antis
                    Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „antis“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „antis“.
            
 Žinoma Lietuvos verslininkė prašo visuomenės pagalbos: „Jei pamatysite – susisiekite“
                                Žinoma verslininkė, buvęs modelis Irina Masolė kreipiasi į visuomenę pagalbos po to, kai iš jos namų kiemo dingo keturi augintiniai – Indijos bėgikės antys. 
„Jei pas ką nors jas pamatysite, susisiekite su manimi arba policija“, – prašo šeimos nariais tapusių paukščiukų netekusi moteris.
                            
 Įdėmiau įsižiūrėjęs į vazoną prie vandens Stasys tik vėliau suprato, kas jame slepiasi: vaizdelis kaip reikiant nustebino
                                Ne kiekvieną dieną galima pamatyti laukinę antį, perinčią ne prie vandens telkinio, o gėlių vazone. Tačiau būtent toks vaizdas nudžiugino telšiškį senjorą Stasį Alvinską. Lankydamasis netoli gimtojo miesto esančiame Degaičių parke, vyras netikėtai pastebėjo vazone tarp žiedų susisukusią antį, saugančią aštuonis kiaušinius. 
Šis vaizdas jį taip sužavėjo, kad nusprendė nufotografuoti ir pasidalinti savo atradimu.
                            
 Šveicarijos greičio matuoklis užfiksavo antį: lėkė 52 kilometrų per valandą greičiu
                                Paaiškėjo, kad praėjusį mėnesį Šveicarijos centrinėje dalyje radiolokatoriaus užfiksuotas greičio pažeidėjas buvo antis, negana to, greičiausiai pakartotinis pažeidėjas, pranešė vietos valdžia.  
Netoli sostinės Berno esančio Konzigo miesto policija nustebo, kai tikrindama balandžio 13 d. radiolokatoriaus užfiksuotus vaizdus pamatė, kad tarp pakliuvusiųjų į greičio matuoklį asmenų buvo ir didžioji antis, savaitgalį socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė savivaldybė.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Pirkdami tokią mėsą šašlykams niekada neprašausite: štai ką reikia žinoti
                                Artėjant Velykoms, daugelis suka galvą ne tik kaip gražiau numarginti kiaušinius, bet ir kaip šeimyną palepinti sočiais bei skaniais šventiškais pietumis. Vieni ruošiasi kepti velykinę antį su obuoliais, kiti laikosi papročio į orkaitę pašauti kumpį arba – kad ir kokie orai bebūtų – ant iešmų vers šašlykus. 
Ilgametę patirtį turintis „Iki“ mėsos technologas Vitold Fedaravičius pabrėžia, kad sėkmės paslaptis glūdi ne tik recepte ir įgūdžiuose – viskas prasideda dar renkantis mėsą parduotuvėje.
                            
 Trumpo sūnui – rimti kaltinimai Italijoje: nušovė retos rūšies antį, gresia nemalonumai
                                Vienas Italijos Veneto regiono politikas antradienį paskelbė įteikęs valdžios institucijoms skundą dėl Donaldo Trumpo jaunesniojo, kaltindamas jį medžioklės Venecijos lagūnoje metu nušovus saugomos rūšies antį.
                            
 Tobulas anties receptas šventėms: rašykitės iš karto
                                Šį šeštadienį laidos „Gero savaitgalio receptas“ vedėjai Vaida Poderytė-Bernatavičė ir Laurynas Suodaitis įkvėpimo semiasi iš istorinės kino juostos „Midvėjaus mūšis“. Šio filmo įkvėpti, jie pagamino patiekalą, idealiai tiksiantį Kalėdų stalui. 
Rolando Emmericho režisuotas įtraukiantis karo epas pasakoja apie vieną svarbiausių Antrojo pasaulinio karo mūšių – Midvėjaus mūšį, vykusį 1942 m. birželį tarp JAV ir Japonijos.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Ką pirmiausia matote paveikslėlyje? Tai išduos tiesą apie jūsų charakterį
                                Tai, ką pirmiausia pamatysite šioje optinėje iliuzijoje, gali atskleisti, ar esate linkęs rizikuoti, ar spręsti problemas. Ši iliuzija, skirta galvosūkių mėgėjams, paprasta, viskas priklauso nuo to, kokį gyvūną paveikslėlyje pamatėte pirmiausia. 
Iliustracijoje matyti anties kontūrai šviesiai geltoname fone, tačiau joje taip pat slypi ir triušio atvaizdas, rašo thesun.com. 
Ką atskleidžia kiekvienas gyvūnas apie jūsų asmenybę?
Tik tie, kurie yra itin akyli, gali pastebėti abu gyvūnus.
                            
 Kitokios anties šventėms nebenorėsite: šį receptą kartosite kasmet
                                Žiemai įsibėgėjus, pasiilgstame ryškių spalvų ir gaivių skonių, todėl parduotuvėje retai praeiname pro mandarinus. Neapsieiname be jų ir per šventes: sultingieji mandarinai būna geriausias desertas po sunkesnių patiekalų. Kadaise neregėti europiečiams vaisiai atkeliavo iš Kinijos ir gana greitai išpopuliarėjo kitose šalyse.  
Mandarinas iki šiol turi simbolinę reikšmę kinų tradicijose.
                            
 Šis patiekalas taps kalėdinio stalo pažiba: prašys įdėti dar
                                Ieškote įdėjų kalėdiniam stalui? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ siūlo išbandyti šį antienos receptą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė, kaip lengvai pasigaminti patiekalą, kuris puikiai tiks ir artėjančioms šventėms.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
   
  Ką matote paveikslėlyje? Nustebsite, ką tai atskleidžia apie jus
                                Tai, ką šioje optinėje iliuzijoje pamatysite pirmiausia, parodys, ar esate labiau kūrybingas ar logiškas žmogus. Ką pirmiausia matote žiūrėdami į šią optinę iliuziją? Atsakymas padės sužinoti, kuris jūsų smegenų pusrutulis yra labiau dominuojantis, ir ar esate daugiau kūrybiškas ar logiškas žmogus.
                            
 Nagingasis Romas ančiai pastatė namelį tvenkinyje: turi net savo užlipimą
                                Paukštis tvenkinyje apsistojo namelyje, kurį jai sumeistravo nagingasis alytiškis Romas. Nameliukas išties traukia akį: dailus stogelis, įrengtas užlipimas.  
Antis jame sėkmingai peri kiaušinius, netrukus bus sulaukta šeimynos pagausėjimo – išsiris maži ančiukai. 
Sukonstravo ančiai namelį
„Pernai šiame tvenkinyje taip pat atskrisdavo antis, o perėjo tuomet žolynuose. Žiemą sumaniau sumeistrauti savotišką namelį, kuriame paukštis galėtų įsikurti.
                            
 Pamačiusi, kas paslėpta kieme, Raminta apstulbo: tokio radinio nė nesapnavo
                                Anksčiau Klaipėdos rajone, nuosavame name gyvenanti Raminta buvo pasidalinusi istorija, kaip grįžusi namo po keleto dienų išvykos savo kieme rado neįtikėtiną dalyką – vazone įsitaisiusią perinčią antį. Šiandien Raminta pasidalino džiugiomis žiniomis – pagaliau sulaukė ančiukų! 
Beveik mėnesį Ramintos šeimyna laukė ančiukų, kuriuos perėjo jos kieme apsigyvenusi antis ir ši diena pagaliau išaušo. Vakar atsikėlę ryte jie vazone rado didžiulę staigmeną – išsiritusius ančiukus.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Vilniuje aptiktas egzotinis gyvūnas: pamatyti žmonės atvyksta iš skirtingų miesto rajonų
                                Vilniaus Žvėryno rajone, Neries pakrantėje, apsigyveno užjūrio gražuolis, kurio pasižiūrėti žmonės važiuoja iš įvairių sostinės kampelių. Visų akį traukia margaspalvis mandarininis antinas. Jis susirado sau panelę – didžiąją antį.  
Dėl jos užvirė tikros aistros – invazinis gražuolis ją saugo ir muša priartėti ir suartėti bandančius vietinius kavalierius. O žmonės jau spėlioja, ar po mėnesio turėsime mažų mandarininių ančiukų. 
Daugiau apie tai – TV3 žiniose.
                            
 Velykinė antis bus tobulai sultinga ir kvapni: pasakė, ką daryti
                                Be galo aromatinga, itin minkšta ir su auksine, traškia odele – orkaitėje kepta antis vis dažniau tampa pagrindine lietuvių Velykų stalo žvaigžde.  
„Gardžiai paruošta Pekino antis vos už kelis eurus vaišėms suteiks iškilmingumo – tereikia atsiminti kelias taisykles, kad mėsa po kepimo būtų minkšta ir lengvai nukristų nuo kaulo“, sako prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė.
                            
 Taip kepta antis taps Velykų pažiba: atskleidė superinį receptą
                                „Daugelis iš mūsų restorane mielai renkamės trumpai keptą anties krūtinėlę. Tik kartais, ta krūtinėle gardžiuojamės ir mėgaujamės jos sultingumu, o kartais tąsome ją lėkštėje, po to bandydami savo dantų pagalba kažkaip ją įveikti. Iš tikro nėra sudėtinga anties krūtinėlę išsikepti namuose. Tik trumpai kepant reikia laikytis dviejų taisyklių. 
1. Krūtinėlė turi būti kambario temperatūros. Tad ją bent 2 val. prieš kepant reikia palaikyti ne šaldytuve. Vasarą per karščius užteks ir valandos.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Vilniuje – „Anties“ roko operos „Zuikis Pleibojus“ peržiūra: atvyko ir Ingrida Šimonytė
                                Šiais metais minint roko grupės „Antis“ keturiasdešimtmetį, pirmadienį įvyko vieno ambicingiausių grupės projektų roko operos „Zuikis Pleibojus“ kino premjera. Vienintelis naujai sumontuotos ir atkurtos 2009 metų roko operos seansas įvyko vasario 12 dieną 19 valandą Vilniuje, „Forum Cinemas Vingis“ didžiojoje salėje. 
Premjeros metu buvo reta proga išvysti 2016-ais metais savo veiklą nutraukusios grupės „Antis“ narius.
                            
 Ukmergėje – neįtikėtina viešnia: nustebino ne vieną
                                Ukmergiškiai jau ne vieną dieną traukia prie upės pasižiūrėti į užklydusią ryškiaspalvę viešnią – mandarininę antį. Kiti skuba ne tik pažiūrėti, bet ir ją nufotografuoti. 
Į Ukmergę atklydusią mandarininę antį gruodžio 30 dieną pavyko užfiksuoti „Kažkokia pieva“. 
Netikėta miesto viešnia noriai pozavo – tai aiškiai parodo socialiniuose tinkluose pasidalintos įspūdingos nuotraukos.
                            
 Ant šventinio stalo nutūps brangesni paukščiai: vardija, kiek kels kainą
                                Ant šventinio stalo šiemet nutūps brangesni paukščiai. Augintojai tvirtina, kad brango pašarai, elektra, tad ir paukštienos kainą buvo priversti šiek tiek kilstelėti.  
Kai kurie skundžiasi, kad ir prekyba kol kas vangi. Pagyvėjimo augintojai tikisi paskutinę savaitę prieš šventes. 
Žąsų pulkų didžioji dalis jau netrukus atsidurs ant kažkieno Kalėdų ar Naujų metų stalo. Ūkininkas žada pasilikti tik kelias, veislei.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Legendiniai „Anties“ kūriniai atgimsta naujame Kaušpėdo ir Diawaros albume
                                Artėjant grupių „Antis“ ir „KAnDIs“ vokalisto Algirdui Kaušpėdo jubiliejiniams koncertams, dueto „KAnDIs“ nariai Algirdas Kaušpėds ir Viktoras Diawara išleidžia naują albumą. Šiandien vinilo, kompaktinės plokštelės ir muzikos platformose išleistame albume „ANTIS kaip KAnDIs“ naujai suskambo 10 garsiausių Lietuvos roko grupės „Antis“ dainų. 
Tai jau antras 2018 metais susikūrusio dueto „KAnDIs“ albumas.
                            
 „Antis“ surengė koncertą Vilniaus restorane: susirinko būrys gerbėjų
                                Vasario 21-osios vakarą „Neringos“ restorane Vilniuje grupė „Antis“ pristatė pirmą kartą vinilo plokštelės formatu išleidžiamą albumą. Legendinių grupės dainų susirinko pasiklausyti būrys jos gerbėjų. 
1984 metais susikūrusi roko grupė „Antis“ paliko žymų pėdsaką tiek atgimimo, tiek ir Lietuvos muzikos istorijoje. Šiemet, praėjus lygiai 35-eriems metams po antrojo grupės albumo „Ša!“ pasirodymo, legendinis muzikos įrašas pagaliau išleidžiamas ir melomanų vertinamu vinilo formatu.
                            
 Būna ir taip: antis išpranašavo, kiek laiko dar truks žiema
                                JAV Konektikuto valstijoje esą gyvena „pati tiksliausia Šiaurės pusrutulio orų pranašautoja“. O ji, pasirodo, yra ne kas kitas, o antis vardu Scramble. 
Vasario 2-ąją, Švilpiko dieną, Konektikuto pasididžiavimas antis Scramble išpranašavo, kad žiema truks dar 6 savaites. Ši jos pranašystė buvo perskaityta jos prižiūrėtojo Aarono Minoro: „Klausykite, klausykite, Scramble'as nusprendė. Šiąantrąją vasario mėnesio dieną aš matau savo šešėlį.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Atskleidė skaniausią anties ir žąsies receptą: iškeps tobulai
                                Bet kuri šventė nusipelno tokio įspūdingo patiekalo kaip tik ką iš orkaitės ištraukta žąsis, antis, višta ar kalakutas, pasakišku kvapu viliojantis susiburti prie stalo iškilmingiems pietums ir pažadinantis dėkingumą nuo pat pirmo kąsnio. Kaip teisingai iškepti šį patiekalą neįgudusiam kulinarui? Iššūkis ne toks didelis, koks atrodo kalakutas – keletas naudingų patarimų padės pasijusti profesionalu.
                            
 Atskleidė, kaip iškepti skaniausią antį šventėms: užsirašykite patarimus
                                Sultinga, aromatinga ir švelniai apskrudusi kalėdinė antis beveik visada greitai dingsta nuo stalo, ypač patiekta su gardžiais pagardais. Tai vienas riebesnių paukščių, tad sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė primena mėgautis ja saikingai ir ruošti be papildomų riebalų.
                            
 Ornitologų Lietuvos metų paukščiu paskelbta rudagalvė antis – ties išnykimo riba
                                Šių metų Lietuvos ornitologijos draugijos metų paukščių paskelbta rudagalvė antis yra ties išnykimo riba, stebėjimai rodo, kad padėtis tapo kritiška, pirmadienį pranešė Aplinkos ministerija. 
„Šio amžiaus pradžioje Lietuvoje turėjome apie 3-4 tūkst. perinčių porų. Prieš ketverius metus jau buvo likę tik apie 500, o dabartinė inventorizacija parodė, kad situacija dar liūdnesnė“, – ministerijos pranešime teigė Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos ornitologas Arūnas Čerkauskas.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Salotos "Skanumėlis"
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   avokadų    0.5 vieneto   citrinų    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    1 valgomasis šaukštas   medaus    1 vienetas   pomidorų pastos    50 gramų   salotų    2 arbatiniai šaukšteliai   garstyčių    1 vienetas   svogūnų    200 gramų   antienos (kepta)    šiek tiek   druskos    5 valgomieji šaukštai   aliejaus     PARUOŠIMO BŪDAS:   Supjaustome antieną ar kitą keptą paukštieną. Susmulkiname pomidorus, avokadą, salotas, svogūną ir sumaišome.
                            
 Receptas. Paukštienos plovas
                                INGREDIENTAI:    3   česnakų    1/3 arbatinio šaukštelio   gvazdikėlių (malti)    šiek tiek   juodųjų pipirų    200 gramų   paprikų (geltonoji)    200 gramų   paprikų (raudonoji)    150 gramų   ryžių    1 vienetas   svogūnų    450 gramų   antienos (krūtinėlė)    šiek tiek   druskos    2 stiklinės   sultinio    4 valgomieji šaukštai   razinų    0.5 arbatinio šaukštelio   ciberžolės     PARUOŠIMO BŪDAS:   Mėsą supjaustome 2 cm dydžio kubeliais, smulkiai supjaustome svogūną.
                            
 Receptas. Antiena marinuota obuolių sultyse
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų    šiek tiek   laurų lapų (lapai)    1 kilogramas   antienos    0.5 litro   obuolių sulčių    šiek tiek   prieskonių    šiek tiek   sezamo sėklų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Antieną įmerkti į obuolių sultis (kad apsemtų), berti pipirų, lauro lapų, česnakų ir palaikyti apie parą. Ištraukus dar pagardinti mėgstamais prieskoniais, sezamų sėklomis ir kepti orkaitėje, kol gražiai apskrus. Keptą antieną atvėsinti.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Glazūruota antiena su lazdyno riešutais, miško uogomis ir varškės kremu
                                INGREDIENTAI:    5 gabalai   antienos (file)    1 sauja   spanguolių    1 sauja   žemuogių    1 sauja   mėlinių    1 sauja   lazdyno reišutų    šiek tiek   druskos    šiek tiek   pipirai    20 gramų   brendžio    Varškės kremui:     150 gramų   varškės    2 valgomieji šaukštai   grietinės    Varškės kremas:     1 arbatinis šaukštelis   medaus    4 valgomieji šaukštai   krapų (šakelės)    šiek tiek   česnakų    šiek tiek   druskos    šiek tiek   pipirai    Paruošimo laikas: Apie 1 val.
                            
 Receptas. Kepta, obuoliais kimšta antis su bulvėmis
                                INGREDIENTAI:    5 vienetai   bulvių    3   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų    2   mairūnų (maltas, dideli žiupsneliai)    6   obuolių (antaniniai, arba kiti rūgštoki)    1 valgomasis šaukštas   taukų (riebalų)    1.5 kilogramo   antienos    šiek tiek   druskos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Papuošimui reikės: didelio obuolio bruknių uogienės šviežio mairūno  Pašalinkite nuplautos ir nusausintos anties sparnų galiukus, kaklą bei uodegą.
                            
 Receptas. Antienos filė su traškučiais ir ožkos pieno sūriu
                                INGREDIENTAI:    5 gramai   bazilikų (švieži)    50 gramų   cukraus (geriau cukrus su pektinu, bet galite pabandyti ir rudąjį cukrų, (čatniui))    1   česnakų ((čatniui))    15 gramų   svogūnų (raudoni, pjaustyti kubeliais, (čatniui))    100 gramų   vyšnių (be kauliukų (čatniui))    250 gramų   antienos (krūtinėlė)    1 valgomasis šaukštas   acto (balzaminis, (čatniui))    60 gramų   sūris (ožkos pieno)    1 arbatinis šaukštelis   maltos aitriosios paprikos    šiek tiek   akmens druskos (malūnėl...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Antis su bulvėmis ir grybais
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   bulvių    šiek tiek   juodųjų pipirų    šiek tiek   antienos    šiek tiek   druskos    šiek tiek   žalumynų    šiek tiek   grybų    šiek tiek   sūris     PARUOŠIMO BŪDAS:   Antį ištrinti druska ir pipirais. Grybus apkepti svieste ir jais įkimšti antį, užsiūti ir kepti orkaitėje 1,5 val. Likus 20 min. iki kepimo pabaigos, sudėti bulves šalia anties.  Baigus kepti, antį ištraukti iš orkaitės, apibarstyti tarkuotu sūriu, papuošti žalumynais.
                            
 Receptas. Antienos sriuba su perlinėmis kruopomis
                                INGREDIENTAI:    4 vienetai   bulvių    šiek tiek   juodųjų pipirų    4 vienetai   laurų lapų (lapai)    2 vienetai   morkų    1 sauja   petražolių    2 vienetai   svogūnų    500 gramų   antienos    1 stiklinė   perlinių kruopų    1 ir 7/10 litro   vandens    0.5 stiklinės   grietinėlės    šiek tiek   druskos    2 valgomieji šaukštai   sviesto     PARUOŠIMO BŪDAS:   Anties mėsą galite nukaulinti arba tiesiog virti su visais kaulais. Užsimerkiame kruopas.
                            
 Receptas. Kalėdinė antis su apelsinais
                                INGREDIENTAI:    3 vienetai   apelsinų    0.5 arbatinio šaukštelio   juodųjų pipirų (malti)    1 vienetas   antienos    2 valgomieji šaukštai   majonezo    1 arbatinis šaukštelis   druskos    šiek tiek   prieskonių (paukštienai)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Išvalytą švarią antį įtriname majonezo, druskos, pipirų bei paukštienos prieskonių mišiniu. Apelsinus nulupame, išskaidome minkštimą be odelių ir sudedame į anties vidų. Paruoštą antį dedame į 200 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepame apie 1 val.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Veršienos pyragas, įdarytas pistacijomis ir ančių kepenėlėmis
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų    50 gramų   morkų    100 gramų   pistacijų    1 kilogramas   veršio faršo    100 gramų   antienos (kepenėlės)    3 vienetai   kiaušinių    100 gramų   batono    50 gramų   pieno    200 gramų   grietinėlės    šiek tiek   druskos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Padažui paruošti dar reiks: 200 g gervuogių, 100 g raudonojo vyno, 30 g cukraus, tirštiklio, druskos, pipirų, 200 ml vištienos sultinio.
                            
 Receptas. Troškinta laukinė antis
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų    šiek tiek   laurų lapų    šiek tiek   mairūnų    2 vienetai   svogūnų    1 vienetas   antienos (laukinė)    5 vienetai   baravykų (džiovinti)    1 valgomasis šaukštas   sūris (tarkuotas)    šiek tiek   druskos    1 valgomasis šaukštas   sviesto    1 stiklinė   grietinės    šiek tiek   sultinio    šiek tiek   kvapiųjų pipirų    Paruošimo laikas: Apie 5 min.
                            
 Receptas. Kalėdinė antis
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   agurkų    15 vienetų   bulvių    1 sauja   granatų (sėklos)    šiek tiek   juodųjų pipirų    1 sauja   kmynų    2 vienetai   morkų (didelė)    5 vienetai   obuolių    5 vienetai   pomidorų pastos    1 vienetas   svogūnų    1 vienetas   antienos    0.5 stiklinės   raudonojo vyno    šiek tiek   sojos padažo    šiek tiek   druskos    šiek tiek   aliejaus    200 gramų   sviesto    šiek tiek   citrinos žievelės     PARUOŠIMO BŪDAS:   Po anties oda pritepti sviesto sumaiš...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Kepta antis su grybais
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų    80 gramų   taukų (riebalų)    1 vienetas   antienos    20 gramų   kvietinių miltų    40 gramų   pomidorų padažo    šiek tiek   druskos    200 gramų   grietinės    300 gramų   grybų (virti)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Išdarinėtas paukštis įtrinamas druska su prieskoniais ir palaikomas šaltai 2-3 val. Vėliau iškepamas 200 laipsnių temperatūros orkaitėje (kepama apie 1 val.) ir supjaustomas.
                            
 Receptas. Anties krutinėlė su kari padažu
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   ryžių    1 vienetas   antienos (krūtinėlė)    šiek tiek   salsa padažo (Mango)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Papildomai reiks Curry padažo (Kario padažo). Mango salsa padažo gaminimo receptas pateiktas šioje svetainėje.  Ryžius išvirti, suformuoti dedant į indelį ir išdrėbiant atsargiai ant lėkštės.   Prieš kepant krūtinėlę, krutinėlėje padaryti įpjovas, kad nukeptų daugiau riebalų. Taip pat krūtinėlę pasūdykite, pabarstykite norimų prieskonių.
                            
 Receptas. Įdaryta antis
                                INGREDIENTAI:    6 vienetai   bulvių    šiek tiek   cukraus    šiek tiek   juodųjų pipirų    1 vienetas   morkų    1 vienetas   petražolių    1 vienetas   porų    1 vienetas   salierų    1 vienetas   antienos    šiek tiek   druskos    šiek tiek   aliejaus    1 stiklinė   grietinės    šiek tiek   garstyčių padažo     PARUOŠIMO BŪDAS:   Įdarui papildomai reikės: 2 obuoliai, 250 g virtos maltos mėsos, kiaušinis, truputį sviesto, džiūvėsėlių, pipirų, muskato riešuto.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Virta antiena
                                INGREDIENTAI:    5 vienetai   juodųjų pipirų    1 sauja   kalendrų    1 arbatinis šaukštelis   kmynų    2 vienetai   laurų lapų (lapeliai)    1 vienetas   morkų    1 vienetas   svogūnų    1 kilogramas   antienos    šiek tiek   druskos    40 gramų   sviesto     PARUOŠIMO BŪDAS:   Išdarinėta antis nuplaunama, supjaustoma dideliais gabalais ir verdama prieskonių bei daržovių (morkų, svogūnų) sultinyje. Išvirusi antiena pakepinama ant riebalų ar sviesto.  Tiekiama su bulvėmis.
                            
 Receptas. Antiena su aviečių padažu
                                INGREDIENTAI:    100 gramų   aviečių    2 vienetai   česnakų    4 vienetai   obuolių    200 gramų   porų    2 vienetai   antienos (krūtinėlė)    šiek tiek   druskos    2 valgomieji šaukštai   sviesto    100 mililitrų   putojančio vyno     PARUOŠIMO BŪDAS:   Anties krūtinėlėse padaryti kelias įpjovas ir apkepinti iš abiejų pusių. Pasūdyti, apibarstyti pipirais. Supjaustyti porus žiedeliais ir apkepinti svieste kartu su supjaustytais česnakais, obuolių kubeliais, pasūdyti.
                            
 Receptas. Vengriška antiena
                                INGREDIENTAI:    1   česnakų    400 gramų   paprikų (raudonoji)    500 gramų   pomidorų pastos    1 vienetas   svogūnų    500 gramų   antienos (krūtinėlė)    1 valgomasis šaukštas   kvietinių miltų    šiek tiek   druskos    1.5 valgomojo šaukšto   sviesto     PARUOŠIMO BŪDAS:   Česnaką susmulkiname. Papriką nuplauname, išimame sėklas ir supjaustome šiaudeliais. Pomidorus nuplikome ir nulupame žievelę, supjaustome skiltelėmis, išimame sėklas, mėsą nuplauname ir supjaustome kubeliais.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Troškinta antiena su raudongūžiais kopūstais
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   cukraus    šiek tiek   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų    800 gramų   kopūstų (raudongūžiai)    2 vienetai   svogūnų    80 gramų   kiaulės lašinių    800 gramų   antienos    1 valgomasis šaukštas   kvietinių miltų    šiek tiek   druskos    20 gramų   razinų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Mėsa supjaustoma, įtrinama druska su prieskoniais, ir palaikoma šaltai 1-2 val. Vėliau apkepinama riebaluose ir troškinama ant mažos ugnies, kol suminkštėja.
                            
 Receptas. Kepta antis, įdaryta makaronais ir slyvomis
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų    šiek tiek   laurų lapų (lapeliai)    2 vienetai   morkų    200 gramų   slyvų (džiovintos)    1 vienetas   svogūnų    1 vienetas   antienos    200 gramų   makaronų    šiek tiek   druskos    2 valgomieji šaukštai   sviesto     PARUOŠIMO BŪDAS:   Išdarinėtą antį gerai įtrinti druska, maltais pipirais bei smulkiai supjaustytu svogūnu. Makaronus išvirti ir nuvarvinti.
                            
