REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bulvės yra vienas maistingiausių maisto produktų. Vienoje vidutinio dydžio bulvėje yra mažiau kalorijų nei greipfrute, daugiau kalio nei banane ir daugiau geležies nei kitose daržovėse. Bulvėse taip pat yra daug skaidulų ir angliavandenių. O geriausia, kad bulvėse nėra riebalų.

Bulvės yra vienas maistingiausių maisto produktų. Vienoje vidutinio dydžio bulvėje yra mažiau kalorijų nei greipfrute, daugiau kalio nei banane ir daugiau geležies nei kitose daržovėse. Bulvėse taip pat yra daug skaidulų ir angliavandenių. O geriausia, kad bulvėse nėra riebalų.

REKLAMA

Priešingai nei įprasta manyti, bulvėse nėra daug kalorijų. Vienoje vidutinio dydžio bulvėje yra 110 kalorijų, o vienoje ryžių porcijoje yra 225 kalorijos, o makaronų – 155 kalorijos.

Daugybė žmonių vakarienei yra virę bulves. O su visai paprastu triuku galima suteikti joms papildomo svorio.

Ką daryti?

Nulupkite bulves ir pašalinkite daigus bei akis. Gerai nuplaukite.

Bulves perpjaukite į dvi lygias dalis. Sudėkite jas į didelį puodą. Įpilkite vandens, kad apsemtų bulves, ir įpilkite 30–40 mililitrų marinuotų agurkų sulčių. Virkite bulves taip, kaip įprastai.

Ar žinojote, kad bulvės yra daug skanesnės, kai jas kaitinate šaltame vandenyje, o ne sudedate į verdantį vandenį? Taip yra dėl didelio krakmolo kiekio bulvėse, rašoma „Tips and tricks“.

REKLAMA
REKLAMA

Palaipsniui kaitinant bulves, ląstelių membranos sustiprės, o krakmolo skonis bus mažiau pastebimas.

Taigi, kitą kartą ruošdami bulves, pabandykite jas sudėti į šaltą vandenį, o vėliau įpilkite ir šiek tiek marinuotų agurkų sulčių, kad gautumėte optimalų rezultatą.

Bulvės įgaus labai subtilų marinuotų agurkų skonį, o tai reiškia, kad bulvėms gardinti nereikės nei druskos, sviesto ar grietinės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų