česnakai
                    Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „česnakai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „česnakai“.
            
 Ruoškite česnakų atsargas: laikysis visą žiemą
                                Jei esate česnako gerbėjai ir norite pasiruošti jo atsargų, dabar pats laikas imtis veiksmų. Artėjant šaltiems mėnesiams, šviežio česnako trūkumą gali būti sunku kompensuoti, todėl geriau pasiruošti iš anksto. Be to, tinkamai paruošti česnakai išlaiko savo skonį, aromatą ir naudingąsias medžiagas visą sezoną. 
Tad jei mėgstate šį aromatingą ir sveiką ingredientą, laikas paskubėti ir pasiruošti savo žiemos atsargas.
                            
 Neišmeskite svogūnų ir česnakų lukštų: štai kur jie pravers
                                Trąšos yra būtinos augalų augimui – jos aprūpina svarbiausiomis maistinėmis medžiagomis, kurios padeda augalams vystytis ir klestėti. Vis tik ieškantys alternatyvų raginami neišmesti česnakų ir svogūnų lukštų – jie puikiai pravers sode. 
Vietoje pirktinių trąšų sodininkai vis dažniau renkasi natūralias alternatyvas – pasigamina jas patys, naudodami virtuvės atliekas. Tokios trąšos ne tik pigesnės, bet ir draugiškesnės aplinkai, rašo express.co.uk.
                            
 Šis česnakas įrašytas į Raudonąją knygą: daugelis to negirdėję
                                Viena Lietuvoje auganti česnakų rūšis yra įrašyta į Lietuvos Raudonąją knygą ir aptinkama nedaugelyje šalies kampelių. Vienas tokių – Rambyno regioniniame parke, Bitėnų apylinkėse. 
Tai – kampuotasis česnakas (lot. Allium angulosum), apie kurį daugiau socialiniame tinkle „Facebook“ aprašė Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcija.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Pasakė, kada geriausias metas rauti česnakus: nepražiopsokite
                                Česnakus auginti labai paprasta, o panaudojimas virtuvėje – itin platus. Derliaus galima užsiauginti vos iš kelių parduotuvėje nusipirktų skiltelių ir derliumi džiaugtis dar ilgai. Tačiau sodininkams dabar kyla didžiausias klausimas – kada rauti česnakus?  
Nors tai priklausys nuo to, kada česnakus pasodinote, tačiau paprastai iš kelių požymių nesunku atpažinti, kad jie jau užaugo ir metas juos rauti, rašo express.co.uk.
                            
 Neišmeskite česnakų žiedkočių: nustebsite, kur pravers
                                Nulaužytus česnakų žiedkočius kai kas išmeta lauk, tačiau iš jų galima paruošti skanių pagardų. 
Jauni česnakų stiebai gali būti naudojami kaip žalumynai, dedami į salotas, sriubas ar kitus patiekalus. Jie gali būti marinuojami, sūdomi, džiovinami ir naudojami kaip prieskonis. 
Česnakų stiebų panaudojimas
Smulkiai supjausčius ir truputį pakepinus svieste bus puikus delikatesas, nenusileidžiantis šparagams.
                            
 Pasakė, kada rauti žieminius česnakus: įsidėmėkite
                                Šiuo metu sode darbų vis daugėja, o sodininkų dėmesys vis labiau krypsta į daržus ir lysves. Nors daugelis darbų dar laukia, sodininkai jau dairosi ir į derlių – ruošiasi rauti žieminius česnakus, tačiau ne vienam kyla klausimas – kada tai geriausia daryti? 
Darbas atrodo paprastas – išrauti ir viskas, tačiau šio proceso subtilybės lemia, kiek ilgai jūsų česnakai išsilaikys, ar nesupus, o svarbiausia – ar turės kvapą ir skonį.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Padarykite tai savo česnakams: rezultatas nustebins
                                Kuo maitinti česnakus gegužės mėnesį, kad surinktumėte rekordinį derlių: patyrusių daržininkų patarimai. 
Toks metodas apima dirvos prisotinimą deguonimi, todėl nereikės išlaidauti perkant trąšas. Papasakosime, kaip slaptu metodu padidinti česnakų galvutes, ką improvizuotai reiškia, kad juos geriau maitinti gegužės mėnesį. 
Kaip kelis kartus padidinti česnakų galvas?
Autoriai rekomenduoja pasirodžius česnakų daigams, paėmus šakę arba aštrią lazdą padaryti dirvoje skylių.
                            
 Ši daržovė – tikra vitaminų bomba: valgykite į sveikatą
                                Apie česnako naudą daug prirašyta, dauguma sodininkų nevengia česnakų auginti ir savo daržuose. Tačiau dažniausiai tai būna paprasti žieminiai arba vasariniai česnakai.  
Vis dėlto yra ir kitų ne mažiau vertingų česnakų rūšių, apie kurias vertėtų pagalvoti bandant paįvairinti racioną savomis daržovėmis.
                            
 Atskleidė geriausią laiką sodinti svogūnus ir česnakus: nepražiopsokite
                                Ar žinojote, kad rudenį pasodinti žieminiai česnakai ir svogūnai užderės anksčiau, o taip pat galite sulaukti gausesnio jų derliaus? Be to, rinkdamiesi ir sodindami žiemines veisles, suteikiate augalams papildomą pranašumą lyginant su vasarinėmis veislėmis.  
Keletas paslapčių, kurios užtikrins, kad jūsų daržas kitą pavasarį ir vasarą taps tikra šių daržovių derliaus oaze. 
1. Ankstyvas derlius.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
   
  Atskleidė, kada geriausia sodinti česnakus: nepavėluokite
                                Remiantis tyrimų rezultatais, prieš prasidedant žiemai česnako skiltelė turėtų turėti 12–18 šaknų, kurių ilgis 5–10 cm. 
Šiam šaknų sistemos išsivystymui reikia maždaug 35–45 dienų.  Būtent per šį laiką, kol dirva neįšalo, česnakai turi laiko išvystyti šaknų sistemą, tačiau žalumynai dar nepasirodys.  
Optimalus česnakų sodinimo laikas – nuo rugsėjo vidurio iki spalio pabaigos, daugiausia priklausomai nuo oro sąlygų ir regiono.
                            
 Atskleidė, kada sodinti česnakus: nepraleiskite progos
                                Sodinti česnakus žiemai – svarbi užduotis tiems, kurie nori pavasarį ir vasarą džiaugtis sveiku ir gausiu derliumi. Tinkamai pasirinktas laikas sodinimui padeda česnakams įsitvirtinti dirvoje ir pasiruošti šaltajam metų laikui. 
Remiantis tyrimų rezultatais, prieš prasidedant žiemai česnako skiltelė turėtų turėti 12-18 šaknų, kurių ilgis 5-10 cm. 
Atskleidė sodinimo dienas
Šiam šaknų sistemos išsivystymui reikia maždaug 35-45 dienų.
                            
 Atrado geriausią būdą česnakus paruošti žiemai: išeina skaniausi
                                Dauguma žmonių susiduria su ta pačia problema, kad ir kaip laikytume česnakus, su laiku jie ima arba dygti, arba džiūti, arba tiesiog pūti. Bet tinkamas būdas išsaugoti česnakus visgi yra – juos užšaldyti. Po užšaldymo česnakai nepraras savo savybių, nei kvapo, nei skonio. O juos užšaldę teisingai, vėliau galėsite palengvinti maisto ruošimo procesą. 
Pirmiausia česnakus privalu paruošti šaldymui. Tam juos nulupkite, nuplaukite ir sumalkite mėsmale.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Ragina svogūnus sodinti jau dabar: paaiškino, kodėl
                                Ar žinojote, kad rudenį pasodinti žieminiai česnakai ir svogūnai užderės anksčiau, o taip pat galite sulaukti gausesnio jų derliaus? 
Be to, rinkdamiesi ir sodindami žiemines veisles, suteikiate augalams papildomą pranašumą lyginant su vasarinėmis veislėmis. Keletas paslapčių, kurios užtikrins, kad jūsų daržas kitą pavasarį ir vasarą taps tikra šių daržovių derliaus oaze. 
1. Ankstyvas derlius.
                            
 Pasakė, kada reikia iškasti česnakus: kiti daro neteisingai
                                Česnakų auginimas nereikalauja tiek daug pastangų, kiek, pavyzdžiui, pomidorų auginimas, paprastai duoda gerą derlių. o svarbu ne tik užauginti česnakus, bet ir laiku bei teisingai juos iškasti.  
Praleidus šį momentą, česnakų galvutės subyrės į skilteles, pablogės skonis ir jie bus prastai išsilaikę. Tik laiku iškasus česnakus, galvutės bus išsaugotos iki naujo derliaus. 
Kada kasti česnakus 
Česnakų derliaus nuėmimas priklauso nuo oro sąlygų, česnakų rūšies ir veislės.
                            
 Šiukštu nelaikykite svogūnų šioje vietoje: suges daug greičiau
                                Svogūnų galiojimo laikas yra gana ilgas, tačiau tinkamomis sąlygomis jie gali išsilaikyti ilgiau ir nesugesti. 
Maisto laikymo gudrybes pravartu žinoti ne tik bananams ir duonai, bet ir svogūnams. Svogūnai yra ne ką mažiau įprasta daržovė, kasdien naudojama gaminant maistą.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Česnakus žiemai ruošia tik taip: skonis – tobulas
                                „Daugelis klausia, kam marinuoti česnakus, jei jie iki pat pavasario ir taip puikiai išsilaiko. Ogi todėl, kad tai yra originalus, traškus, neturintis to česnakinio aštrumo ir ryškaus kvapo, labai skanus užkandis! O ir pats marinavimo būdas nesudėtingas“, – rašo tinklaraščio „Vakavimas.lt“ autorė Irina. 
Česnakus galite marinuoti galvutėmis. Jas reikia nulupti, paliekant tik vieną sluoksnį. Taip pat galite marinuoti nuluptomis ar neluptomis skiltelėmis.
                            
 Gegužės mėnesio darbai sode ir darže: nepamirškite nė vieno
                                Gegužė – tikras pavasario mėnuo. Sodininkams ir daržininkams jau pats darbymetis. Žemė ir oras pakankamai įšilę ir dauguma augalų gali būti sėjami ar sodinami tiesiai į dirvą.  
Taip pat netrūksta ir kitų darbų: laikas tręšti, genėti, ravėti piktžoles, persodinti kambarinius augalus ir t.t. Tad peržvelkime, ką mums pataria gegužės mėnesio sėjos ir sodinimo kalendorius. 
Gegužės mėnuo dažniausiai jau tinkamas visoms daržovėms sėti bei sodinti.
                            
 Sulauksite dvigubo česnako derliaus: štai, ką reikia padaryti
                                Norint sulaukti gero ir gausaus česnakų derliaus, be papildomo tręšimo neapsieisime. Tačiau svarbu žinoti, kokių trąšų jiems reikia ir kada trešti česnakus. Vegetacijos laikotarpiu česnakai tręšiami ne vieną kartą, todėl reikėtų nepraleisti tinkamo tręšimui laiko. 
Toliau dalinamės konkrečiais ir aiškiais patarimais, kada tręšti česnakus.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Atskleidė, kada sodinti česnakus: nepraleiskite progos
                                Aptarsime vieną opų klausimą – kada sodinti česnakus. Kodėl opų? Todėl, kad medijoje ir literatūroje vyrauja įvairiausios česnakų sodinimo datos. Bėdos neturėsite, jeigu visgi česnakus sodinsite rudenį, nes tai geriausias šių daržovių sodinimo laikas.  
Visgi yra galimybė česnakus sodinti ir pavasarį, bet tuomet ir susiduriama su nesusipratimais. Tad sudėsime visu taškus ant „i” ir pagrįsime, kodėl česnakus reikia sodinti kuo anksčiau.
                            
 Žiurkių neliks nė kvapo: štai kas padės
                                Rudenį žiurkės dažnai patenka į sodus ieškoti maisto ir prieglobsčio, tačiau jos gali labai erzinti sodininkus. Ekspertas papasakojo, kokius augalus geriausia užsiauginti sode, kad jie padėtų atbaidyti žiurkes.  
Žiurkės dažnai aptinkamos sode, tačiau kartais jos patenka ir į namų vidų, o tai gali būti didelė problema namų savininkams. Graužikai kelia grėsmę gyventojų higienai, nes gali pernešti įvairių parazitų ir ligų.
                            
 Žiurkės į jūsų kiemą nebeis: štai, kas padės
                                Rugsėjo mėnesį sodininkai savo soduose dažniau pastebi žiurkes, nes jos ieško maisto ir prieglobsčio. Ekspertas papasakojo, kokie augalai gali padėti jas atbaidyti. 
Sodo augalus galima naudoti kaip žiurkių atbaidymo priemones – tai puikus būdas neleisti graužikams patekti į sodą ir kartu suteikti lauko erdvėms nuostabių spalvų ir kvapų, rašo express.co.uk. 
1. Mėtos
Pasak Georgioso Likopoulous iš „Fantastic Pest Control“, augindami mėtas sodo pakraščiuose galime užkirsti kelius graužikams.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Prieš naktį suvalgykite šių produktų: sumažins knarkimą
                                Knarkimas erzina, svarbiausia, kad tai gali būti prastos sveikatos požymis. Knarkimas paveikia ne tik knarkiantįjį, bet ir aplinkos žmones. Išbandykite šias paprastas priemones, kurios padės atsikratyti knarkimo. 
Remiantis Nacionalinio miego fondo duomenimis, naktimis knarkia maždaug vienas iš trijų vyrų ir viena iš keturių moterų. 
Knarkimą gali nulemti kelios priežastys, viena jų – antsvoris. Jei knarkiate nedažnai, tai nėra didelė problema.
                            
 Patarė, kaip išgydyti nagų grybelį: štai, kas gali padėti
                                Nagų grybelis – nemaloni bėda. Dažnai ši problema sukelia ir estetinį nepatogumą. Sužinokite, kaip nagų grybelį galite išsigydyti namuose.  
Nors dažniausiai nagų grybelį specialistai rekomenduoja gydyti naudojant specialias priemones ar net vaistus, tačiau, pasirodo, gali padėti ir kelios priemonės, kurias dauguma turi namuose.
                            
 Nustebsite: štai kokį poveikį vyrams turi šviežio česnako valgymas
                                Šį šeštadienį intelektualiajame TV3 žaidime „galvOK“ tarpusavyje varžysis ukrainiečių ir lietuvių seriale „Savo akimis“ nusifilmavę aktoriai Romualdas Lavrinovičius ir Ugnė Zavistauskaitė. 
Kartu su Marijonu Mikutavičiumi vienoje komandoje žaidęs Romualdas Lavrinovičius pasirinko klausimą apie česnakus, o jis neabejotinai turėjo suintriguoti visus vyriškosios lyties atstovus.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Ūkininkų pora įsuko sėkmingą česnakų verslą: tokios pradžios nelinkėtų niekam
                                Biržų rajono ūkininkai Vygantas ir Justina Januševičiai per kone dešimt metų sukūrė profesionalų žieminių, ekologinių česnakų auginimo ir perdirbimo ūkį. Ūkininkų pora TV3 laidai „Svajonių ūkis“ atskleidė, kad su žmona Justina viską pradėjo beveik nuo nulio, tad juos nuolat lydėjo sėkmės ir nesėkmės. 
„Niekam nelinkėčiau tokios pradžios – mes įsigijome gal 300-400 kilogramus česnako sėklų ir pasodinome primityviu būdu, su bulvių sodinamąja, bet labai sunkiai.
                            
