bulvių veislės
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „bulvių veislės“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „bulvių veislės“.
Pamatę, kokias bulves užsiaugino Sandra, neteko žado: anksčiau nebuvo matę
Kai alytiškė Sandra Šimkevičė savo darže išsikasa bulvių, akys raibsta nuo jų spalvų ir formų įvairovės. Moteris atvirauja, kad bulvės gali nustebinti ne tik savo išvaizda, bet ir skonio savybėmis. Neretai daugeliui tai būna tikras atradimas, mat pripratę prie jiems žinomų veislių, kartais žmonės nesiryžta išbandyti naujovių.
Tačiau to anaiptol negalėtum pasakyti apie Sandrą. Jau ne vienerius metus moteris augina daugybę pomidorų, tačiau mielai dalinasi įžvalgomis ir apie kitas daržo gėrybes.
Išvardijo geriausias bulvių veisles šių metų sodinimui: „Čia mūsų naujas atradimas“
Bulvės – neabejotinai neatskiriama lietuviškos virtuvės dalis, tad nenuostabu, kad jos auga daugelio tautiečių daržuose. Atėjus pavasariui, vis dažniau dairomasi, ką pasodinti darže – ekspertas išdavė geriausias bulvių veisles, kad derlių galėtumėte kasti jau per Jonines.
Atskleidė geriausias bulvių veisles: išbandykite šiemet
Geriausios bulvių veislės priklauso nuo to, ko ieškote: skonio, tekstūros, paskirties (virti, kepti, bulvių košei), augimo sąlygų ir atsparumo ligoms.
Čia pateikiame keletą veislių, kurios yra gerai vertinamos dėl įvairių savybių.
Ankstyvos veislės
Red Duke of York – ankstyva veislė su raudonomis odelėmis ir puikiu skoniu, tinkama virti.
Swift – labai ankstyva veislė, geriausiai tinka virti. Subręsta per maždaug 10 savaičių nuo sodinimo.
Atskleidė, kada nuimti bulvių derlių: išduos 2 ženklai
Bulvė yra pagrindinė daržovė, be kurios neįsivaizduojame savo kasdienybės ištisus metus. Laimei, ją yra be galo lengva užsiauginti ir savo namų darže. Sužinokite, ką reikia žinoti pradedant kasti ankstyvąsias bulves ir sėti naujas sėklas.
Džiugi žinia ta, kad bulves galima sodinti ištisus metus, o pirmąsias ankstyvąsias bulves galima pradėti kasti net ir kovo mėnesį.
Bulvių veislių gidas: kurią rūšį rinktis cepelinams, o kurią bulviniams blynams
Lietuviška virtuvė neįsivaizduojama be daržovių pažibos – bulvės. Daugybė patiekalų – cepelinai, bulvių plokštainis, bulviniai vėdarai – laikomi tradiciniais, tačiau pagrindinis jų ingredientas į Lietuvą atkeliavo tik XVII a. Nors gali pasirodyti, kad visos bulvės vienodos, visgi, priklausomai nuo veislės, jos skiriasi savo savybėmis. Kad išsirinktumėte tinkamiausią – paruošėme trumpą bulvių gidą.
„Savo asortimente turime daug skirtingų bulvių veislių.