Užtruksite vos pusvalandį: gardūs vištienos kepsniai su traškia plutele

„Greitai ir be galo skaniai vakarienei vištienos kepsneliai su parmezano plutele buvo idealus pasirinkimas. O prie taip paruoštos vištienos tinka koks tik norite garnyras – salotos, troškintos daržovės, ryžiai, bulvės ir t.t.“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.

Vištiena su parmezanu (Nuotr. Lithuanian in the USA)

Reikės (stiklinė 240 ml): 4 vištienos krūtinėlių; 2 kiaušinių; 1 valg. š. vandens.

Miltų mišiniui: 1 stiklinės miltų; 1 arb. š. druskos; 1 arb. š. juodųjų pipirų.

Džiūvėsėlių mišiniui: 1 stiklinės džiūvėsėlių; 0,5 stiklinės smulkiai sutarkuoto parmezano sūrio; 1 arb. š. džiovintos petražolės; 1 arb. š. česnako miltelių; 1/3 arb. š. druskos; ¼ arb. š. juodųjų pipirų.

Kepimui: 4 valg. š. sviesto; 4 valg. š. alyvuogių aliejaus.

Gilioje lėkštėje kiaušinius išplakame su vandeniu. Kitoje gilioje lėkštėje sumaišome miltus su druska ir juodaisiais pipirais. Ir dar kitoje gilioje lėkštėje sumaišome visus ingredientus skirtus džiūvėsėlių mišiniui.

Vištos krūtinėles perpjauname išilgai perpus. Kiekvieną pjausnį dedame ant maistinės plėvelės, uždengiame dviguba maistine plėvele ir gerai išmušame mėsos muštuku iš abiejų pusių (tik nesuplėšome). Taip paruošiame kiekvieną vištienos pjausnį.

Didesnėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 1 valg. š. sviesto ir 1 valg. š. alyvuogių aliejaus. Kiekvieną pjausnį dedame į miltus, nupurtome nereikalingą miltų perteklių. Po to merkiame į kiaušinio plakinį ir dedame į džiūvėsėlius.

Keptuvėje kepame po 2 pjausnius, kiekvieną pusę ~4-5 min, kol gražiai apskrunda. Kepimo trukmė priklauso nuo pjausnio storio. Likusiems 6 pjausniams sunaudojame likusį sviestą ir aliejų. Patiekiame su mėgstamomis salotomis ir kitu garnyru. Skanumėlis!

 


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų