austrės
                    Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „austrės“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „austrės“.
            
 Išbandę šiuos receptus austres pamilsite iš karto: skanesnių dar neragavote
                                Šio šeštadienio gero kino vakare TV3 žiūrovų laukia vieno geriausių visų laikų režisieriaus Ridley Scotto filmas „Robinas Hudas“, o jo įkvėpti TV3 žiniasklaidos grupės laidos „Gero savaitgalio receptas“ vedėjai Vaida Poderytė-Bernatavičė ir Laurynas Suodaitis dalijasi gardžiu receptu, kuris privers pamilti austres. 
Ši ekranizacija privers pamiršti romantizuotą pasaką apie linksmuolį vagį Šervudo girioje.
                            
 Išvydus, ką Daina pagamino iš austrių geldelių, pritrūksta žodžių: parodė visiems
                                Nepaliaujamai artėjant šventėms lietuviai pradeda kalėdiškai puošti savo namus. Pagrindinis šventinis akcentas – kalėdinė eglutė su žaisliukais, kurių įvairovė ir unikalumas gali nustebinti. Vieni iš tokių ypatingų žaisliukų – vilnietės Dainos Gavėnavičienės kuriami kalėdiniai žaisliukai iš austrių geldelių.
                            
 Nuo austrių mirė garsaus „youtuberio“ Billy LeBlanco mylimoji Natalie Clark
                                „YouTube“ žvaigždė Billy LeBlancas papasakojo, kad jo mergina Natalie Clark mirė po to, kai abu užsikrėtė virusu valgydami žalias austres.  
B. LeBlancas gedi dėl tragiškos netekties. 
YouTuberis, kurio kanalą prenumeruoja daugiau nei 200 tūkst. žmonių, neseniai pasidalijo žinia, kad jo mergina N. Clark mirė nuo retos bakterinės infekcijos, kuri vos neatėmė ir jo gyvybės.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Neįprasti patiekalai nuklos stalus ir Lietuvoje: vieno kąsnio skanėstui negaili 4 eurų
                                Kai kurie lietuviai kardinaliai keičia savo šventinio stalo meniu ir vis dažniau vietoje silkutės renkasi prabangias ir aistras kurstančias jūros gėrybes – austres. Nors viena jų gali kainuoti kad ir 4 eurus. 
O jei austrėmis stalo tautiečiai nenuklos, tai gyventojai savo Velykinį stalą tikrai puoš gėlėmis ir gamtoje rastais žolynais, mat po atrodytų nesibaigiančios žiemos pasiilgo spalvų ir gyvybės.
                            
 Vakarėlyje Vilniuje apsilankė Vaidotas Valiukevičius: aptarė šansus „Eurovizijoje“
                                Žymūs veidai ir stilingi svečiai rinkosi į Dailininkų sąjungos galerijoje surengtą vakarėlį, kurio metu degustavo austres kartu su daugkartiniu Lietuvos austrių gliaudymo čempionu, o su „The Roop“ lyderiu Vaidotu Valiukevičiumi aptarinėjo „Eurovizijos“ konkurso aktualijas.   
Stilingame vakarėlyje dalyvavo gausus būrys svečių, tarp kurių buvo verslininkai, menininkai, atlikėjai, sportininkai, žurnalistai, renginių organizatoriai.
                            
 Baro „California“ gimtadienyje – austrės, milžiniškas tortas ir Petro Daunio dainos
                                Sostinės viešbutyje „Imperial Hotel & Restaurant“ įsikūręs legendinis baras „California“ savo ištikimiausius lankytojus pakvietė į 13-ojo gimtadienio šventę. 
Gruodžio 15-osios vakarą virtuvės meistrai patiekė firminius baro patiekalus: šviežias austres, ant ugnies keptas krevetes, kumpio „jamon“ užkandžius, pyragėlius su čoriso dešra.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Šeimos skausmui žodžių nėra: 44-erių vyras mirė suvalgęs austrių
                                Dviejų vaikų tėtis mirė suvalgęs „vieną iš milijardo“ blogą austrę, švęsdamas savo gimtadienį jūros gėrybių restorane. Rogeris „Rocky“ Pickney gyvybę pasiglemžė bakterinė infekcija praėjus savaitei po apsilankymo netoliese esančiame restorane Floridoje liepos 21 dieną. 
44 metų vyras į Memorialinę Pembroke ligoninę atvyko liepos 23 dieną, nes jį kankino pykinimas ir pilvo skausmai, teigiama medicininėje ataskaitoje.
                            
 Receptas. Austrės su svogūnais ir morkomis
                                INGREDIENTAI:    1   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    1 vienetas   morkų    1 vienetas   svogūnų    šiek tiek   acto    1 kilogramas   austrių    šiek tiek   druskos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Austres prapjauti ir išvirti. Aliejuje apkepinti supjaustytus svogūnus ir sutarkuotas morkas. Kai daržovės bus beveik gatavos, sudėti išvirtas austres ir dar patroškinti 10 min. Nuimti nuo ugnies, sudėti smulkintą česnaką, druską, pipirus.
                            
 Receptas. Austrių sriuba
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų    1 valgomasis šaukštas   petražolių (smulkinta)    3 vienetai   kiaušinių (tryniai)    1 valgomasis šaukštas   kvietinių miltų    1 litras   pieno    18 vienetų   austrių    šiek tiek   druskos    2 valgomieji šaukštai   sviesto     PARUOŠIMO BŪDAS:   Ištirpinkite sviestą puode ir apkepinkite jame miltus iki geltonos spalvos. Įpilkite pieną, druską, pipirus. Maišydami virkite 20 min. Po to sudėkite išvalytas, nuplautas austres ir dar virkite 10 min.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
   
  Receptas. Braziliška austrių sriuba
                                INGREDIENTAI:    4 vienetai   bulvių    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    1 valgomasis šaukštas   petražolių (smulkintos)    1 vienetas   svogūnų    100 gramų   kiaulienos kumpio (rūkytas)    3 valgomieji šaukštai   alyvuogių aliejaus    1.5 stiklinės   pieno    3 valgomieji šaukštai   grietinėlės    20 vienetų   austrių    šiek tiek   druskos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Pradarytas austres užpilti 2 stiklinėm šalto vandens, palaikyti apie 20 minučių.
                            
 Receptas. Sūriu užkeptos austrės
                                INGREDIENTAI:    50 gramų   sūris (tarkuotas)    15 vienetų   austrių    šiek tiek   druskos    30 gramų   sviesto     PARUOŠIMO BŪDAS:   Austrių kriaukles palaikyti pasūdytame vandenyje ir atidaryti. Kriaukles sudėti į kepimo skardą, pabarstyti druska, tarkuotu sūriu, apšlakstyti tirpintu sviestu ir kepti apie 10 min. 180 laipsnių temperatūroje. Iškeptas galima apibarstyti žalumynais. Patiekti kaip užkandį. Skanaus.
                            
 Receptas. Austrės su lietuviškais obuoliais
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų (šviežiai grūstų)    2 vienetai   obuolių (maži, rūgštūs)    16 vienetų   austrių (Belono)    šiek tiek   jūros dumblių lapų     PARUOŠIMO BŪDAS:   1. Atsargiai atverkite austres, laikydami kiautą rankšluosčiu, kruopščiai pjaudami per pagrindinį nervą. 2. Nuplaukite obuolį ir supjaustykite 5 mm storio ir kelių centimetrų pločio lazdelėmis. 3. Sukarpykite kelis Nori jūros dumblių lapus. 4. Sudėkite austres ant grūsto ledo (nebūtina) ar žalių salotų.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Užsisakiusi austrių moteris to jose rasti nesitikėjo: pamačius nežinojo, ką daryti
                                Kanzas Sityje užaugusi ir neseniai į JAV pietuose esantį Naujojo Orleano miestą persikrausčiusi Keely Hill anksčiau nebuvo didelė austrių mėgėja, bet dabar jos skonis pasikeitė. Moteris vakarieniaudama austrėse rado 12 perlų. 
Keely Hill tokį lobį atrado vakarieniaudama Naujajame Orleane esančiame restorane „Superior Seafood“. Vaikų darželio auklėtoja dirbanti moteris restorane valgė austrę ir dantimis perkando vieną perlą – laimei, kitų jai pavyko nenuryti, rašoma mirror.co.uk.
                            
 Pietūs Vilniaus bare baigėsi apsinuodijimu: dabar nori perspėti kitus
                                Valgydamas restorane ne vienas žmogus tikisi ne tik skanaus, bet ir kokybiškai pagaminto maisto. Šefo rankoms patikėtas maistas turi kelti pasitikėjimą, o patiekalų pardavėjai turi ypač atidžiai palaikyti tinkamas sąlygas maisto produktams. Ypač lengva apsinuodyti suvalgius jūros gėrybių – tai rodo savo patirtimi pasidalinęs vilnietis Andrius Normantas, po apsilankymo Paupio Turgaus bare pajutęs nemalonius apsinuodijimo austrėmis simptomus. Baras ginasi – jų austrių kokybė buvo puiki.
                            
 Moliuskai – itin sveika valgyti, bet lietuviai – nedrąsūs
                                Jei įprastos sporto šakos pabodo, savo jėgas galima išbandyti ir kiek originalesnėje rungtyje – austrių gliaudyme. Tiesa, su šiais moliuskais ne tik smagu varžytis, o ir itin sveika juos valgyti. Visgi naudingų medžiagų kupinos austrės tautiečius vis dar gąsdina, o ir mitas, kad šis produktas prieinamas tik turtuoliams, dar gajus.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Kovai su nuovargiu Vaida Kurpienė rekomenduoja TOP10 maisto produktų
                                Mitybos specialistė, dietistė Vaida Kurpienė tikina, kad pirmiausia svarbu suprasti vitamino D įtaką mūsų tiek fizinei, tiek emocinei sveikatai, o vėliau imtis priemonių, padėsiančių išvengti šios svarbios medžiagos stygiaus mūsų organizme.  
„Vitaminas D yra nepamainomas norint turėti tvirtą imunitetą. Taip pat jis padeda kūnui pasisavinti kalcį ir fosforą, o esant šių medžiagų trūkumui ilgainiui gresia kaulų retėjimas“, – teigia specialistė.
                            
 1 produktas padės pailginti penį: valgykite kasdien
                                Norėtumėte didesnio penio, bet po chirurgo peiliu gultis visai nenorite? Į savo valgiaraštį įtraukę šį maisto produktą galite tikėtis, kad jūsų pasididžiavimas pailgės natūraliai, rašoma dailystar.co.uk. Tyrimai rodo, kad penio dydis moterims nelabai rūpi. Nepaisant to, vyrai dažnai jaudinasi dėl to, ar jų penis yra pakankamai didelis. Neseniai Kentukio universitete atliktas tyrimas parodė, kad 45% vyrų norėtų būti gausiau gamtos apdovanoti šiuo atžvilgiu.
                            
 Gurmanus sostinėje subūrė ypatingas festivalis: mėgavosi net kelių rūšių austrėmis
                                Šiandien sostinėje žinomi gurmanai bei kiti kviestiniai svečiai buvo pakviesti į jau tradiciją tapusį, ketvirtąjį austrių festivalį. Šįkart prie festivalio prisijungė net 65 restoranai iš 7 Lietuvos miestų, o jo metu tikimasi suvalgyti net 35 000 moliuskų!  Renginio nepraleido ir Elena Puidokaitė-Atlanta, Simona Bandita bei daugelis kitų.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Maisto produktai, kurie sužadins aistrą. Karšta naktis – garantuota!
                                Ilgą laiką norėjote pagerinti savo seksualinius santykius? O galbūt trokštate nemiegoti visą naktį, bet vis stinga energijos? Išbandykite šiuos šešis maisto produktus, kurie įžiebs aistrą akimirksniu.  1.Austrės. Jos jau nuo seniausių laikų yra vadinamos „meilės vaistais“. Žavioji Kleopatra ir širdžių ėdikas Kazanova turėjo vieną bendrą bruožą – jie mėgo austres. Yra pasakojama, kad būtent Kazanova suvalgydavo mažiausiai dešimt austrių per dieną.
                            
 Austrių restorano VIP gimtadienyje – pulkas šampaną gurkšnojančių garsenybių
                                Trečiadienio vakarą Šampanės regiono ir prancūziškos virtuvės įkvėptas restoranas „Épernay“ kviestinę publiką subūrė į savo antrąjį gimtadienį. Šią šventinę progą šampanu ir austrėmis garsėjanti vieta persikėlė į naujas patalpas.
                            
 Receptas: austrės su lietuviškais obuoliais
                                Rudeniui įsibėgėjant, įsibėgėja ir austrių sezonas. Šios tikrų gurmanų maistu vadinamos gėrybės yra žavios tuo, kad jos gali būti skanaujamos be jokių papildomų priedų. Tiesa, siekiant pajusti tikrąją palaimą patartina į pagalbą pasitelkti kelis paprastus produktus. Vienas populiariausių austrių patiekimo būdų yra smulkintų šalotų ir raudonojo vyno acto marinatas, užpilamas kurį laiką prieš patiekiant šaltas austres.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Karališkosios austrės iš Sylt salos
                                Sylt – nedidelis žemės lopinėlis Šiaurės jūroje, šiauriausia Vokietijos sala. Iki 1392 metų tai buvo pusiasalis, bet audros nuplovė siaurą žemės juostą, jungiančią Sylt ir žemyną – Sylt tapo sala. 1927 metais vokiečiai supylė pylimą ir 38 km ilgio Sylt sala vėl tapo sujungta su žemynine Vokietijos dalimi, be to, per pylimą buvo nutiestas geležinkelis. Sylt sala – brangiausias Vokietijos kurortas, smėlėtų kopų peizažu, plačiais balto smėlio paplūdimiais primenantis Neringą.
                            
 Austrės – kraują kaitinantis užkandis
                                Sakoma, kad Kazanova pusryčiams valgydavo apie penkiasdešimt austrių – todėl ir buvo pajėgus. Kaip teisingai išsirinkti ir valgyti šį dievų maistu, afrodiziaku ir prabangiu gurmanišku patiekalu vadinamą maistą?
  Kartais sakoma, kad lietuviai negali mėgti austrių, nes tokia mitybos patirtis neužkoduota jų genuose. Tai ne visai tiesa – istoriniuose šaltiniuose rašoma, kad Lietuvos didikai austrių įsiveždavo viduramžiais.
                            
 Dietologė: jūros gėrybės vertingos, bet valgyti jas reikia saikingai
                                Jūros gėrybės daug kam yra delikatesas. Kiti visai nemėgsta valgyti visokių jūros „pabaisų“. O juk šie produktai turtingi jodu, mikroelementais, atsakančiais už mūsų intelektą, ir daugybe kitų naudingų medžiagų.
  Be to populiariąją Viduržemio jūros dietą, kurioje karaliauja žuvys, jūros gėrybės, alyvuogių aliejus, daržovės ir vaisiai –mokslininkai pripažino viena sveikiausių. Viduržemio jūros dietos gerbėjai gyvena ilgiau, jie energingesni, judresni ir atrodo jaunesni.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  