 Drambliniai česnakai tapo Audronės daržo pažiba: išdavė patarimus
                                Kupiškietės Audronės Žeimantaitės-Kedienės darže – dramblinių česnakų jūra. Pernai pradėjusi vos nuo kelių skiltelių, šiemet moteris jų užsiaugino net 141! Kvapu primenantis česnaką, o skoniu porą augalas nustelbė visą kupiškietės daržą savo grožiu ir didybe. Su naujienų portalo tv3.lt skaitytojais Audronė sutiko pasidalinti ir keliais patarimais. 
„Viskas prasidėjo nuo vienos skiltelės“, – pradeda pasakoti A. Žeimantaitė-Kedienė.
                            
 Neišmeskite česnakų žiedkočių: šis marinatas sužavės visą šeimą
                                „Dabar pats laikas nupjauti česnakų žiedkočius, kol jie dar nėra peraugę ir kieti. Esu gaminusi su jais ir prieskonių. Šiais metais pabandžiau pamarinuoti. Skaičiau, kad labai skanu prie šašlykų. Ar tikrai skanu pasidalinsiu vėliau, kai paragausiu. Dabar dalinuosi tik receptu“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. 
Marinatas: 1 l vandens; 100 ml acto; 3 v. š. cukraus; 1 v. š. druskos. 
Pasiruošiame stiklainius: švariai išplauname su soda.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Marinuoti česnakai pagal Iriną: šiemet tikrai verta išbandyti
                                „Daugelis klausia, kam marinuoti česnakus, jei jie iki pat pavasario ir taip puikiai išsilaiko. Ogi todėl, kad tai yra originalus, traškus, neturintis to česnakinio aštrumo ir ryškaus kvapo, labai skanus užkandis! O ir pats marinavimo būdas nesudėtingas“, – rašo tinklaraščio „Vakavimas.lt“ autorė Irina. 
Česnakus galite marinuoti galvutėmis. Jas reikia nulupti, paliekant tik vieną sluoksnį. Taip pat galite marinuoti nuluptomis ar neluptomis skiltelėmis.
                            
 Atskleidė, kada reikia rauti česnakus: įsidėmėkite šiems metams
                                Česnakai yra vienas iš paprasčiausių augalų, užauginamų namuose iš kelių parduotuvėje pirktų skiltelių, o gausiu derliumi galėsite džiaugtis visą vasarą.  
Česnakai bus tinkami derliaus nuėmimui skirtingu metu per visą sezoną, atsižvelgiant į tai, kada jie buvo pasodinti, tačiau paprastai nesunku pasakyti, kada jie jau pilnai užaugo, rašo express.co.uk.
                            
 Jokiu būdu nesodinkite česnakų šioje vietoje: nesakykite, kad neįspėjo
                                Ar galima česnakus sodinti gegužę ar geriau balandį, taip pat kaip užauginti gausų derlių? Sodininkai česnakus sodina du kartus per metus, todėl kultūra vadinama „vasarine“ ir „žiemine“. 
Vasariniai česnakai yra švelnesnio skonio, geriau išsilaiko, jie mažiau pažeidžiami kenkėjų, rečiau serga vegetacijos metu, rašo unian.net. 
Kaip pasiruošti česnakų sodinimui
Pavasarį pasodinti česnakus pavyksta net nepatyrusiam sodininkui. Norint gauti gerą derlių, reikia atsižvelgti į tam tikras subtilybes.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Vištienos vėrinukai orkaitėje
                                INGREDIENTAI:    2 vienetai   vištos filė    0.5 vieneto   raudonosios paprikos (nebūtina)    Marinatui:     3 valgomieji šaukštai   aliejaus    3 skiltelės   česnakų    2 valgomieji šaukštai   citrinų sultys    2 arbatiniai šaukšteliai   cukraus (arba medus)    2 valgomieji šaukštai   sojos padažo    1 arbatinis šaukštelis   maltos saldžiosios paprikos    šiek tiek   juodųjų pipirų    šiek tiek   druskos    šiek tiek   provanso žolelių    Paruošimo laikas: Apie 45 min.
                            
 Receptas. Rytietiškos baklažanų, avinžirnių ir alyvuogių salotos
                                INGREDIENTAI:    100 gramų   alyvuogių    1 vienetas   baklažanų    1   česnakų (padažui)    1 vienetas   paprikų    1 vienetas   pomidorų pastos    1 stiklinė   žirnių (Avinžirniai)    šiek tiek   alyvuogių aliejaus (padažui)    šiek tiek   acto (balzaminis, padažui)    šiek tiek   sojos padažo (padažui)    šiek tiek   čili pipirų (padažui)    šiek tiek   žalumynų (padažui)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Baklažaną supjaustome maždaug 1 cm griežinėliais, pabarstom druska, paliekam 10-15 min.
                            
 Receptas. Česnakiniai šašlykai
                                INGREDIENTAI:    5   česnakų    4 valgomieji šaukštai   petražolių    2 kilogramai   kiaulienos    250 mililitrų   alyvuogių aliejaus    šiek tiek   druskos    4 valgomieji šaukštai   raudonėlių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Sutrinkite česnakus ir sumaišykite su raudonėliu ir petražolėmis.  Mėsą supjaustykite gabaliukais ir sumaišykite su česnako ir kitų prieskonių mišiniu.  Apšlakstykite mėsą citrinos sultimis ir užpilkite aliejumi. Išmaišykite ir laikykite šaldytuve apie 24 valandas.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Trinta sriubytė
                                INGREDIENTAI:    2   česnakų    2 vienetai   morkų    1 vienetas   salierų    2 vienetai   svogūnų    šiek tiek   alyvuogių aliejaus    200 gramų   dešros (vytinta Biovela)    200 gramų   pieno    šiek tiek   kiaulės šoninės (Biovela)    2.5 litro   sultinio    šiek tiek   prieskonių    800 gramų   žiedinių kopūstų    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus.
                            
 Receptas. Kukuliukai su pievagrybiais
                                INGREDIENTAI:    1   česnakų    1 vienetas   laurų lapų (lapai)    2 vienetai   morkų    2 vienetai   svogūnų    500 gramų   pievagrybių    šiek tiek   druskos    300 gramų   mesos (MAMOS kukuliai, Biovela)    šiek tiek   citrinpipirių    Paruošimo laikas: Apie 45 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Supjaustome pievagrybius ir dedame į įkaitintą keptuvę, kurioje įkaitintas aliejus. Apkepame, kol gražiai apskrus. Supjaustome svogūnus smulkiai ir dedame į apkepusius pievagrybius.
                            
 Receptas. Kepti vištų sparneliai
                                INGREDIENTAI:    6   česnakų    0.5 arbatinio šaukštelio   juodųjų pipirų (malti)    1 arbatinis šaukštelis   rozmarino (smulkintas)    1 kilogramas   vištienos sparnelių    1.5 arbatinio šaukštelio   druskos    10 valgomųjų šaukštų   aliejaus    0.5 arbatinio šaukštelio   baltųjų pipirų (malti)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Vištų sparnelius įtrinkite druska, pipirais ir sutrintu česnaku.  Apiberkite vištieną rozmarinu, apipilkite aliejumi ir citrinos sultimis.  Marinuokite 2-4 valandas.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Kepti avienos šonkauliai
                                INGREDIENTAI:    5   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų (šviežiai malti)    1 sauja   rozmarino (smulkintas)    šiek tiek   alyvuogių aliejaus    šiek tiek   druskos (košerinė)    1.5 kilogramo   avienos (šonkauliai)    1 sauja   mėtų (kapota)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Viename dubenėlyje sumaišyti druską, pipirus, rozmariną, mėtą ir smulkintą česnaką. Avienos šonkaulius įtrinti alyvuogių aliejumi bei prieskonių mišiniu ir palikti šaltai bent 1 val. Po 1 val. apkepinti keptuvėje.
                            
 Receptas. Vištienos suktinukai
                                INGREDIENTAI:    0.5 kilogramo   vištos filė    1 pakelis   šaltai rūkyto kiaulienos kumpio    1 pundelis   petražolių    2 skiltelės   česnakų    1 valgomasis šaukštas   majonezo    1 žiupsnelis   prieskonių    Paruošimo laikas: Apie 45 min.  Porcijų skaičius: 8   PARUOŠIMO BŪDAS:   Filė supjaustome gabaliukais, įspaudžiame česnako, dedame prieskonių, kapotų petražolių ir gerą šaukštą majonezo.   Gerai išmaišome ir paliekame pasimarinuoti.
                            
 Receptas. Fettucine Alfredo padažas su vištiena
                                INGREDIENTAI:    2 vienetai   vištiena (krūtinėlė)    55 gramai   sviesto    235 gramai   grietinėlės (riebi)    120 gramų   sūris (tarkuotas, "Džiugas")    2 arbatiniai šaukšteliai   petražolių    1 skiltelė   česnakų    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Supjaustykite vištienos krūtinėlę nedideliais gabalėliais ir pakepkite ant vidutinės ugnies su druska, pipirais ar kitais mėgstamais prieskoniais, kol apskrus.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Lęšių troškinys
                                INGREDIENTAI:    2 vienetai   bulvių    5   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    200 gramų   lešių    1 vienetas   morkų    1 vienetas   paprikų    1 arbatinis šaukštelis   paprikų (milteliai)    1 valgomasis šaukštas   petražolių (smulkintos)    3 vienetai   svogūnų    250 gramų   jaučio kumpio    200 gramų   dešros (kiaulienos, šalto rūkymo)    300 gramų   kiaulės šoninės    šiek tiek   druskos    2 valgomieji šaukštai   aliejaus    0.5 stiklinės   sultinio (jautienos)    1 litras ...
                            
 Receptas. Argentinietiškas sojos kepsnys
                                INGREDIENTAI:    2   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    1/3 stiklinės   kviečių (gemalai)    3 valgomieji šaukštai   petražolių (smulkintos)    2 stiklinės   sojos (miltai)    1 vienetas   svogūnų    3 vienetai   kiaušinių    1 stiklinė   kvietinių miltų (pilno grūdo)    4 valgomieji šaukštai   alyvuogių aliejaus    šiek tiek   džiūvesėlių (malti)    0.5 stiklinės   pieno    2 valgomieji šaukštai   vandens    2 arbatiniai šaukšteliai   druskos    šiek tiek   aliejaus ((kepimui))   ...
                            
 Receptas. Bulvės su sūriu
                                INGREDIENTAI:    1 kilogramas   bulvių    3 vienetai   česnakų (skiltelės, smulkintos)    200 gramų   pomidorų pastos (vyšniniai, perpjauti pusiau)    60 gramų   parmezano sūrio (tarkuotas)    3 valgomieji šaukštai   prieskonių (bulvėms virti, Santa Maria)    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Nulupkite bulves ir virkite su prieskonių mišinių, kol suminkštės. Tada nusausinkite.  Norėdami patiekti, ant bulvių sudėkite pomidorus, česnakus ir sūrį.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Sotus faršo apkepas
                                INGREDIENTAI:    500 gramų   kiaulės faršo    1 vienetas   svogūnų    3 skiltelės   česnakų    3 žiupsneliai   prieskonių (Vegeta)    1 vienetas   raudonosios paprikos    3 valgomieji šaukštai   majonezo    150 gramų   sūris    Paruošimo laikas: Apie 45 min.  Porcijų skaičius: 6   PARUOŠIMO BŪDAS:   Į kiaulienos faršą beriame prieskonius, išspaudžiame česnaką, sutarkuojame svogūną.  Gerai viską išmaišome.
                            
 Receptas. Kepta višta su citrina
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   citrinų    2   česnakų    1 vienetas   vištiena    šiek tiek   prieskonių (rozmarinai, juodieji pipirai, druska, rukytos paprikos miltelių)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Mes mėgstam keptą vištą, turbūt kaip ir daugelis. Kepu ją įvairiai; su raugintais kopūstais, ryžiais,obuoliais...Šį kartą višta su citrina ir rozmarinais...man ji tobula....atrodo skaniausia kokią iki šiol valgiau....  Imam viščiuką švariai nuplaunam ir nusausinam.
                            
