bulviniai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „bulviniai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „bulviniai“.
Taip kepti bulvinius blynus išmokė mama: patys skaniausi
„Šie blynai mano mamos, galima sakyti, firminis patiekalas. Ji dažnai mėgsta iškepti tokių blynų greitiems pietums, kai skuba ir neturi laiko ilgiems gaminimo procesams, o norisi sočių pietų šeimynai“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.
Reikės: 6 vidutinio dydžio bulvių; 2 valg. š. fermentinio sūrio; 3 valg. š. miltų; 1 kiaušinio; 3 didesnių česnako skiltelių; druskos, pipirų; saulėgrąžų aliejaus kepimui.
Bulves sutarkuojame bulvine tarka.
Taip kepti bulviniai blynai išeina skaniausi: užtrunka vos 30 minučių
„Šiandien be ilgų įžangų noriu pasidalinti puikiu vokišku patiekalu. Pasirodo bulvinius blynus kepa ne tik lietuvaičiai, ne tik slaviškos virtuvės, bet ir vokiečiai. Šiek tiek kitokie, bet labai skanūs. Tiesa, vokiečiai juos valgo su uogiene, bet jūs pasirinkite padažą tokį, kokio norisi. Su visu pasiruošimu ir gaminimu užtrukau apie 30 min. ir gavosi 6 porcijos“, – sako tinklaraštininkė.
Taip kepti bulvinius blynus išmokė mama: receptą užsirašykite iš karto
„Šie blynai mano mamos, galima sakyti, firminis patiekalas. Ji dažnai mėgsta iškepti tokių blynų greitiems pietums, kai skuba ir neturi laiko ilgiems gaminimo procesams, o norisi sočių pietų šeimynai“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.
Reikės: 6 vidutinio dydžio bulvių; 2 valg. š. fermentinio sūrio; 3 valg. š. miltų; 1 kiaušinio; 3 didesnių česnako skiltelių; druskos, pipirų; saulėgrąžų aliejaus kepimui.
Bulves sutarkuojame bulvine tarka.
Taip gaminti šviežių bulvių blynai sužavės visus: pigu, greita ir labai skanu
„Tai vienas paprasčiausių bulvinių blynų receptų, pagal kurį didžioji dalis lietuvių kepa bulvinius blynus. Bent jau taip, tradiciškai bulviniai blynai buvo kepami tiek mano senelių, tiek mano mamos namuose.
Kas be ko, receptą galima prisitaikyti pagal save – kas mėgsta daugiau daržovių galima papildomai įtarkuoti morkos, cukinijos, norint daugiau skonių – įdėkite česnako, krapų, petražolių.
Atskleidė geriausią bulvinių blynų receptą: „Niekada neprašausite pro šalį“
„Bulviniai blynai niekada nepabostantis patiekalas. Mano pamėgtas būdas – tarkuoti per smulkią burokinę tarką, kas blynams priduoda papildomo traškumo. O įdėjus papildomų ingredientų, tikrai niekada neprašausite pro šalį“, – sako recepto autorė Edita.
2 porcijoms: 1 kg nuskustų bulvių; 200 g mėgstamos mėsos file; 2 kiaušinių; 1 a.š. džiovintų krapų; 1 a.š. džiovintų česnakų; druskos; padažui: 3 v.š. majonezo; 3 a.š. maltų krienų; žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų.
Taip kepti bulvinius blynus išmokė mama: patys skaniausi
„Šie blynai mano mamos, galima sakyti, firminis patiekalas. Ji dažnai mėgsta iškepti tokių blynų greitiems pietums, kai skuba ir neturi laiko ilgiems gaminimo procesams, o norisi sočių pietų šeimynai“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.
Reikės: 6 vidutinio dydžio bulvių; 2 valg. š. fermentinio sūrio; 3 valg. š. miltų; 1 kiaušinio; 3 didesnių česnako skiltelių; druskos, pipirų; saulėgrąžų aliejaus kepimui.
Bulves sutarkuojame bulvine tarka.
Atskleidė geriausią bulvinių blynų receptą: jį perdavė Mama
„Šie blynai mano mamos, galima sakyti, firminis patiekalas. Ji dažnai mėgsta iškepti tokių blynų greitiems pietums, kai skuba ir neturi laiko ilgiems gaminimo procesams, o norisi sočių pietų šeimynai“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.
Reikės: 6 vidutinio dydžio bulvių; 2 valg. š. fermentinio sūrio; 3 valg. š. miltų; 1 kiaušinio; 3 didesnių česnako skiltelių; druskos, pipirų; saulėgrąžų aliejaus kepimui.
Bulves sutarkuojame bulvine tarka.
Atrado tobulą bulvinių blynų receptą: užtruksite vos 30 min.
„Šiandien be ilgų įžangų noriu pasidalinti puikiu vokišku patiekalu. Pasirodo bulvinius blynus kepa ne tik lietuvaičiai, ne tik slaviškos virtuvės, bet ir vokiečiai. Šiek tiek kitokie, bet labai skanūs. Tiesa, vokiečiai juos valgo su uogiene, bet jūs pasirinkite padažą tokį, kokio norisi. Su visu pasiruošimu ir gaminimu užtrukau apie 30 min. ir gavosi 6 porcijos“, – sako tinklaraštininkė.
Taip gaminti bulvinius blynus su varške išmokė draugė: „Tikrai skanūs“
„Šiandien norėjau šeimai pagaminti pavakariams, ką nors iš bulvių. Ieškojau kažkokių naujų idėjų. Ir prisiminiau, kaip draugė Odeta siūlė išsikepti bulvių ir varškės blynų. Ji gyrė, kad šie troškinti blynai yra labai skanūs ir yra vieni jos mėgstamiausių. Aš esu gaminusi tikrai ne vieną patiekalą pagal Odetą ir viskas pavykdavo puikiai, tad net nedvejodama kepiau šiuos blynus šeimai. Tikrai skanūs, minkštučiai ir sotūs blynai.
Geriausias Editos bulvinių blynų receptas: kartoti norėsis ne kartą
„Bulviniai blynai niekada nepabostantis patiekalas. Mano pamėgtas būdas – tarkuoti per smulkią burokinę tarką, kas blynams priduoda papildomo traškumo. O įdėjus papildomų ingredientų, tikrai niekada neprašausite pro šalį“, – sako recepto autorė Edita.
2 porcijoms: 1 kg nuskustų bulvių; 200 g mėgstamos mėsos file; 2 kiaušinių; 1 a.š. džiovintų krapų; 1 a.š. džiovintų česnakų; druskos; padažui: 3 v.š. majonezo; 3 a.š. maltų krienų; žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų.
REKLAMA
REKLAMA
Taip kepti bulvinius blynus išmokė mama: išeina skaniausi
„Šie blynai mano mamos, galima sakyti, firminis patiekalas. Ji dažnai mėgsta iškepti tokių blynų greitiems pietums, kai skuba ir neturi laiko ilgiems gaminimo procesams, o norisi sočių pietų šeimynai“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.
Reikės: 6 vidutinio dydžio bulvių; 2 valg. š. fermentinio sūrio; 3 valg. š. miltų; 1 kiaušinio; 3 didesnių česnako skiltelių; druskos, pipirų; saulėgrąžų aliejaus kepimui.
Bulves sutarkuojame bulvine tarka.
Bulvinius blynus kepa tik pagal šį receptą: išeina superiniai
„Šie blynai mano mamos, galima sakyti, firminis patiekalas. Ji dažnai mėgsta iškepti tokių blynų greitiems pietums, kai skuba ir neturi laiko ilgiems gaminimo procesams, o norisi sočių pietų šeimynai“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.
Reikės: 6 vidutinio dydžio bulvių; 2 valg. š. fermentinio sūrio; 3 valg. š. miltų; 1 kiaušinio; 3 didesnių česnako skiltelių; druskos, pipirų; saulėgrąžų aliejaus kepimui.
Bulves sutarkuojame bulvine tarka.
