apelsinų sultys
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „apelsinų sultys“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „apelsinų sultys“.
Kankina aukštas kraujospūdis? Ragina išbandyti 3 produktus
Aukštas kraujospūdis kankina daugybę žmonių, tačiau ekspertai atskleidė, kad vos keli maisto produktai gali padėti jį sumažinti. Šiuos 3 produktus geriausia rinktis pusryčiams, tačiau verta vartoti kuo dažniau.
Aukštas kraujospūdis, dar vadinamas hipertenzija, reiškia, kad širdis dirba sunkiau nei turėtų pumpuodama kraują po kūną – papildomai apkraunamos kraujagysles ir organai, o laikui bėgant gali kilti rimtų sveikatos sutrikimų.
Receptas. Apelsininė cukinija
INGREDIENTAI: 1 litras apelsinų sulčių 500 gramų cukraus 2 vienetai cukinijos Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Cukinijas susipjaustom kubeliais, suberiam cukrų ir supilam sultis išmaišom ir paliekam nakčiai pastovėti. Viską paverdame apie 5 min.,sudedam į stiklainius ir uždarom. Autorius: Jolanta.
Receptas. Šokoladiniai sausainiai su apelsinine glazūra
INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų 100 gramų cukraus pudros (glazūrai) 125 gramai cukraus 1 vienetas kiaušinių 200 gramų kvietinių miltų 3 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių (glazūrai) 100 gramų juodojo šokolado šiek tiek druskos 125 gramai sviesto 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Išsukti sviestą su cukrumi, įmušti kiaušinį ir sudėti vieno apelsino sutarkuotą žievelę, išmaišyti. Šokoladą sutarkuoti su stambia tarka.
Receptas. Apelsininiai blyneliai su pudingu
INGREDIENTAI: 4 vienetai apelsinų šiek tiek cukraus 3 saujos mandarinų (konservuoti/švieži) 4 vienetai kiaušinių 8 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 250 mililitrų apelsinų sulčių 2 valgomieji šaukštai likerio (apelsinų) šiek tiek druskos 6 valgomieji šaukštai sviesto 100 gramų pudingo (milteliai) PARUOŠIMO BŪDAS: Nutarkuokite apelsinų žieveles (be baltosios dalies), po to išspauskite sultis.
Receptas. Kokteilis "Party"
INGREDIENTAI: 20 mililitrų mangų (sultys) 20 mililitrų apelsinų sulčių 10 mililitrų sirupo (granatų) 10 mililitrų sirupo (kokosų) šiek tiek ledukų 30 mililitrų romo PARUOŠIMO BŪDAS: Šeikerį pripildyti ledukais 1/3 talpos. Supilti visus komponentus ir suplakti. Supilti į bokalus, papuošti mangu, apelsinu.
Receptas. Migdoliniai pyragaičiai su abrikosais
INGREDIENTAI: 75 gramai abrikosų (džiovinti, įdarui) 60 gramų cukraus pudros (tešlai) 75 gramai migdolų 60 gramų migdolų (malti, tešlai) 1 vienetas kiaušinių (baltymai, įdarui) 1 vienetas kiaušinių (tryniai, tešlai) 150 gramų kvietinių miltų (tešlai) 3 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių (įdarui) 120 gramų sviesto (tešlai) 7 gramai vanilinio cukraus (tešlai) 200 gramų baltojo šokolado (marcipanų masė, įdarui) Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Receptas. Spanguolių, apelsinų ir pekano riešutų duona
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas apelsinų (žievelė, tarkuota) 1 stiklinė cukraus 1/4 stiklinės margarino 0.5 stiklinės pekanų riešutų (kapoti) 1 stiklinė spanguolių (šviežios/šaldytos, kapotos) 1 vienetas kiaušinių 2 stiklinės kvietinių miltų 1 ir 1/5 stiklinės apelsinų sulčių (šviežios) 1 arbatinis šaukštelis druskos 0.5 valgomojo šaukšto kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir ...
Receptas. Jogurtinis kokteilis su bananais ir dribsniais
INGREDIENTAI: 2 vienetai bananų 1 valgomasis šaukštas medaus 110 gramų jogurto (natūralus) 200 gramų apelsinų sulčių (šviežios) 4 valgomieji šaukštai avižinių dribsnių PARUOŠIMO BŪDAS: Bananus supjaustyti gabaliukais. Sudėti bananus į mikserį kartu su šviežiomis apelsinų sultimis, dribsniais, jogurtu ir medumi. Viską suplakti ir supilstyti į bokalus.
