burokėlis
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „burokėlis“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „burokėlis“.
Šis produktas – aukso gysla žarnynui: ragina valgyti dažniau
Manoma, kad burokėliai kilę iš Viduržemio jūros regiono, kur senovės romėnai ir graikai vartojo šių daržovių šakniagumbius bei lapkočius. Tikėtina, kad iš pradžių burokėliai buvo auginami tik dėl sultingų lapelių, o vėliau buvo pradėti naudoti ir žemėje pasislėpę jų gumbai. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, ši daržovė gali padėti sumažinti kraujospūdį ir širdies ligų riziką.
Nepatikėsite: valgydami šią daržovę galite apsisaugoti nuo vėžio
Burokėliai – puikus retų mineralinių medžiagų šaltinis. Kai kurių mokslininkų nuomone, burokėlių sultyse esantis betainas didina organizmo atsparumą vėžiui. Burokėliuose itin gausu organizmui reikalingų medžiagų. Pavyzdžiui, jodo juose daugiau nei kitose daržovėse. Lietuvių liaudės gydymo būdai Burokėlių ląsteliena ir organinės rūgštys skatina žarnyno veiklą, gerina virškinimą, laisvina vidurius. Rekomenduojama kasdien prieš valgį suvalgyti 150—200 gramų virtų burokėlių.
Įkyrus skausmas išnyks per 4 valandas: prireiks 2 ingredientų
Gerklės skausmas, tonzilitas ir faringitas taip išvargina, kad nebesinori nieko – nei valgyti, nei gerti. Atrodo, kad visą maistą blokuoja veriantis gerklės skausmas. Jei vartojate vaistus, antibiotikus ar papildus, turėtumėte greta jų išbandyti ir natūralią naminę priemonę. awarenessremedies.com rašoma, kad šis receptas – liaudies medicinos, naudojamas ilgus metus ir daugeliui veikia tik teigiamai. Paruošta priemonė sumažina gerklės skausmą per ateinančias keturias valandas.