Atrado skaniausių bulvinių blynų receptą: rašykitės iš karto
„Šiandien be ilgų įžangų noriu pasidalinti puikiu vokišku patiekalu. Pasirodo, bulvinius blynus kepa ne tik lietuvaičiai, ne tik slaviškos virtuvės, bet ir vokiečiai. Šiek tiek kitokie, bet labai skanūs. Tiesa, vokiečiai juos valgo su uogiene, bet jūs pasirinkite padažą tokį, kokio norisi. Su visu pasiruošimu ir gaminimu užtrukau apie 30 minučių ir gavosi 6 porcijos“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Atrado skaniausius šviežių bulvių blynus: kartosite ne kartą
„Bulviniai blynai, bulvių apkepas – lietuvių pamėgti patiekalai. Skanu ir sotu, o iš šviežių bulvių kepti bulviniai blynai ypač skanūs, net jų spalva žadina apetitą, kaip gi nepalepint šeimynos tokiais gardžiais auksinės spalvos blyneliais. O ir pasigaminti išties labai lengva“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Reikės: 1 kg bulvių, 2 kiaušinių, svogūno, 2 v.š grietinės, 2 v.š.miltų, džiovintų petražolių, žiupsnelio druskos ir aliejaus kepimui.
Turbo greiti bulviniai blynai pagal Odetą: skonis vertas 10 balų
„Šiandien be ilgų įžangų noriu pasidalinti puikiu vokišku patiekalu. Pasirodo, bulvinius blynus kepa ne tik lietuvaičiai, ne tik slaviškos virtuvės, bet ir vokiečiai. Šiek tiek kitokie, bet labai skanūs. Tiesa, vokiečiai juos valgo su uogiene, bet jūs pasirinkite padažą tokį, kokio norisi. Su visu pasiruošimu ir gaminimu užtrukau apie 30 minučių ir gavosi 6 porcijos“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Odeta atrado traškių bulvinių blynų receptą: užsirašykite ir turėkite
„Kadangi bulvinius blynus buvau kepusi jau seniai, tad ėmiausi darbo. Sakysit mokslų baigti nereikia norint iškepti bulvinius blynus? Ir būsite teisūs. Tačiau dalinuosi receptu ir gal iškepsite ir jūs savo šeimai traškių bulvinių blynų“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
2 asmenims, apie 25 min: aliejaus kepimui, 5 bulvės, 1 svogūnas, 3 skiltelės česnako, 1 kiaušinis, 1/4 nedidelio saliero, 2 šaukštai manų kruopų, pagal skonį druskos, pagal skonį maltų pipirų.
Atskleidė skaniausių bulvinių blynų receptą: kartosite ne kartą
„Mes esame tikri bulvių mėgėjai. Ir į savaitę bent kartą mielai valgome tik bulvinius patiekalus. O jūs mėgstate bulves?“, – klausia tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Ingredientai bulviniams blynams: 1 kg bulvių; 2 kiaušiniai; 1 svogūnas; Žiupsnis juodųjų pipirų; 1 a. š. bulvių prieskonių; Druskos, pagal skonį; Aliejaus, kepimui pagal poreikį; Grietinės, pagal poreikį.
Bulves ir svogūną nulupame. Sutarkuojame bulvių tarkavimo mašina. Jeigu skysčio labai daug, jo nupilame šaukštu.
Turbo greiti bulviniai blynai pagal Odetą: skonis vertas 10 balų
„Ar mėgstate bulvinius patiekalus? Įtariu sakysite: „O taip“. Aš irgi labai juos mėgstu“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Reikės: 5 skustų bulvių, 1 kiaušinio, 1 svogūno, 2 šaukštus bulvių krakmolo, prieskonių pagal skonį, aliejaus kepimui.
Bulvinių blynų receptas
Bulves ir nulupta svogūną sutarkuoti bulvių tarkavimo mašina. Bulvių tarkius nusunkti šiek tiek per merlę. Supilti šiek tiek paplaktą kiaušinį, suberti krakmolą, prieskonius ir viską gerai išmaišyti.