 Receptas. Faršu įdaryta cukinija
                                INGREDIENTAI:    2   česnakų    šiek tiek   čiobrelių (džiovinti)    šiek tiek   juodųjų pipirų    2 vienetai   paprikų    2 vienetai   pomidorų pastos (nebūtina)    200 gramų   pievagrybių    150 gramų   pieno (pabarstymui)    šiek tiek   druskos    6 vienetai   cukinijos    500 gramų   mesos (faršas)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Cukinijas nuplauti, perpjauti pusiau, išskobti, pabarstyti druska ir, sudėjus į kepimo skardą (išklota kepimo popieriumi), padėti į šoną.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Brokolių salotos su kumpiu
                                INGREDIENTAI:    3   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    1/3 stiklinės   kukurūzų (konservuoti)    1 vienetas   paprikų (raudona)    1/3 stiklinės   pupelių (raudonos, virtos)    4 valgomieji šaukštai   majonezo    4 valgomieji šaukštai   jogurto (natūralus)    šiek tiek   druskos    500 gramų   brokolių    200 gramų   sūris (mėlynasis)    10 gramų   kumpio (kiaulienos, karšto rūkymo)    šiek tiek   raudonėlių    Paruošimo laikas: Apie 5 min.
                            
 Receptas. Kaštos pupelių salotos su virta dešra
                                INGREDIENTAI:    2   česnakų    šiek tiek   česnakų (laiškai)    1 stiklinė   pupelių    2 vienetai   kiaušinių    2 vienetai   juodos duonos (riekelės)    šiek tiek   majonezo    100 gramų   dešros (Biovela)    100 gramų   pieno    Paruošimo laikas: Apie 30 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Pupeles kaip ir kiaušinius išvirti. Sūrį, dešrą ir kiaušinius sutarkuoti. Česnako laiškus sukapoti smulkiai. Sumaišyti pupeles, sūrį, kiaušinius, dešrą, česnako laiškus su majonezu. Išspausti į salotas česnaką.
                            
 Receptas. Karališkos krevetės paprastai
                                INGREDIENTAI:    24 vienetai   krevečių ( be kevalo karališkos)    2 valgomieji šaukštai   aliejaus    2 arbatiniai šaukšteliai   sviesto    šiek tiek   druskos    šiek tiek   pipirai (čili)    2 skiltelės   česnakų    Paruošimo laikas: Apie 20 min.  Porcijų skaičius: 2   PARUOŠIMO BŪDAS:   Pilame į keptuvę aliejų, dedame truputį sviesto. Kai aliejus įkaista, sumetame krevetes ir pakepame jas apie porą minučių. Dedame česnaką su druska, čili pipirą.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Vištienos ritinėliai su špinatais ir feta sūriu
                                INGREDIENTAI:    4   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    1 vienetas   svogūnų    250 gramų   špinatų (šaldyti/švieži)    4 vienetai   kiaulienos kumpio (rūkytas, riekelės)    1 vienetas   vištiena (krūtinėlės)    šiek tiek   alyvuogių aliejaus    100 gramų   feta sūrio    šiek tiek   druskos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Svogūnas supjaustomas mažais kubeliais. Smulkiai supjaustomas česnakas ir kartu su svogūnu pakepinamas įkaitintame alyvuogių aliejuje.
                            
 Receptas. Jautienos kotletukai grybų padaže
                                INGREDIENTAI:    2   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų    3 vienetai   laurų lapų (lapeliai)    3 vienetai   svogūnų    450 gramų   jautienos faršo    10 valgomųjų šaukštų   kvietinių miltų    3 valgomieji šaukštai   pomidorų padažo    šiek tiek   druskos    šiek tiek   aliejaus    1 valgomasis šaukštas   sviesto    800 mililitrų   sultinio (grybų)    šiek tiek   prieskonių (jautienai)    300 gramų   grybų (švieži/šaldyti)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Maltą mėsą sumaišyti su 1 kapotu svogūnu, drus...
                            
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 