padažui)    šiek tiek   čiobrelių (padažui)    šiek tiek   juodųjų pipirų (padažui)    2 vienetai   pomidorų pastos    80 gramų   salotų    3 valgomieji šaukštai   alyvuogių aliejaus (padažui)    2 vienetai   batono (riekės)    200 mililitrų   jogurto (natūralus, padažui)    šiek tiek   druskos (padažui)    Paruošimo laikas: Apie 20 min.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Troškinti kiaulienos pjausniai
                                INGREDIENTAI:    750 gramų   bulvių    0.5 arbatinio šaukštelio   česnakų (granulės)    1/4 arbatinio šaukštelio   čiobrelių (džiovinti, smulkinti)    1 arbatinis šaukštelis   paprikų (milteliai)    1 stiklinė   žirnių (šaldyti)    3 valgomieji šaukštai   kvietinių miltų    2 valgomieji šaukštai   baltojo vyno (sausas)    3/4 stiklinės   pievagrybių (smulkinti)    1.5 stiklinės   grietinėlės    6 vienetai   kiaulės nugarinės (pjausniai)    šiek tiek   aliejaus    0.5 arbatinio šaukštelio   vorče...
                            
 Receptas. Vegetariški pikantiški sumuštinukai
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   čiobrelių    2 vienetai   obuolių (Granny Smith)    šiek tiek   salotų    šiek tiek   garstyčių    1 vienetas   svogūnų    šiek tiek   druskos    šiek tiek   sviesto    50 gramų   sūris (Čederio)    1 vienetas   duonos (baguette arba ciabatta)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Ištirpinkite keptuvėje šiek tiek sviesto, sudėkite labai smulkiai sukapotą svogūną, čiobrelius ir pakepinkite apie 5 min. bei paskaninkite druska. Duoną perpjaukite išilgai pusiau.
                            
 Receptas. Pievagrybiai įdaryti kukuliukais
                                INGREDIENTAI:    1   česnakų    šiek tiek   čiobrelių    šiek tiek   juodųjų pipirų    1 vienetas   morkų    šiek tiek   petražolių    1 vienetas   svogūnų    1 valgomasis šaukštas   alyvuogių aliejaus    10 vienetų   pievagrybių    50 gramų   pieno    šiek tiek   druskos    2 valgomieji šaukštai   sviesto    10 vienetų   mesos (Biovelos MAMOS kukuliukai)    Paruošimo laikas: Apie 1 val.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Karštieji kukurūzai su prieskoninėmis žolelėmis (2 porcijos)
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   bazilikų (šviežias)    1   česnakų    šiek tiek   čiobrelių (šviežias)    šiek tiek   kalendrų (šviežias)    šiek tiek   rozmarino (šviežias)    340 gramų   konservuotų kukurūzų („Bonduelle“)    2 valgomieji šaukštai   sviesto     PARUOŠIMO BŪDAS:   Išlydytame svieste pakepinkite smulkintą česnaką. Suberkite labai smulkiai sukapotas prieskonines žoleles ir kukurūzus, pakepinkite minutę.
                            
 Receptas. Kepintų daržovių mišrainė su naminiu majonezu ir žolelėmis ant juodos duonos skrebučio
                                INGREDIENTAI:    1 gabalas   duonos (juoda (ketvirtis))    1 vienetas   morkų    1 vienetas   svogūnų    0.5 vieneto   salierų (stiebas)    0.5 vieneto   salierų (šaknis)    0.5 vieneto   pankolių ((šakniastiebio))    šiek tiek   česnakų    1   rozmarino (šakelės (šviežios))    2   čiobrelių (šakelės (šviežios))    50 gramų   sūris (kietasis (lietuviškas))    1 valgomasis šaukštas   miežių (arba kanapių sėklos)    50 mililitrų   aliejaus (alyvuogių arba saulėgrąžų)    Majonezui:     3 vienetai  ...
                            
 Receptas. Kiauliena su keptais pomidorais
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   čiobrelių (Santa Maria)    šiek tiek   juodųjų pipirų (Santa Maria, grūsti)    15 vienetų   pomidorų pastos (slyviniai, perpjauti per pusę)    1 valgomasis šaukštas   alyvuogių aliejaus    120 gramų   juodųjų alyvuogių    500 gramų   kiaulės nugarinės    2 valgomieji šaukštai   prieskonių (mėsos, Santa Maria su čiobreliais)    120 gramų   sūris (fetos)    Paruošimo laikas: Apie 5 min.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Vištienos, ananaso ir paprikos vėrinukai
                                INGREDIENTAI:    380 gramų   vištos filė    3/4 stiklinės   ananasų (supjaustyti kubeliais)    0.5 vieneto   geltonosios paprikos    0.5 vieneto   paprikų (oranžinė)    3 valgomieji šaukštai   jogurto (natūralus)    2 valgomieji šaukštai   sojos padažo    2 valgomieji šaukštai   ananasų sulčių    1 arbatinis šaukštelis   čiobrelių    šiek tiek   druskos    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    Porcijų skaičius: 2   PARUOŠIMO BŪDAS:   Mėsą ir paprikas supjaustyti maždaug 1,5 cm skersmens kubeliai...
                            
 Receptas. Tartas su sūrio kremu/pistou padažu ir glazūruotais pomidorais
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   kiaušinių (tryniai)    1 kilogramas   pomidorų pastos (vyšniniai)    3 valgomieji šaukštai   alyvuogių aliejaus    3 vienetai   čiobrelių (šakelės)    1 valgomasis šaukštas   cukraus pudros    3 vienetai   bazilikų (švieži, šakelės)    šiek tiek   pipirai    šiek tiek   druskos    300 gramų   tešlos (sluoksniuota)    Sūrio kremui:     100 gramų   sūris (kietas (džiugas, parmezanas))    2 valgomieji šaukštai   grietinės    Marinatui:     200 gramų   sūrelio (tepamas,...
                            
 Receptas. Jautiena svogūnų padaže
                                INGREDIENTAI:    1 arbatinis šaukštelis   čiobrelių    1 vienetas   svogūnų    500 gramų   jautienos    0.5 stiklinės   raudonojo vyno    0.5 stiklinės   vandens    50 gramų   sviesto    2 valgomieji šaukštai   uogienės     PARUOŠIMO BŪDAS:   Orkaitę įkaitinti iki 220 laipsnių temperatūros. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais. Kepimo inde ištirpinti 25 g sviesto, sudėti svogūnus ir patroškinti apie 5 min. Tada supilti vyną, vandenį, čiobrelius ir uogienę.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Vokiška žirnių sriuba
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   čiobrelių (džiovinti)    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    2 vienetai   laurų lapų (lapeliai)    2 vienetai   porų (baltosios dalys)    šiek tiek   salierų (džiovinti)    400 gramų   žirnių    50 gramų   kiaulienos kumpio    šiek tiek   grietinėlės    šiek tiek   druskos    šiek tiek   aliejaus    1 litras   sultinio (vištienos)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Gaunasi ~6 porcijos.
                            
 Receptas. Tiršta rudų ryžių ir kukurūzų sriuba
                                INGREDIENTAI:    4 vienetai   bulvių    1   česnakų    šiek tiek   čiobrelių    šiek tiek   juodųjų pipirų    1 stiklinė   kukurūzų (konservuoti)    2 vienetai   morkų    1 stiklinė   ryžių (laukiniai, virti)    1 vienetas   svogūnų    2 valgomieji šaukštai   kvietinių miltų    1 stiklinė   pieno    0.5 stiklinės   grietinėlės    šiek tiek   druskos    2 valgomieji šaukštai   sviesto    4 stiklinės   sultinio (vištienos)    1 arbatinis šaukštelis   čili pipirų (padažas)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Di...
                            
 Receptas. Gurkšnis šilumos
                                INGREDIENTAI:    2 arbatiniai šaukšteliai   melisų    2 arbatiniai šaukšteliai   čiobrelių    2 arbatiniai šaukšteliai   bruknių lapų    1 sauja   ginkmedžio    100 gramų   medaus    Paruošimo laikas: Apie 20 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Visas žoleles (žoleles renku pati) užpilu verdančiu vandeniu (1 - 2 litrus), pastovi apie 15 minučių.   Cukraus nenaudojam, skaninam medumi.  Labai paprastas ir šilumos namų jaukumui suteikiantis gėrimas.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Vištienos tefteliai
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų    šiek tiek   krapų (padažui)    1 vienetas   morkų    70 gramų   ryžių    1 vienetas   svogūnų    500 gramų   vištos filė (arba kiaulienos faršas)    1 valgomasis šaukštas   kvietinių miltų (padažui)    2 valgomieji šaukštai   majonezo    3 valgomieji šaukštai   majonezo (padažui)    5 valgomieji šaukštai   pomidorų padažo (padažui)    7/10 stiklinės   vandens (padažui)    šiek tiek   druskos    šiek tiek   druskos (padažui)   ...
                            
 Receptas. Lašiša su bazilikų padažu
                                INGREDIENTAI:    2 saujos   bazilikų (šaldytas/šviežias)    1 vienetas   citrinų    1   česnakų    šiek tiek   čiobrelių (malti)    1 vienetas   kiaušinių (tryniai)    500 gramų   lašišų    šiek tiek   alyvuogių aliejaus    šiek tiek   druskos    šiek tiek   baltųjų pipirų (malti)    šiek tiek   žaliųjų pipirų (malti)    šiek tiek   raudonėlių (malti)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Lašišą supjaustome mažesniais gabalėliais ir įtriname druska, pipirais, raudonėliu bei čiobreliais. Paliekame žuvį 30 min.
                            
 Receptas. Vištienos krūtinėlės su žalumynais ir citrina
                                INGREDIENTAI:    2 vienetai   citrinų    2   česnakų    šiek tiek   čiobrelių    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    šiek tiek   petražolių    šiek tiek   rozmarino    2 vienetai   vištiena (krūtinėlės)    2 valgomieji šaukštai   alyvuogių aliejaus    šiek tiek   druskos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Nuplaukite bei nusausinkite su popieriniu rankšluosčiu vištienos krūtinėles ir sudėkite į dubenį.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Vištienos salotų užkandėlės
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   čiobrelių    1/3 stiklinės   paprikų (raudonoji, smulkinta)    2.5 stiklinės   vištos filė (virta, pjaustyta)    1/3 stiklinės   majonezo    1 valgomasis šaukštas   sviesto (ištirpintas)    1 arbatinis šaukštelis   padažo (paprikų)    1/3 stiklinės   padažo (Thai žemės riešutų)    1/3 stiklinės   svogūnų laiškų (smulkinti)    300 gramų   sluoksniuotos tešlos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Tešlą plonai iškočiokite, supjaustykite kvadratėliais ir pakepkite apie 15-20 min.
                            
 Receptas. Bajoriški Radvilų zrazai
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   jautienos (filė)    2 vienetai   svogūnų    200 gramų   batono    1 vienetas   kiaušinių    200 gramų   lašinių (rūkyti arba švieži)    1 valgomasis šaukštas   sviesto    1 stiklinė   sultinio (jautienos)    1 vienetas   pastarnokų    šiek tiek   aliejaus    šiek tiek   svogūnų laiškų    šiek tiek   čiobrelių (šakelės)    šiek tiek   druskos    šiek tiek   juodųjų pipirų    Paruošimo laikas: Apie 45 min.
                            
 Receptas. Kiauliena jogurto marinate
                                INGREDIENTAI:    0.5 valgomojo šaukšto   čiobrelių (švieži, arba džiovinti, smulkinti)    šiek tiek   juodųjų pipirų    1 valgomasis šaukštas   medaus (skystas)    1 valgomasis šaukštas   garstyčių    1 kilogramas   kiaulienos    0.5 litro   jogurto (natūralus)    šiek tiek   druskos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Supjaustykite mėsą 2 cm griežinėliais. Sumaišykite marinatui skirtus visus kitus produktus. Mėsą sudėkite į dėžutę su dangčiu, užpilkite marinatu ir uždengtą palikite šaldytuve parai.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Avienos ragu
                                INGREDIENTAI:    250 vienetų   alyvuogių    0.5 vieneto   česnakų (skiltelė)    0.5 arbatinio šaukštelio   čiobrelių    šiek tiek   juodųjų pipirų    1 vienetas   laurų lapų (lapelis)    1 vienetas   svogūnų    šiek tiek   kvietinių miltų    250 gramų   baltojo vyno    1 valgomasis šaukštas   pomidorų padažo    šiek tiek   druskos    2 valgomieji šaukštai   aliejaus    500 gramų   avienos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Mėsa supjaustoma kubeliais, pasūdoma, apibarstoma pipirais ir truputį pakepinama alie...
                            
 Receptas. Super šašlykai
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   čiobrelių    2 vienetai   paprikų    3 vienetai   svogūnų    1 kilogramas   kiaulės prandinės    šiek tiek   sojos padažo    šiek tiek   čili pipirų (prieskoniai)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Mėsą supjaustyti gabaliukais, svogūnus, saldžiąją papriką, čili sumalti, sudėt prieskonius ir sumaišius su mėsa dar 20 min minkyti rankomis. Mėsa bus trapesnė. Po 4 val galima maut ant iešmų. Skanaus.
                            
 Receptas. Upėtakis su mėlynių padažu
                                INGREDIENTAI:    2   česnakų    1 arbatinis šaukštelis   čiobrelių (džiovinti)    šiek tiek   juodųjų pipirų    100 gramų   mėlinių (uogienė)    šiek tiek   petražolių (papuošimui)    1 arbatinis šaukštelis   garstyčių    1/4 vieneto   svogūnų (smulkintas)    4 vienetai   upėtakių (gabaliukai be odos)    šiek tiek   druskos    2 valgomieji šaukštai   sviesto (lydytas)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Į puodelį sukrečiam mėlynių uogienę, smulkintus svogūnus ir česnakus, garstyčias, čiobrelius ir maišant už...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Pietų Afrikos patiekalas iš jautienos faršo
                                INGREDIENTAI:    2 arbatiniai šaukšteliai   čiobrelių    2 valgomieji šaukštai   peletrūno    2 vienetai   laurų lapų (užpilui)    50 mililitrų   migdolų (pasmulkinti)    1 vienetas   obuolių    1 vienetas   svogūnų    400 gramų   jautienos faršo    2 vienetai   kiaušinių (užpilui)    2 valgomieji šaukštai   alyvuogių aliejaus    50 mililitrų   džiūvesėlių    100 mililitrų   pieno    300 mililitrų   pieno (užpilui)    1.5 arbatinio šaukštelio   druskos    2 valgomieji šaukštai   kario     PARUOŠ...
                            
 Receptas. Pica su alyvuogėmis
                                INGREDIENTAI:    20 vienetų   alyvuogių    4   česnakų    šiek tiek   čiobrelių    šiek tiek   juodųjų pipirų    4 vienetai   svogūnų    100 gramų   tunų    šiek tiek   druskos    1 vienetas   picos papločių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Picos paplotį apdedame pakepintą svogūną, česnaką, supjaustytas alyvuoges, smulkintą tuną. Apibarstome prieskoniais ir kepame apie 20 min. 180 laipsnių orkaitėje.
                            
 Receptas. Provanso žolelių duonelė
                                INGREDIENTAI:    1 arbatinis šaukštelis   cukraus    3   česnakų (užpilui)    šiek tiek   kmynų    šiek tiek   mairūnų    2 stiklinės   kvietinių miltų    3 valgomieji šaukštai   alyvuogių aliejaus    100 mililitrų   alyvuogių aliejaus (užpilui)    1 stiklinė   vandens    1 arbatinis šaukštelis   druskos    1 arbatinis šaukštelis   mielių (sausos)    1 stiklinė   kukurūzų miltų    šiek tiek   džiovintų bazilikų (užpilui)    šiek tiek   petražolių (užpilui)    šiek tiek   raudonėlių (užpilui)    ...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Kalėdinis paštetas
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   čiobrelių    šiek tiek   juodųjų pipirų    1 vienetas   morkų    1 vienetas   salierų    1 vienetas   svogūnų    250 gramų   kiaulienos    400 gramų   vištienos kepenėlių    100 gramų   kiaulės šoninės (rūkyta)    šiek tiek   druskos    70 gramų   sviesto     PARUOŠIMO BŪDAS:   Vištų kepenėles susmulkinam ir kepame keptuvėje su sviestu apie 10 min. Iškepus sudedame į puodą. Kiaulieną sumalame, rūkytą šoninę susmulkiname.
                            
 Receptas. Imperatoriškosios bulvės su lašiša
                                INGREDIENTAI:    4 vienetai   bulvių (didelės)    šiek tiek   čiobrelių    20 gramų   sviesto    šiek tiek   aliejaus    100 gramų   sūris (kietasis)    1 vienetas   svogūnų (nedidelis)    100 gramų   sūris (Filadelfijos)    100 gramų   lašišų    2 valgomieji šaukštai   ikrų    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Bulves gerai nuplauti (galima nušveisti šepečiu), nusausinti.   Kiekvieną bulvę aptepti aliejumi ir pabarstyti smulkintais čiobreliais.
                            
 Receptas. Skrudintų česnakų sriuba su parmezano sūriu
                                INGREDIENTAI:    3 vienetai   bulvių    3 vienetai   česnakų (galvos)    šiek tiek   čiobrelių    2 vienetai   svogūnų    šiek tiek   alyvuogių aliejaus (kepimui)    šiek tiek   parmezano sūrio (tarkuotas)    2 valgomieji šaukštai   sviesto    200 mililitrų   grietinės (35%)    1 litras   sultinio (vištienos ar daržovių)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Dar reiks 15-20 skiltelių česnako, nulupti (papildomos 2 galvos).  3 galvas česnakų atskirti, nulupti, sudėti į nedidelį kepimo indą, apšlakstyti aliejumi...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Argentinietiškai paruoštas kiaulienos kumpis
                                INGREDIENTAI:    8   česnakų    1 arbatinis šaukštelis   čiobrelių (džiovinti, malti)    5 kilogramai   kiaulienos kumpio    1.5 valgomojo šaukšto   druskos    šiek tiek   aliejaus    2 arbatiniai šaukšteliai   raudonųjų pipirų (malti)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Susmulkinkite česnaką ir sumaišykite jį su druska, pipirais bei čiobreliais. Gautu mišiniu įtrinkite kumpį. Dėkite kumpį į aliejumi pateptą kepimo skardą ir pašlakstykite kumpį aliejumi. Kepkite apie 25 min.
                            
 Receptas. Graikiški svogūnai
                                INGREDIENTAI:    2 vienetai   citrinų (išspaustos sultys)    šiek tiek   čiobrelių    5 vienetai   juodųjų pipirų    šiek tiek   kalendrų    0.5 vieneto   laurų lapų (lapelis)    1 vienetas   salierų (šaknis)    1 kilogramas   svogūnų (laiškai)    šiek tiek   druskos    2 valgomieji šaukštai   aliejaus     PARUOŠIMO BŪDAS:   Svogūnai supjaustomi 1 cm ilgio gabaliukais, sumaišomi su sutarkuotu salieru, užpilami aliejumi, citrinos sultimis, apibarstomi prieskoniais ir apliejami trupučiu verdančio ...
                            
 Receptas. Lietiniai su juoduoju kumpiu
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   bazilikų    šiek tiek   čiobrelių    šiek tiek   petražolių    2 vienetai   kiaušinių    100 gramų   kvietinių miltų    300 mililitrų   pieno    200 gramų   pieno    šiek tiek   druskos    200 gramų   kumpio (Biovela)    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Kumpį supjaustykite labai plonais griežinėliais, plaktuvu išplakite kiaušinius su druska. Supilkite aliejų ir pieną, vėl išplakite. Suberkite miltus ir vėl išplakite.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Bajoriška žuvis su pasninko spirgučiais pagal Radvilų virėjo receptą
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   lydekų    šiek tiek   pastarnokų    šiek tiek   druskos    šiek tiek   aliejaus (kepimui)    Pasninko spirgams:     šiek tiek   batono    šiek tiek   čiobrelių (šakelės)    šiek tiek   druskos    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 6   PARUOŠIMO BŪDAS:   Nuvalytą lydeką supjaustykite, įpilkite aliejaus, užberkite druskos ir pipirų. Taip paruoštą žuvį pamarinuokite pusę valandos.   Žuvį kepkite įkaitintoje keptuvėje apie 10 minučių.
                            
 Receptas. Keptas sūris
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   varškės sūrio    šiek tiek   medaus    šiek tiek   teriyaki padažo    šiek tiek   čili pipirų    šiek tiek   kmynų    šiek tiek   čiobrelių    šiek tiek   druskos    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 2   PARUOŠIMO BŪDAS:   Sūrį įpjauname.   Apibarstome druska.   Sutepame teriyaki padažu, medumi.   Čilį pipirą smulkiai sukapojame, dedame ant sūrio.   Apibarstome kmynais. Dedame čiobrelio.
                            
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 