Bulviniai blynai pagal Odetą: skonis įsimins ilgam
„Šiandien be ilgų įžangų noriu pasidalinti puikiu vokišku patiekalu. Pasirodo, bulvinius blynus kepa ne tik lietuvaičiai, ne tik slaviškos virtuvės, bet ir vokiečiai. Šiek tiek kitokie, bet labai skanūs. Tiesa, vokiečiai juos valgo su uogiene, bet jūs pasirinkite padažą tokį, kokio norisi. Su visu pasiruošimu ir gaminimu užtrukau apie 30 minučių ir gavosi 6 porcijos“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Taip kepti bulvinius blynus išmokė mama: išeina labai skanūs
„Šie blynai mano mamos, galima sakyti, firminis patiekalas. Ji dažnai mėgsta iškepti tokių blynų greitiems pietums, kai skuba ir neturi laiko ilgiems gaminimo procesams, o norisi sočių pietų šeimynai. Aš taip pat juos pamėgau ir pradėjau sėkmingai gaminti savo virtuvėje“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė.
Reikės: 6 vidutinio dydžio bulvių; 2 valg. š. fermentinio sūrio; 3 valg.
Atrado skaniausius bulvinius blynus: receptą užsirašykite iš karto
„Šiandien be ilgų įžangų noriu pasidalinti puikiu vokišku patiekalu. Pasirodo bulvinius blynus kepa ne tik lietuvaičiai, ne tik slaviškos virtuvės, bet ir vokiečiai. Šiek tiek kitokie, bet labai skanūs. Tiesa, vokiečiai juos valgo su uogiene, bet jūs pasirinkite padažą tokį, kokio norisi“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė.
Atskleidė skaniausią bulvinių blynų receptą: pavyksta tobuli
„Bulviniai blynai niekada nepabostantis patiekalas. Mano pamėgtas būdas – tarkuoti per smulkią burokinę tarką, kas blynams priduoda papildomo traškumo. O įdėjus papildomų ingredientų, tikrai niekada neprašausite pro šalį“, – sako recepto autorė Edita.
2 porcijoms: 1 kg nuskustų bulvių; 200 g mėgstamos mėsos file; 2 kiaušinių; 1 a.š. džiovintų krapų; 1 a.š. džiovintų česnakų; druskos; padažui: 3 v.š. majonezo; 3 a.š. maltų krienų; žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų.
Šie bulviniai blynai sužavės visą šeimą: pavyksta labai skanūs
„Mes esame tikri bulvių mėgėjai. Ir į savaitę bent kartą mielai valgome tik bulvinius patiekalus. O jūs mėgstate bulves?“, – klausia tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Ingredientai bulviniams blynams: 1 kg bulvių; 2 kiaušiniai; 1 svogūnas; Žiupsnis juodųjų pipirų; 1 a. š. bulvių prieskonių; Druskos, pagal skonį; Aliejaus, kepimui pagal poreikį; Grietinės, pagal poreikį.
Bulves ir svogūną nulupame. Sutarkuojame bulvių tarkavimo mašina. Jeigu skysčio labai daug, jo nupilame šaukštu.
Atrado skaniausią bulvinių blynų receptą: vienas, du ir yra
„Bulviniai blynai niekada nepabostantis patiekalas. Mano pamėgtas būdas – tarkuoti per smulkią burokinę tarką, kas blynams priduoda papildomo traškumo. O įdėjus papildomų ingredientų, tikrai niekada neprašausite pro šalį“, – sako recepto autorė Edita.
2 porcijoms: 1 kg nuskustų bulvių; 200 g mėgstamos mėsos file; 2 kiaušinių; 1 a.š. džiovintų krapų; 1 a.š. džiovintų česnakų; druskos; padažui: 3 v.š. majonezo; 3 a.š. maltų krienų; žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų.
Turbo greiti bulviniai blynai pagal Odetą: vienas, du ir yra
„Šiandien be ilgų įžangų noriu pasidalinti puikiu vokišku patiekalu. Pasirodo, bulvinius blynus kepa ne tik lietuvaičiai, ne tik slaviškos virtuvės, bet ir vokiečiai. Šiek tiek kitokie, bet labai skanūs. Tiesa, vokiečiai juos valgo su uogiene, bet jūs pasirinkite padažą tokį, kokio norisi. Su visu pasiruošimu ir gaminimu užtrukau apie 30 minučių ir gavosi 6 porcijos“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Bulvinius blynus Odeta gamina pagal šį receptą: išeina labai skanūs
„Šiandien be ilgų įžangų noriu pasidalinti puikiu vokišku patiekalu. Pasirodo, bulvinius blynus kepa ne tik lietuvaičiai, ne tik slaviškos virtuvės, bet ir vokiečiai. Šiek tiek kitokie, bet labai skanūs. Tiesa, vokiečiai juos valgo su uogiene, bet jūs pasirinkite padažą tokį, kokio norisi. Su visu pasiruošimu ir gaminimu užtrukau apie 30 minučių ir gavosi 6 porcijos“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Gardūs bulviniai blynai pagal Audronę: naudoja 1 slaptą ingredientą
„Sugalvojau prikepti bulvinių blynų, tik šįsyk juos paturbinau, įdėjusi į tarkius tarkuotų obuolių. Ar jums teko ragauti tokių blynelių? Jei ne, tai rekomenduoju išsikepti. Blyneliai gavosi minkšti, purūs ir skanūs“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Reikės: 5–7 bulvių, 1–2 obuolių, 2 kiaušinių, 1 svogūno, 2 v.š. miltų, druskos, aliejaus kepimui.
Bulvinių blynų receptas
Nuluptas bulves sutarkavau bulvių tarkavimo mašinėle. Skystį nupyliau. Į tarkius įtarkavau svogūną.
Išdavė skaniausią bulvinių blynų receptą: taip kepa mama ir seneliai
„Tai vienas paprasčiausių bulvinių blynų receptų, pagal kurį didžioji dalis lietuvių kepa bulvinius blynus. Bent jau taip, tradiciškai bulviniai blynai buvo kepami tiek mano senelių, tiek mano mamos namuose. Kas be ko, receptą galima prisitaikyti pagal save“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.
Reikės: 6 vidutinio dydžio bulvių; 1 kiaušinio; 1 vidutinio dydžio svogūno; 2/3 arb. š. druskos; 1/3 arb. š. juodųjų pipirų; 1 arb.
Traškūs bulviniai blynai pagal Odetą: išbandykite šį savaitgalį
„Šiandien be ilgų įžangų noriu pasidalinti puikiu vokišku patiekalu. Pasirodo, bulvinius blynus kepa ne tik lietuvaičiai, ne tik slaviškos virtuvės, bet ir vokiečiai. Šiek tiek kitokie, bet labai skanūs. Tiesa, vokiečiai juos valgo su uogiene, bet jūs pasirinkite padažą tokį, kokio norisi. Su visu pasiruošimu ir gaminimu užtrukau apie 30 minučių ir gavosi 6 porcijos“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Bulvinių blynų receptas: Odeta rekomenduoja išbandyti
„Kadangi bulvinius blynus buvau kepusi jau seniai, tad ėmiausi darbo. Sakysite, mokslų baigti nereikia norint iškepti bulvinius blynus? Ir būsite teisūs. Tačiau dalinuosi receptu ir gal iškepsite ir jūs savo šeimai traškių bulvinių blynų“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
2 asmenims, apie 25 min: aliejaus kepimui, 5 bulvės, 1 svogūnas, 3 skiltelės česnako, 1 kiaušinis, 1/4 nedidelio saliero, 2 šaukštai manų kruopų, pagal skonį druskos, pagal skonį maltų pipirų.
Bulviniai blynai pagal Audronę: naudoja 1 slaptą ingredientą
„Sugalvojau prikepti bulvinių blynų, tik šįsyk juos paturbinau, įdėjusi į tarkius tarkuotų obuolių. Ar jums teko ragauti tokių blynelių? Jei ne, tai rekomenduoju išsikepti. Blyneliai gavosi minkšti, purūs ir skanūs“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Reikės: 5–7 bulvių, 1–2 obuolių, 2 kiaušinių, 1 svogūno, 2 v.š. miltų, druskos, aliejaus kepimui.
Bulvinių blynų receptas
Nuluptas bulves sutarkavau bulvių tarkavimo mašinėle. Skystį nupyliau. Į tarkius įtarkavau svogūną.
Taip kepti bulvinius blynus išmokė mama: Liucija rekomenduoja išbandyti
„Šie blynai mano mamos, galima sakyti, firminis patiekalas. Ji dažnai mėgsta iškepti tokių blynų greitiems pietums, kai skuba ir neturi laiko ilgiems gaminimo procesams, o norisi sočių pietų šeimynai“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.
Reikės: 6 vidutinio dydžio bulvių; 2 valg. š. fermentinio sūrio; 3 valg. š. miltų; 1 kiaušinio; 3 didesnių česnako skiltelių; druskos, pipirų; saulėgrąžų aliejaus kepimui.
Bulvinių blynų receptas
Bulves sutarkuojame bulvine tarka.
Gardūs bulviniai blynai pagal Editą: tokie niekada neatsibosta
„Bulviniai blynai niekada nepabostantis patiekalas. Mano pamėgtas būdas – tarkuoti per smulkią burokinę tarką, kas blynams priduoda papildomo traškumo. O įdėjus papildomų ingredientų, tikrai niekada neprašausite pro šalį“, – sako recepto autorė Edita.
2 porcijoms: 1 kg nuskustų bulvių; 200 g mėgstamos mėsos file; 2 kiaušinių; 1 a.š. džiovintų krapų; 1 a.š. džiovintų česnakų; druskos; padažui: 3 v.š. majonezo; 3 a.š. maltų krienų; žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų.
Minkšti ir purūs bulviniai blynai: išdavė 1 slaptą ingredientą
„Sugalvojau prikepti bulvinių blynų, tik šįsyk juos paturbinau, įdėjusi į tarkius tarkuotų obuolių. Ar jums teko ragauti tokių blynelių? Jei ne, tai rekomenduoju išsikepti. Blyneliai gavosi minkšti, purūs ir skanūs“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Reikės: 5–7 bulvių, 1–2 obuolių, 2 kiaušinių, 1 svogūno, 2 v.š. miltų, druskos, aliejaus kepimui.
Bulvinių blynų receptas
Nuluptas bulves sutarkavau bulvių tarkavimo mašinėle. Skystį nupyliau. Į tarkius įtarkavau svogūną.
Atrado skaniausią bulvinių blynų tešlą: receptą rašykitės iš karto
„Bulviniai blynai niekada nepabostantis patiekalas. Mano pamėgtas būdas – tarkuoti per smulkią burokinę tarką, kas blynams priduoda papildomo traškumo. O įdėjus papildomų ingredientų, tikrai niekada neprašausite pro šalį“, – sako recepto autorė Edita.
2 porcijoms: 1 kg nuskustų bulvių; 200 g mėgstamos mėsos file; 2 kiaušinių; 1 a.š. džiovintų krapų; 1 a.š. džiovintų česnakų; druskos; padažui: 3 v.š. majonezo; 3 a.š. maltų krienų; žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų.
Traškių bulvinių blynų receptas: taip gaminti išmokė draugė
„Šiandien dalinuosi receptu, kuris yra lietuviškos virtuvės klasika, tik šiek tiek kitaip. Idėja pasidalino draugė Laura, bet konkrečiai neminėjo nei kiek ko dėti, nei kaip tiksliai daryti. Idėją pasiskolinau, bet dariau pagal savo supratimą. Tad pristatau super duper paprastą bulvinių blynų su faršu variantą“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė.
Traškūs bulviniai blynai: gamindami pagal šį receptą nenusivilsite
„Mes esame tikri bulvių mėgėjai. Ir į savaitę bent kartą mielai valgome tik bulvinius patiekalus. O jūs mėgstate bulves?“, – klausia tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Ingredientai bulviniams blynams: 1 kg bulvių; 2 kiaušiniai; 1 svogūnas; Žiupsnis juodųjų pipirų; 1 a. š. bulvių prieskonių; Druskos, pagal skonį; Aliejaus, kepimui pagal poreikį; Grietinės, pagal poreikį.
Bulves ir svogūną nulupame. Sutarkuojame bulvių tarkavimo mašina. Jeigu skysčio labai daug, jo nupilame šaukštu.
