čatnis
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „čatnis“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „čatnis“.
Šis naminis padažas idealiai tiks prie mėsos: skonis vertas 10 balų
Vasaros pradžioje daržuose sužaliuoja ir išsikeroja rabarbarai. Nusiskynę jų stiebus dažniausiai valgome su cukrumi, sirupu, dedame į įvairiausius pyragus ar verdame džemus bei uogienes, tačiau rabarbarus kulinarijoje galima panaudoti ir plačiau, pavyzdžiui, iš jų pasigamintas čatnis nuostabiai derės prie mėsos, keptos ant grotelių.
Anot gydytojos dietologės dr.
Atsibodo uogienės ir džemai? Ragina išbandyti šį receptą
Jeigu uogienės ar džemai – pabodo, išbandykite egzotiškąjį čatnį. Čatnis – įmantraus skonio, iš vaisių ar daržovių pagamintas padažas, plačiai naudojamas Indijoje ir kitose Rytų šalyse.
Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė, sako, kad čatnis – puikus priedas ir prie ledų, ir prie mėsos patiekalų, o jį pasigaminti nėra sudėtinga, tereikia pasirinkti tinkamus ingredientus.
„Čatnį paruošti nesudėtinga.
Netikėtas atradimas gurmanams – čatniai: kaip gaminti ir su kuo valgyti?
Čatnis – lietuviams dar mažai žinomas maisto patiekalas. Savo pavadinimu gurmanus viliojantis ir daugelio žmonių visame pasaulyje atrandamas pagardas labiausiai garsėja savo kilme bei unikaliu gamybos būdu. Čatnis yra žinomas kaip tiršta, saldžiai aštri bei uogienę primenanti indiška užtepėlė, gaminama iš skirtingų vaisių, daržovių ir gausiai gardinama prieskoniais.
Išbandykite šį pagardą: patiekalams suteiks fantastiško skonio
Kaip žinia, čatnis yra iš Indijos kilęs pagardas prie mėsos ar sūrių, dažniausiai gaminamas iš kokių nors vaisių ar uogų, svogūnų, razinų ar datulių. Šis kriaušių pagardas jūsų virtuvėje niekuo nenusileis uogienei ar džemui, o ir jūsų svečius nustebins išskirtiniu savo skoniu.
Išbandyk: lietuviškų daržovių čatniai
Iš Indijos kilęs, tačiau Lietuvoje vis daugiau populiarumo sulaukiantis čatnis – tai prieskoniais paskanintas pagardas, kuris gaminamas iš virtų arba žalių daržovių bei vaisių. Gaminant šį patiekalą leidžiama improvizuoti, nėra vieno recepto, nes jis gali būti tiek aštrus, saldus ar rūgštus. Maisto ekspertė Aistė Rasmussen šį kartą siūlo išbandyti lietuviškam skoniui geriausiai tinkamus čatnius – žalių pomidorų ir obuolių, cukinijų bei morkų.
Gėrybės žiemai: marinuoti burokėliai ir „čatnis“
Ruduo – gėrybių metas. Sodai lūžta nuo obuolių, miškai – nuo grybų, o daržuose – pačios įvairiausios daržovės. Šviežią ir gardų maistą gali valgyti net tie, kurie neturi sąlygų užsiauginti gamtos gėrybių, mat jų gausu turguose.
Tačiau šiomis gėrybėmis galima džiaugtis ne vien šviežiomis, bet ir pasiruošti skanėstų žiemai. Pateikiame kelis receptus, kurie leis pasireikšti jūsų fantazijai ir geram skoniui.