 Receptas. Antiena su citrinomis
                                INGREDIENTAI:    3 vienetai   citrinų    3 vienetai   svogūnų    1 vienetas   antienos    8 stiklinės   sojos padažo     PARUOŠIMO BŪDAS:   Antį supjaustyti gabalais, nuplauti, nusausinti. Supjaustyti citrinas ir svogūnus. Skardą padengti keliais folgos sluoksniais ir sudėti anties gabalus, apibarstyti juos malta paprika. Ant mėsos sudėti svogūnų sluoksnį, po to citrinų sluoksnį. Viską užpilti sojos padažu. Jei padažas nelabai sūrus, pasūdyti.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Anties krūtinėlės kepsniai su pievagrybiais, bulvių koše ir daržovėmis
                                INGREDIENTAI:    1 litras   vištienos sultinys    800 gramų   antienos (krūtinėlė)    200 mililitrų   baltojo sauso vyno    120 mililitrų   grietinėlės    160 gramų   bulvių (virtos su lupenomis)    160 gramų   salierų (arba kiti gumbiavaisiai)    60 gramų   pievagrybių    30 gramų   svogūnų (smulkinti)    20 gramų   sviesto    15 mililitrų   brendžio    1 sauja   petražolių (kapotos)    šiek tiek   rozmarino (švieži, šakelės)    šiek tiek   čiobrelių (švieži, šakelės)    šiek tiek   pipirai    ...
                            
 Receptas. Sūdyta anties krūtinėlė
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   antienos (krūtinėlė)    šiek tiek   druskos (jūros, stambi)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Anties krūtinėlės odoje padaryti įpjovimus, gana gilius, tačiau stengtis iki mėsos neįpjauti. Įpjovimai turėtų būti apytiksliai kas puse centimetro.  Gerai ištrinti druska, į indą ar lekštę paberti kokį centimetrą druskos, uždėkite krūtinėlę, apiberkite dosniai druska, kad padengtų. Laikykite šaldytuve 24 valandas.
                            
 Receptas. Paštetas su spanguolėmis
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    1 arbatinis šaukštelis   muskato (maltas)    100 gramų   spanguolių (dživintos)    1 vienetas   svogūnų    300 gramų   vištiena (virta arba kepta)    100 gramų   vištienos kepenėlių (keptos)    2 valgomieji šaukštai   antienos (taukai)    300 gramų   antienos (virta arba kepta)    2 vienetai   kiaušinių    1 valgomasis šaukštas   džiūvesėlių (malti)    šiek tiek   druskos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Vištieną, antieną bei vištų kepenėles sumalame ...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Pikantiškos anties šlaunelės
                                INGREDIENTAI:    1 valgomasis šaukštas   medaus    50 gramų   migdolų    4 vienetai   antienos (šlaunekės)    šiek tiek   prieskonių (paukštienos)     PARUOŠIMO BŪDAS:   4 porcijos.  Šlauneles įtrinti prieskoniais, dėti į foliją, užvynioti ir kepti 15 - 20 min. Po to išimti iš folijos, aptepti medumi, apibarstyti smulkintais migdolais ir dar pakepti orkaiteje apie 10 min (be folijos). Migdolai antienai suteikia subtilų skonį ir kvapą. Skanaus.
                            
 Receptas. Virta antiena
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų    šiek tiek   laurų lapų    1 vienetas   morkų    1 vienetas   petražolių    1 vienetas   svogūnų    800 gramų   antienos    šiek tiek   druskos    2 valgomieji šaukštai   sviesto    4 valgomieji šaukštai   grietinės     PARUOŠIMO BŪDAS:   Išdarinėta antis stambiais gabalais supjaustoma ir išverdama daržovių ir prieskonių sultinyje. Tada supjaustoma smulkiau ir, išėmus stambius kaulus, apkepinama svieste, kol gražiai pagels.
                            
 