Traškūs naminiai bulviniai blynai: Edita atskleidė itin gerą receptą
„Bulviniai blynai niekada nepabostantis patiekalas. Mano pamėgtas būdas – tarkuoti per smulkią burokinę tarką, kas blynams priduoda papildomo traškumo. O įdėjus papildomų ingredientų, tikrai niekada neprašausite pro šalį“, – sako recepto autorė Edita.
2 porcijoms: 1 kg nuskustų bulvių; 200 g mėgstamos mėsos file; 2 kiaušinių; 1 a.š. džiovintų krapų; 1 a.š. džiovintų česnakų; druskos; padažui: 3 v.š. majonezo; 3 a.š. maltų krienų; žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų.
Traškūs bulviniai blynai pagal Odetą: puikiu receptu dalijasi su visais
„Šiandien be ilgų įžangų noriu pasidalinti puikiu vokišku patiekalu. Pasirodo bulvinius blynus kepa ne tik lietuvaičiai, ne tik slaviškos virtuvės, bet ir vokiečiai. Šiek tiek kitokie, bet labai skanūs. Tiesa, vokiečiai juos valgo su uogiene, bet jūs pasirinkite padažą tokį, kokio norisi“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė.
Gardūs bulviniai blynai pagal Liuciją: taip gaminti išmokė mama
„Šie blynai mano mamos, galima sakyti, firminis patiekalas. Ji dažnai mėgsta iškepti tokių blynų greitiems pietums, kai skuba ir neturi laiko ilgiems gaminimo procesams, o norisi sočių pietų šeimynai. Aš taip pat juos pamėgau ir pradėjau sėkmingai gaminti savo virtuvėje“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė.
Reikės: 6 vidutinio dydžio bulvių; 2 valg. š. fermentinio sūrio; 3 valg.
Bulviniai blynai pagal firminį mamos receptą: greita, sotu ir be galo gardu
„Šie blynai mano mamos, galima sakyti, firminis patiekalas. Ji dažnai mėgsta iškepti tokių blynų greitiems pietums, kai skuba ir neturi laiko ilgiems gaminimo procesams, o norisi sočių pietų šeimynai“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.
Reikės: 6 vidutinio dydžio bulvių; 2 valg. š. fermentinio sūrio; 3 valg. š. miltų; 1 kiaušinio; 3 didesnių česnako skiltelių; druskos, pipirų; saulėgrąžų aliejaus kepimui.
Bulves sutarkuojame bulvine tarka.
Bulviniai blynai pagal Editą: visada išeina traškūs ir be galo skanūs
„Bulviniai blynai niekada nepabostantis patiekalas. Mano pamėgtas būdas – tarkuoti per smulkią burokinę tarką, kas blynams priduoda papildomo traškumo. O įdėjus papildomų ingredientų, tikrai niekada neprašausite pro šalį“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.
2 porcijoms: 1 kg nuskustų bulvių; 200 g mėsos; 2 kiaušinių; 1 a.š. džiovintų krapų; 1 a.š. džiovintų česnakų; druskos;
Padažui: 3 v.š. majonezo; 2–3 a.š. maltų krienų; žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų.
Kitokie bulviniai blynai pagal Odetą: užtruksite vos 30 minučių
„Pasirodo bulvinius blynus kepa ne tik lietuvaičiai, ne tik slaviškos virtuvės, bet ir vokiečiai. Šiek tiek kitokie, bet labai skanūs. Tiesa, vokiečiai juos valgo su uogiene, bet jūs pasirinkite padažą tokį, kokio norisi. Su visu pasiruošimu ir gaminimu užtrukau apie 30 minučių ir gavosi 6 porcijos“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Kitokie bulviniai blynai pagal Audronę: nustebino 1 ingredientas
„Sugalvojau prikepti bulvinių blynų, tik šįsyk juos paturbinau, įdėjusi į tarkius tarkuotų obuolių. Ar jums teko ragauti tokių blynelių? Jei ne, tai rekomenduoju išsikepti. Blyneliai gavosi minkšti, purūs ir skanūs“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Reikės: 5–7 bulvių, 1–2 obuolių, 2 kiaušinių, 1 svogūno, 2 v.š. miltų, druskos, aliejaus kepimui.
Nuluptas bulves sutarkavau bulvių tarkavimo mašinėle. Skystį nupyliau. Į tarkius įtarkavau svogūną.
Bulviniai blynai pagal Liuciją: „Jie – mano mamos firminis patiekalas“
„Šie blynai mano mamos, galima sakyti, firminis patiekalas. Ji dažnai mėgsta iškepti tokių blynų greitiems pietums, kai skuba ir neturi laiko ilgiems gaminimo procesams, o norisi sočių pietų šeimynai“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.
Reikės: 6 vidutinio dydžio bulvių; 2 valg. š. fermentinio sūrio; 3 valg. š. miltų; 1 kiaušinio; 3 didesnių česnako skiltelių; druskos, pipirų; saulėgrąžų aliejaus kepimui.
Bulves sutarkuojame bulvine tarka.
Audronė atrado tobulą bulvinių blynų derinį: „Patikėkite, labai skanu“
„Šiandien prikepiau bulvinių blynų, o prie jų ne kas kita, o silkė. Patikėkite, bet tai labai skanu, nors gal kai kam gali atrodyti ir kitaip. Aš ir nelabai tuo patikėjau, kai draugė papasakojo apie šį savo šeimai ruošiamą patiekalą. Mane labai suintrigavo, todėl nusprendžiau pagaminti ir aš“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Reikės: 8–10 bulvių, 1 kiaušinio, svogūno, 2–3 v.š. miltų, bulvių prieskonių, pipirų ir druskos, aliejaus kepimui.
Bulvių fanatikai šokinės iš laimės: šie blynai žaibiškai dings nuo stalo
„Mes esame tikri bulvių mėgėjai. Per savaitę bent kartą mielai valgome tik bulvinius patiekalus“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Bulviniams blynams reikės: 1 kg bulvių; 2 kiaušinių; 1 svogūno; žiupsnio juodųjų pipirų; 1 a. š. bulvių prieskonių; druskos, pagal skonį; aliejaus, kepimui pagal poreikį; grietinės, pagal poreikį.
Bulves ir svogūną nulupame. Sutarkuojame bulvių tarkavimo mašina. Jeigu skysčio labai daug, jo nupilame šaukštu.
Audronė dalijasi superiniu bulvinių blynų receptu: tiesiog ištirps burnoje
„Bendru susitarimu prikepiau tarkuotų bulvių ir cukinijų blynelių. Blyneliai išties labai skanūs, o ir prikepiau pakankamai greitai. Dalinuosi greitai pagaminamų, skanių ir sočių blynelių receptu“, – sako tinklaraštininkė Audronė.
Reikės: 1 cukinijos, 4–6 bulvių, 1–2 kiaušinių (priklauso nuo dydžio), 2–3 v.š. miltų, svogūno, česnako granulių, prieskoninių žolelių (naudojau džiovintus špinatus ), pipirų ir druskos, aliejaus kepimui.
Traškūs bulviniai blyneliai vos per pusvalandį: „Šiek tiek kitokie, bet labai skanūs“
„Šiandien be ilgų įžangų noriu pasidalinti puikiu vokišku patiekalu. Pasirodo bulvinius blynus kepa ne tik lietuvaičiai, ne tik slaviškos virtuvės, bet ir vokiečiai. Šiek tiek kitokie, bet labai skanūs. Tiesa, vokiečiai juos valgo su uogiene, bet jūs pasirinkite padažą tokį, kokio norisi. Su visu pasiruošimu ir gaminimu užtrukau apie 30 min. ir gavosi 6 porcijos“, – sako tinklaraštininkė.
Edita bulvinius blynus kepa tik šiuo būdu: būna itin traškūs ir be galo gardūs
„Bulviniai blynai niekada nepabostantis patiekalas. Mano pamėgtas būdas, tarkuoti per smulkią burokinę tarką, kas blynams priduoda papildomo traškumo“, – sako recepto autorė Edita.
Bulviniams blynams reikės: 1 kg nuskustų bulvių; 200 g mėgstamos mėsos; 2 kiaušinių; 1 a.š. džiovintų krapų; 1 a.š. džiovintų česnakų; druskos.
Padažui: 3 v.š. majonezo; 2-3 a.š. maltų krienų; žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų.