braškių
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „braškių“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „braškių“.
Atrado skaniausią braškių uogienę: receptą išbandykite šiemet
„Braškė – karališka vasaros uoga. Kai turiu jų „visą kalną“, vos spėju dalinti. Vienos keliauja į šaldiklį sveikos uogos, kitos į ledukų kubelius su mėtos lapeliu, dar kitos tiesiog trintos su cukrumi. Iš kitų verdu skaniausią braškių uogienę“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Dabar jau visada uogienes verdu tik su uogienių cukrumi. Galiu nebijoti, kad uogienė pradės rūgti ar atsiras pelėsis. Man patinka ir uogienių konsistencija verdant su uogienių cukrumi.
Atskleidė skaniausios braškių uogienės receptą: „Būtinai išbandykite“
„Braškių sezonas nuostabus – jų kvapas, skonis ir būtų tikra nuodėmė nepasiruošti jų žiemai. Dalį braškių visuomet užšaldau tiesiog paprastai, o dėl kitų sukau galvą, ką čia įdomaus pagaminti. Šis džemas nuostabus, tirštas, jaučiasi bananų skonis. Būtinai išbandykite“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.
Džemui reikės: 1 kg braškių; 0,5 kg bananų; 250 g cukraus (arba pagal skonį); 0,5 citrinos sulčių.
Atrado skaniausią braškių uogienę: užsirašykite ir išbandykite
„Braškių sezonas nuostabus – jų kvapas, skonis ir būtų tikra nuodėmė nepasiruošti jų žiemai. Dalį braškių visuomet užšaldau tiesiog paprastai, o dėl kitų sukau galvą, ką čia įdomaus pagaminti. Šis džemas nuostabus, tirštas, jaučiasi bananų skonis. Būtinai išbandykite“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.
Džemui reikės: 1 kg braškių; 0,5 kg bananų; 250 g cukraus (arba pagal skonį); 0,5 citrinos sulčių.
Braškių uogienė. 1 ingredientas ją pavers tobula iki paskutinio lašo
„Uogienė gavosi labai aromatinga ir manau ilgai neužsistovės mūsų rūsyje“, – sako recepto autorė. Braškių uogienei reikės: 1000 g skiltelėmis supjaustytų braškių; 300 g gabalėliais supjaustytų kivių; 1/2 arb. šaukštelio maltų žaliųjų pipirų; 1 citrinos žievelės; 600 g cukraus. GAMINIMAS Braškes, kivius, žaliuosius pipirus, citrinos žievelę ir cukrų suberiame į puodą, užviriname ir verdame 5 min. Gerai nugraibome putas. Išpilstome masę į šiltus, gerai išplautus stiklainius.
Vasarinė braškių bomba: riešutinis pyragas žaibiškai dings nuo stalo
„Pyragas skanus ir gan greitai pagaminamas, taigi ne kartą dar bus ruošiamas mūsų namuose su įvairiais vaisiais ir uogomis“, – sako tinklaraščio autorė. Pagrindui: 90 g migdolų; 1 kiaušinio; 100 g sviesto; žiupsnelio druskos; 100 g cukraus; 140 g miltų; ½ arb. šaukštelio vanilinio aromato. Įdarui: 300 g kreminės varškės; 2 kiaušinių; 20 g krakmolo; 100 g kondensuoto saldinto pieno; 20 g tarkuoto šokolado; 1 valg šaukšto citrinos sulčių; 3-4 valg. šaukštų (apie 16 g – 1 pak.