artišokai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „artišokai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „artišokai“.
Ragina pasisodinti šį augalą sode: jis – vitaminų bomba
Artėjant pavasariui kiekvienas sodininkas galvoja kaip pranokti patį save ir pasisodinti ką nors neįprasto, bet kartu ir naudingo sveikatai. Artišokai puikiai tiks jūsų sodui, jei ieškote kažko egzotiško.
Tai šiltų kraštų daržovė, todėl jums papasakosiu kaip ją reikia sodinti ir auginti pas mus Lietuvoje, kur vasaros neprognozuojamos. Taip pat artišokus reikia mokėti ir pasigaminti bei, netgi, žinoti, kaip suvalgyti! Taigi, dėmesio, brangieji sodininkai, ponas artišokas ir jo subtilybės.
Šie produktai gerina kepenų veiklą: ragina valgyti dažniau
Kepenys yra natūralus organizmo filtras, kuris šalina atliekas, toksinus ir metabolizuoja riebalus, baltymus ir angliavandenius. Kokius produktus geriausia vartoti, kad kepenys būtų sveikos?
Gerai veikiančios kepenys yra labai svarbios, kad būtumėte sveikais ir darbingais, todėl turite jas gerai prižiūrėti tam, kad jos galėtų tinkamai atlikti savo darbą.
Receptas. Graikiško stiliaus vištienos gabaliukai su pomidorais
INGREDIENTAI: 80 gramų artišokų (marinuoti, pjaustyti) 150 gramų pomidorų pastos (vyšniniai, pjaustyti) 40 gramų svogūnų (raudonieji, pjaustyti) 40 gramų alyvuogių aliejaus 1 valgomasis šaukštas acto (balzamiko) 1 valgomasis šaukštas aliejaus 1 valgomasis šaukštas prieskonių (mėsos, Santa Maria su čiobreliais) 40 gramų gražgarsčių (lapeliai) 400 gramų kumpio (vištienos) Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Receptas. Virti artišokai
INGREDIENTAI: šiek tiek artišokų 1 vienetas česnakų (skiltelė) 4 vienetai juodųjų pipirų šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Artišokus žemyn galva sudėkite į aukštą puodą, įpilkite maždaug trečdalį jo tūrio vandens, šaukštelį citrinų sulčių, šaukštą aliejaus, įmeskite česnako skiltelę, kelis juoduosius pipirus, įberkite druskos ir virkite, kol suminkštės ir lengvai lupsis žvynai (apie pusvalandį). Išgriebęi iš vandens, padėkite ant pop...
Receptas. Artišokų salotos su pomidorais
INGREDIENTAI: 1 vienetas artišokų 3 vienetai pomidorų pastos šiek tiek citrinos rūgšties šiek tiek grietinės šiek tiek žalumynų PARUOŠIMO BŪDAS: Artišoko stiebą nupjauti prie pat pagrindo, išpjauti šerdį, užpilti karštu pasūdytu vandeniu ir išvirti, įdėjus truputį citrinos rūgšties, kad išliktų spalva.
Receptas. Farširuoti artišokai
INGREDIENTAI: 4 vienetai artišokų 2 vienetai citrinų 4 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 0.5 stiklinės kedro riešutų 0.5 arbatinio šaukštelio paprikų (malta) 1 stiklinė batono (trupiniai) 2 stiklinės baltojo vyno šiek tiek druskos 3 vienetai ančiuvių 2 valgomieji šaukštai mėtų 1 stiklinė sūris (parmezano) PARUOŠIMO BŪDAS: Išspausti citrinos sultis į indą su vandeniu.
Receptas. Kepti artišokai
INGREDIENTAI: šiek tiek artišokų šiek tiek aliejaus šiek tiek žalumynų PARUOŠIMO BŪDAS: Jaunus artišokus pamirkykite citrinų sultimis parūgštintame vandenyje, išgriebę aptepkite aliejumi, apibarstykite prieskoninėmis žolelėmis ir kepkite ant grotelių.
Receptas. Kreminė artišokų sriuba
INGREDIENTAI: 340 gramų artišokų (šerdys) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek krapų (smulkinti) 1/4 stiklinės ryžių 1 vienetas svogūnų 1 stiklinė grietinėlės šiek tiek druskos šiek tiek grietinės 600 mililitrų sultinio (daržovių) šiek tiek čili pipirų 1 arbatinis šaukštelis peletrūno Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Receptas. Pica „Metų laikai“
INGREDIENTAI: 32 vienetai alyvuogių (juodosios ir žaliosios) 8 vienetai artišokų (šerdys, konservuotos aliejuje) 1 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 450 gramų pomidorų pastos (švieži/konservuoti) 4 vienetai kiaulienos kumpio (rūkytas, juostelės) 5 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 115 gramų pievagrybių šiek tiek druskos šiek tiek raudonėlių (džiovinti, malti) 350 gramų mocarelos sūrio (supjaustytas kubeliais) 4 vienetai pico...
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Vištiena aluje
INGREDIENTAI: 1 kilogramas vištiena šiek tiek alaus šiek tiek kario šiek tiek prieskonių (vištienai) šiek tiek druskos šiek tiek artišokų šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Vištieną supjaustom gabaliukais,apipilam alumi, įdedam prieskonių ir paliekam marinuot 30 min. Įkaitinam keptuvę, dedam artišokų, sudedam vištieną ir pakepiname. Tada pilam dar alaus ir troškinam.
Receptas. Sūrio salotos su avokadu
INGREDIENTAI: 2 stiklinės artišokų (marinuoti) 1 vienetas avokadų 2 arbatiniai šaukšteliai bazilikų (smulkintas) 1 vienetas citrinų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas paprikų 2 arbatiniai šaukšteliai petražolių (smulkintos) 1 arbatinis šaukštelis garstyčių (sausos) 0.5 stiklinės alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos 400 gramų sūris (moccarella) PARUOŠIMO BŪDAS: Sūrį, papriką ir avokadą supjaustyti kubeliais.
Artišokai su prancūzišku padažu
Artišokai artišokai.. Vieni išgirdę šį žodį susiraukia, kiti - nusišypso, dar kiti - tik pagūžčioja pečiais..
Tokia buvau ir aš. Gyvenime nebuvau ragavus artišokų. Jokiam pavidale. Todėl, vedama smalsumo, šiais metais įkalbėjau mamą savo darže priglausti šią daržovę [juk čia daržovė, ar ne? :) ]. Augalai užaugo gražūs, kaimynė vis nusistebėdavo "ką jūs ten tokio auginat??", mama laukė, kol artišokai sužydės.. Nors, sako, paprastai jie žydi tik antrais metais.
Artišokai:„atireceptas“
Šį kartą norėčiau pasiūlyti ne receptą, bet informacijos apmąstymams apie daržoves. Jau kelinta žiema mūsų parduotuvėse pardavinėjami artišokai - gražios ir egzotiškos daržovės, kurių, kaip teko girdėti, sugeba užsiauginti ir Lietuvos daržininkai.
Tačiau artišokai labai jautrūs šalčiui. Pagaliau artišokų sezonas jų natūralaus augimo kraštuose prasideda vasarį ir tęsiasi iki balandžio pabaigos.