apkepėlė
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „apkepėlė“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „apkepėlė“.
Greita mėsos apkepėlė su bulvėmis: „Taip skanu, kad norisi pirštus apsilaižyti“
„Kalakutiena karaliauja ant mano pietų stalo. Greitai pagaminama, skani ir soti apkepėlė. Kalakutiena, bulvės, grietinėlė – tai jau ne dietos derinys. Bet patikėkite tai taip skanu, kad norisi pirštus apsilaižyti“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Cukinijų ir vištos skrandukų apkepėlė
Ingredientai:
2 vidutinio dydžio cukinijos 250 g rūkytų vištų skrandukų 300 g fermentinio sūrio 300 ml grietinėlės 2 svogūnų aliejus maltų juodųjų pipirų druskos kitų prieskonių
Gaminimas:
Cukinijas paruošiamos taip: nulupamos, perpjaunamos išilgai, išimamos sėklos. Paruošta cukinija supjaustoma pusžiedžiais. Svogūnai susmulkinami ir kepinami aliejuje, suberiami smulkiai supjaustyti skrandukai. Kai jie apkepa, sudedami cukinijų pusžiedžiai.
Grybų sezono pradžiai – voveraičių apkepas su krevetėmis
Lietuvos miškuose augančias voveraites drąsiai galima vadinti tautiniu gurmanišku pasididžiavimu. Neseniai prasidėjęs voveraičių sezonas skatina pasitelkti kulinarinę fantaziją, kad šis ingridientas taptų gardžia paslaptimi vasaros mitybos racione.