Receptas. Kalėdinis pyragas
INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų (nutarkuota) 200 gramų cukraus (100 g rudo ir 100 g farino) 150 gramų žemės riešutų 4 vienetai kiaušinių 350 gramų kvietinių miltų 1 vienetas apelsinų sulčių (gautos iš vieno apelsino) 300 mililitrų brendžio 225 gramai sviesto 150 gramų kokosų (drožlės) 300 gramų riešutų 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 1200 gramų vaisių (džiovinti (spanguolės, razinos, papajai, ananasai, greifruktai)) 1 vien...
Receptas. Pikantiški ryžiai su apelsinais
INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus 1.5 stiklinės ryžių 3 arbatiniai šaukšteliai salierų (smulkinti) 3 arbatiniai šaukšteliai svogūnų (smulkinti) 1 stiklinė apelsinų sulčių šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Ryžiai pusiau išverdami su 3 stiklinėmis vandens. Svogūnai ir salierai pakepinami svieste. Kai svogūnai pasidaro gelsvai auksinės spalvos, sukrečiami ryžiai, įberiama druskos, cukraus, įpilama apelsinų sulčių.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Moliūgų - apelsinų kokteilis
INGREDIENTAI: 200 gramų moliūgų tyrės 200 gramų apelsinų sulčių 200 gramų kokosų pieno (arba sojų) 2 žiupsneliai cinamono Paruošimo laikas: Apie 5 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Visus ingredientus suplakti ir gerti.
Receptas. Klasikinis putojančio vyno kokteilis
INGREDIENTAI: 30 mililitrų apelsinų sulčių 100 mililitrų putojančio vyno PARUOŠIMO BŪDAS: Sumaišome putojantį vyną su apelsinų sultimis.
Receptas. Pikantiška brokolių sriuba
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas cukraus šiek tiek forminės duonos (skrudinta, supjaustyta kubeliais) 0.5 stiklinės pieno 3/4 stiklinės apelsinų sulčių (šviežios) šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto 6 stiklinės sultinio (daržovių) 1 kilogramas brokolių 100 gramų sūris (mėlynasis) PARUOŠIMO BŪDAS: Išvirkite brokolius vandenyje su druska, cukrumi ir pienu. Išvirtus brokolius nusunkite, sutrinkite su sumaišykite su sultiniu.
Receptas. Vištienos filė kepsniukai su juoduoju kumpiu
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek ryžių (garnyrui) 800 gramų vištos filė 1 vienetas kiaušinių šiek tiek džiūvesėlių 100 mililitrų pieno 50 mililitrų apelsinų sulčių (padažui) šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių (meksikietiški, padažui) šiek tiek žalumynų šiek tiek lydyto sūrio 100 gramų kumpio (Biovela) Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Receptas. Šokoladiniai riešutų triufeliai
INGREDIENTAI: 100 gramų datulių 100 gramų graikinių riešutų 2 valgomieji šaukštai kakavos (milteliai, + truputį apibarstymui) 2 valgomieji šaukštai medaus (arba agavų sirupas) 1 arbatinis šaukštelis vanilės (ekstraktas) 3 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių 2 valgomieji šaukštai pieniško šokolado (tarkuotas) PARUOŠIMO BŪDAS: Riešutus sumalkite. Riešutus sumaišykite su smulkintomis figomis, medumi bei vanilės ekstraktu.
Receptas. Vištienos iešmeliai
INGREDIENTAI: 5 valgomieji šaukštai cukraus (rudasis) šiek tiek krapų 800 gramų vištos filė šiek tiek apelsinų sulčių (šviežios) šiek tiek pomidorų padažo ("Tomatas") 1.5 stiklinės sultinio (paukštienai) 400 gramų daržovių (įvairios, garnyrui) 150 mililitrų padažo (sojų) šiek tiek svogūnų laiškų (švieži) PARUOŠIMO BŪDAS: Vištieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite pailgais gabalėliais.
Receptas. Apelsinų pyragas
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas apelsinų (žievelė) 120 gramų cukraus pudros (sirupui) 120 gramų cukraus 3 vienetai kiaušinių 250 gramų kvietinių miltų 100 mililitrų apelsinų sulčių 50 mililitrų apelsinų sulčių (sirupui) 150 gramų sviesto 1 arbatinis šaukštelis sviesto (sirupui) 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Išsukame minkštą sviestą su cukrumi.
Receptas. Pekano riešutų pyragas
INGREDIENTAI: 250 gramų datulių (be kauliukų) 2 valgomieji šaukštai medaus 100 gramų pekanų riešutų 3 vienetai kiaušinių 1 stiklinė kvietinių miltų 50 mililitrų apelsinų sulčių 100 mililitrų aliejaus 1 arbatinis šaukštelis prieskonių (cinamonas, gvazdikėliai, imbieras ir t.t.) 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Išplakite kiaušinius su medumi.
Receptas. Tropinė šalta arbata
INGREDIENTAI: 1 stiklinė apelsinų sulčių 4.5 stiklinės vandens šiek tiek mėtų 4 stiklinės arbatos (juodoji, šalta) 1 stiklinė ananasų sulčių PARUOŠIMO BŪDAS: Sumaišykite vandenį, šaltą arbatą ir sultis dideliame ąsotyje. Patiekite su ledukais, papuošus mėtos lapeliais. Skanaus.
Receptas. Burokėlių pyragas pagal Oliverį
INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų (žievelė) šiek tiek cinamono šiek tiek gvazdikėlių 1 vienetas imbierų (2cm gabaliukas) 150 mililitrų medaus šiek tiek muskato 3 vienetai kiaušinių (dideli) 150 gramų kvietinių miltų 100 gramų kvietinių miltų (rupūs) 170 mililitrų alyvuogių aliejaus 1 vienetas apelsinų sulčių šiek tiek druskos 500 gramų burokėlių 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Burokėlius išvirti...
Receptas. Lietiniai su varške
INGREDIENTAI: 500 mililitrų pieno 2 vienetai kiaušinių 8 valgomieji šaukštai aliejaus 5 valgomieji šaukštai miltai Įdarui: 400 gramų kreminės varškės 2 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių 1 valgomasis šaukštas cukraus Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Varškę ištrinu su cukrumi ir apelsinų sultimis. Į indą mušu kiaušinius, dedu miltus, pilu pieną ir aliejaus 3 šaukštus.
Receptas. Burokėlių mišrainė su mandarinais
INGREDIENTAI: šiek tiek abrikosų (džiovinti) šiek tiek mandarinų šiek tiek saulėgrąžų (lukštentos) šiek tiek slyvų (džioviontos) 3 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių šiek tiek burokėlių (virti) PARUOŠIMO BŪDAS: Virti burokėliai supjaustomi kubeliais. Dedamos į tris dalis perpjautos mandarino skiltelės, džiovinti vaisiai, pakepintos saulėgrąžos ir viskas sumaišoma su keliais šaukštais apelsinų sulčių.
Receptas. Kalėdinė „Medžio šaka“
INGREDIENTAI: 325 gramai cukraus 30 gramų kakavos 15 gramų krakmolo 3 vienetai kiaušinių 3 vienetai kiaušinių (tryniai) 60 gramų kvietinių miltų 125 mililitrai apelsinų sulčių (šviežios) 5 valgomieji šaukštai vandens 50 gramų pieniško šokolado (smulkintas) 250 gramų sviesto 15 gramų vanilinio cukraus PARUOŠIMO BŪDAS: Pasidomėjau kitų šalių virtuvėmis, atradau daug įdomių tradicijų, bei tradicinių žiemos švenčių patiekalų, kurie, pamani...
Receptas. Punšas Helovynui
INGREDIENTAI: 3 vienetai apelsinų 2 litrai spanguolių (sultys) 1 litras apelsinų sulčių (atšaldytos) 200 mililitrų degtinės (atšaldyta) 100 mililitrų likerio (tinka "Curacao", "Cointreau" arba "Grand Marnier") PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustyti apelsinus plonais griežinėliais ir įdėti i kamerą (rekomenduojame raudonuosius apelsinus), kol sumaišysime likusius ingredientus.
Receptas. Kiaulienos šašlykų receptas
INGREDIENTAI: 5 česnakų 1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų (malti) 1.5 kilogramo kiaulienos 125 mililitrai apelsinų sulčių 2 arbatiniai šaukšteliai druskos 2 arbatiniai šaukšteliai kumino (sėklos) 1 valgomasis šaukštas citrinos žievelės (tarkuota) PARUOŠIMO BŪDAS: Pasiruoškite mėsos marinatą: sutrinkite česnaką, įmaišykite druską, pipirus, apelsinų ir citrinų sultis, žievelę ir kuminą. Susmulkinkite mėsą į nedidelius kubelius.
Receptas. Netikras pauksčių pienas
INGREDIENTAI: 300 gramų cukraus 3 vienetai kiaušinių (baltymai) 300 mililitrų apelsinų sulčių šiek tiek citrinos rūgšties 500 gramų grietinės 1 valgomasis šaukštas želatinos (su kaupu) PARUOŠIMO BŪDAS: Ištirpinti sultyse išbrinkintą želatiną. Išplakti baltymus su didžiąja dalimi cukraus, parūgštinti pagal skonį. Išplakti grietinę su likusiais keliais šaukštais cukraus. Toliau plakant grietinę ilgai ir nuobodžiai plona srovele pilti jau atvėsusią želatiną.
Receptas. Sausainiukai su riešutų ir razinų įdaru
INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis apelsinų (žievelė, tešlai) 50 gramų cukraus (įdarui) 60 gramų cukraus (tešlai) 1 vienetas kiaušinių (baltymai, įdarui) 1 vienetas kiaušinių (tešlai) 250 gramų kvietinių miltų (tešlai) 2 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių (įdarui) 125 gramai sviesto (tešlai) 50 gramų razinų (įdarui) 100 gramų riešutų (įdarui) 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių (tešlai) 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus (te...
Receptas. Vyšnių ledai
INGREDIENTAI: 500 gramų vyšnių (šviežios) 250 gramų varškės (puri) 125 gramai cukraus 125 gramai apelsinų sulčių 40 likerio (migdolų) Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Cukrų ištirpinti apelsinų sultyse. Vyšnias nuplauti,išimti kauliukus,užpilti likeriu ir palikti 30 min.Vyšnias,varškę ir apelsinų sultis išplakti iki vientisos masės elektriniu plaktuvu.Ledų masę supilti į indą,ir įdėti į šaldymo kamerą.
Receptas. Putojančio vyno kokteilis "Blood Orange"
INGREDIENTAI: 40 mililitrų apelsinų sulčių (raudonųjų) 40 mililitrų putojančio vyno PARUOŠIMO BŪDAS: Vienodu santykiu sumaišome sultis su putojančiu vynu.
Receptas. Muštinukai su bruknėmis
INGREDIENTAI: 8 valgomieji šaukštai bruknių šiek tiek imbierų (maltas) šiek tiek petražolių šiek tiek kvietinių miltų 1/4 stiklinės raudonojo vyno šiek tiek apelsinų sulčių 0.5 stiklinės grietinėlės (plakta) 6 vienetai kiaulės nugarinės (gabaliukai) šiek tiek druskos 6 valgomieji šaukštai aliejaus šiek tiek baltųjų pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulieną truputį pamuškite ir pakankamai įpjaukite iš šono.
Receptas. Silkė su citrusų sultimis
INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis cukraus šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2 svogūnų 250 gramų silkių 0.5 stiklinės alyvuogių aliejaus 2 arbatiniai šaukšteliai apelsinų sulčių (šviežios) 1 sauja razinų 3 valgomieji šaukštai pomidorų pastos PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustome norimo stambumo gabalėliais silkę. Stambiais žiedais supjaustome svogūną ir pakepiname apie 3min. keptuvėje su 2 šaukštais aliejaus.
Receptas. Apelsinų skonio upėtakis Kūčioms
INGREDIENTAI: 1 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 4 vienetai upėtakių (gabaliukai be odos) 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus 4 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių (šviežios) 1 valgomasis šaukštas sojos padažo šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Marinatui sumaišome sojos padažą, apelsinų sultis bei smulkintą česnaką ir pavirti. Kai šiek tiek atvėsta, supilame aliejų ir paliekame upėtakį marinate apie 15 minučių.
Receptas. Aštri apelsininė vištiena
INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų 2 česnakų 2 arbatiniai šaukšteliai kalendrų (malta) 70 mililitrų medaus 1 kilogramas vištiena (krūtinėlė) 2 arbatiniai šaukšteliai alyvuogių aliejaus 70 mililitrų apelsinų sulčių šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas sviesto šiek tiek prieskonių (vištienai) šiek tiek žalumynų 1 arbatinis šaukštelis ciberžolės (malta) PARUOŠIMO BŪDAS: Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite druska...
Receptas. Kalėdinis kalakutas
INGREDIENTAI: 12 vienetų gvazdikėlių 20 gramų juodųjų pipirų (trinti) 100 gramų kedro riešutų 5 vienetai laurų lapų 250 gramų medaus 1 vienetas svogūnų 400 gramų vištiena (smulkintos kepenėlės ir širdelės) 300 gramų jautienos faršo 4 kilogramai kalakutienos 6 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių 5 valgomieji šaukštai sojos padažo 5 litrai vandens 250 gramų druskos 7 valgomieji šaukštai sviesto 12 vienetų kvapiųjų pipirų (t...
Receptas. Australiškos obuolių salotos
INGREDIENTAI: 2 vienetai agurkų 250 gramų obuolių 4 vienetai pomidorų pastos 2 vienetai salierų (šaknys) šiek tiek salotų 200 gramų kiaulienos kumpio (virtas) šiek tiek majonezo šiek tiek apelsinų sulčių PARUOŠIMO BŪDAS: Išvirtus ir nuluptus salierus supjaustyti nedideliais kubeliais, taip pat supjaustyti obuolius bei agurkus, apšlakstyti apelsino sultimis ir viską sumaišyti.
Receptas. Mėsa su apelsinais
INGREDIENTAI: 500 gramų kiaulienos (kumpis) 1.5 stiklinės apelsinų sulčių 1.5 arbatinio šaukštelio garstyčių 2 vienetai apelsinų 1 arbatinis šaukštelis medaus 1 skiltelė česnakų šiek tiek aliejaus šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Paruoštą kiaulieną supjaustyti 2 cm storio gabaliukais.
Receptas. Apelsininis keksas
INGREDIENTAI: 175 margarino 175 miltai 175 cukraus (rudas) 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių 3 kiaušinių 3 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių Glajui: 250 cukraus pudros Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 1 PARUOŠIMO BŪDAS: Į dubenį persijojame miltus, kepimo miltelius, beriame cukrų, dedame minkštą sviestą, įmušame kiaušinius,sudedame apelsino žievelę.Viską išsukame mediniu šaukštu iki vientisos masės.
Receptas. Vištienos suktinukai su apelsinais ir greipfrutais
INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų 1 arbatinis šaukštelis cukraus 1 vienetas greipfruktų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 arbatinis šaukštelis kardamono (maltas) 3 valgomieji šaukštai krakmolo 500 gramų vištiena (krūtinėlė) 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų 75 gramai apelsinų sulčių šiek tiek druskos šiek tiek sviesto šiek tiek žaliųjų pipirų (malti) 0.5 saujos svogūnų laiškų PARUOŠIMO BŪDAS: Nuplaukite mėsą ir supjausty...
Receptas. Kokteilis „Šedevras“
INGREDIENTAI: 100 mililitrų apelsinų sulčių (šviežios) 25 mililitrai sirupo („Monin“ braškinis) šiek tiek ledukų 40 mililitrų brendžio (Torres 10) 50 mililitrų vermuto (Martini bianco) 10 mililitrų aperatyvo (Campari) PARUOŠIMO BŪDAS: Į kokteilinę pilame brendį, sirupą, Martini, tuomet Campari ir apelsinų sultis. Viską gerai išplakame. Į taures dedame ledukų, supilstome kokteilį, dedame šiaudelius, o taurės kraštą galima puošti šviežia braške. Skanaus.
Receptas. Kokteilis "Plyta"
INGREDIENTAI: 1 litras apelsinų sulčių 0.5 litro degtinės 1 vienetas putojančio vyno (butelis) PARUOŠIMO BŪDAS: Viskas supilama į vieną indą ir išmaišoma. Paskui įdedamas atšalti į šaldytuvą. Nu šitokio kokteiliuko 3 žmonėm tikrai per akis.
Receptas. Menkė su apelsinais
INGREDIENTAI: 5 gabalai menkių (filė) 5 vienetai apelsinų (griežinėliai) 2 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių 1 arbatinis šaukštelis apelsinų (žievelė, tarkuota) 4 valgomieji šaukštai aliejaus šiek tiek muskato šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Receptas. Indiška uogienė su spanguolėmis
INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų 1 valgomasis šaukštas apelsinų (žievelė) 200 gramų cukraus 1 arbatinis šaukštelis imbierų (trintas) šiek tiek kardamono (maltas) 1 vienetas obuolių 200 gramų spanguolių 200 mililitrų apelsinų sulčių (šviežios) 2 valgomieji šaukštai likerio (apelsinų) 200 gramų razinų PARUOŠIMO BŪDAS: Obuolį ir apelsiną nulupti, smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su visais ingredientais.
Receptas. Kopūstų salotos su vaisiais
INGREDIENTAI: šiek tiek apelsinų 300 gramų kopūstų 1 vienetas kriaušių 0.5 vieneto mandarinų 15 gramų slyvų (džiovintos) 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus šiek tiek apelsinų sulčių 10 gramų žalumynų PARUOŠIMO BŪDAS: Kopūstus smulkiai supjaustyti, paminkyti, kad išsiskirtų sultys. Apelsiną ir mandariną supjaustyti gabaliukais. Kriaušę nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti gabaliukais.
Receptas. Kalėdinė arbata
INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų 1 vienetas cinamono (lazdelė) 1 vienetas citrinų 5 vienetai gvazdikėlių 5 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių (šviežios) 1.5 litro vandens (karštas) 1 valgomasis šaukštas arbatos (juodoji) PARUOŠIMO BŪDAS: Į puodą sudėti arbatžoles, gvazdikėlius ir cinamono lazdelę. Supilti verdantį vandenį ir sudėti griežinėliais supjaustytą citrina bei apelsiną. Supilti apelsinų sultis ir užvirinti. Patiekti karštą.
Receptas. Sluoksniuotas biskvitinis tortas su braškėmis
INGREDIENTAI: 200 mililitrų cukraus (biskvitui) 3 valgomieji šaukštai cukraus (įdarui) 100 mililitrų krakmolo (bulvių, biskvitui) 4 vienetai kiaušinių (biskvitui) 100 mililitrų kvietinių miltų (biskvitui) 6 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių (apšlakstyti) 400 mililitrų grietinėlės (plakamoji, įdarui) 1 valgomasis šaukštas likerio (braškių ar apelsinų, įdarui) 200 gramų braškių (arba pabarstukai, papuošti) 500 gramų braškių (įdarui) 1 arbatini...
Receptas. Ale tortas „Napoleonas“
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų 350 gramų cukraus 4 vienetai kiaušinių (trynys) 820 gramų kvietinių miltų 1 stiklinė pieno 1.5 stiklinės apelsinų sulčių šiek tiek druskos 1 kilogramas sviesto 3 valgomieji šaukštai grietinės 1 vienetas vanilinio cukraus (pakelis) PARUOŠIMO BŪDAS: Tešlai į vieną dubenį supilami 700 g miltų, šiek tiek druskos, sudedama grietinė, sudedamas kiaušinio trynys, sudedami 500 g sviesto ir viskas kapojama peiliu, kol...
Receptas. Sveikuolių kokteilis
INGREDIENTAI: 1 vienetas bananų 1 vienetas obuolių 1 sauja špinatų 1 stiklinė apelsinų sulčių PARUOŠIMO BŪDAS: 2 porcijom: Špinatus gerai nuplaukite, sudėkite į trintuvę, nulupkite obuolį, bananą, juos supjaustykite ir sudėkite prie špinatų, įpilkite truputį apelsinų sulčių ir viską trinkite iki vientisos masės. Po to maišydami supilkite likusias apelsinų sultis.
Receptas. Apelsinų keksas su aguonomis
INGREDIENTAI: 50 gramų aguonų (tešlai) 0.5 arbatinio šaukštelio apelsinų (esencija, tešlai) šiek tiek apelsinų (žievelė, sirupui) 1 vienetas apelsinų (žievelė, tešlai) 220 gramų cukraus (sirupui) 170 gramų cukraus (tešlai) 3 vienetai kiaušinių (tešlai) 270 gramų kvietinių miltų (tešlai) 180 mililitrų pieno (tešlai) 250 mililitrų apelsinų sulčių (sirupui) 120 mililitrų apelsinų sulčių (tešlai) 200 gramų sviesto (tešlai) 2 arbatiniai š...
Receptas. Pudingas iš morkų
INGREDIENTAI: šiek tiek citrinų (žievelė) 6 valgomieji šaukštai cukraus 500 gramų morkų 5 vienetai kiaušinių 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų 3 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių 1.5 stiklinės grietinėlės 250 gramų sausainių (džiūvesėliai) 4 valgomieji šaukštai sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Morkos nuskutamos ir sutarkuojamos.
Receptas. Kokteilis "Vasara"
INGREDIENTAI: 60 mililitrų apelsinų sulčių šiek tiek ledukų 60 mililitrų putojančio vyno PARUOŠIMO BŪDAS: Į taurę sudedame ledukus ir įmaišome sultis bei putojantį vyną.